Paskelbta
1 savaitė prieš-
Kai lauke šąla, o dienos trumpėja, garuojantis dubenėlis sriubos tampa daugiau nei maistu – tai šilumos, rūpesčio ir buvimo kartu ženklas. Lapkričio 27–29 dienomis visa Lietuva kviečiama virti sriubos, dalintis ja su šeima, draugais, kaimynais ar kolegomis, prisiminti, kad gera dalintis tuo, kas paprasta, bet tikra, – širdies šiluma.
„Šios Gerumo sriubos dienos – tai kvietimas sustoti, pabendrauti ir išsivirti dubenėlį sriubos, prisimenant tuos, kuriems šilumos labiausiai trūksta, – vienišus senelius. Tikime, kad kartu verdama sriuba gali tapti įkvėpimu susitelkti dėl tų, kieno stalas kuklus, kieno namuose trūksta šilumos ir bendrystės.
Simboliškai lapkričio 29-oji yra Tarptautinė draugo diena, o draugystė prasideda nuo paprasčiausio kvietimo kartu pasidalinti šiluma. Tad kodėl jos nepaminėjus su dubenėliu sriubos? Kiekvienas gali prisidėti savaip: ištardamas gerą žodį, paaukodamas, išviręs sriubos su šeima, draugais ar kolegomis ir pasidalindamas ja su kitais“, – prie iniciatyvos prisidėti kviečia Maltos ordino pagalbos tarnybos vadovas Edvinas Regelskis.
Žinomi Lietuvos žmonės prisideda prie iniciatyvos ir dalijasi savo mėgstamų sriubų receptais.
Vytaro Radzevičiaus ukrainietiški barščiai
Ingredientai (4–6 porcijoms)
Sultiniui:
(Galima naudoti visų trijų rūšių mišinį arba tik dvi rūšis, svarbiausia – kauliukai tirštam sultiniui). Savaitgalio vakarienė šeimai ir draugams
Sriubai ir jai patiekti:
Gaminimas
Mėsą su svogūno galva, česnakais, salierais, druska ir pipirais verdame apie 2 valandas, per tą laiką visus ingredientus smulkiai supjaustome. Po kelių valandų nupilame sultinį, išvirusią mėsą atskiriame nuo kaulų ir smulkiai supjaustome. Puode, kur bus verdama sriuba, saulėgrąžų aliejuje pakepiname svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai suminkštės, pakepiname ir morkas. Supilame sultinį ir pamažu dedame visas supjaustytas daržoves. Paskutinius dedame burokėlius ir kopūstus, nes pastarieji turi likti kietoki. Taip pat sudedame supjaustytą mėsą. Beriame saldžiųjų paprikų miltelius, druską, pipirus pagal skonį. Užvirus verdame apie 15 minučių.
Patiekiame su grietine. Beje! Grietinę įdėkime į lėkštę prieš pildami sriubą. Pusryčiai pagal Zodiaką
Alfo Ivanausko originali lęšių ir ryžių sriuba su kukuliais
Ingredientai (4 porcijoms)
Gaminimas
Svogūną ir česnaką supjaustome ir pakepiname storų sienų puode su aliejumi. Kai svogūnai taps gražios auksinės spalvos, supilame vandenį, suberiame ryžius ir lęšius, sudedame džiovintas slyvas. Verdame, kol ryžiai išvirs.
Sudedame adžiką, kukulius ir dar paverdame, kol kukuliai sušils. Pabaigoje paragaujame ir pasūdome.
Prieš patiekdami leiskime sriubai pastovėti bent 5–6 min. Galima pridėti mėgstamų žalumynų: petražolių, kalendrų, bazilikų. Žinomos tinklaraštininkės Amelijos šventės
Jurgos Šeduikytės mėgstamiausia moliūgų sriuba
Ingredientai
Gaminimas
Moliūgą apkepame orkaitėje, pabarstę šiek tiek druskos ir pipirų, tuo metu verdame bulves, morkas, svogūną, česnakus. Apkeptą moliūgą dedame į bendrą puodą, pabaigiame virti, išimame „atitarnavusį“ lauro lapą, sutriname ir pagardiname mėgstamais prieskoniais. Latviams – išskirtinis kvietimas į Vilniaus šaltibarščių festivalį
Patiekę pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu, žolelėmis ir trintomis sėklomis.
Jei mėgstate švelnesnę sriubą, prieš trinant galima šliūkštelti grietinėlės.
„Šiemet „Maltiečių sriubos“ akcija – jubiliejinė, minime dvidešimtmetį, tad labai tikimės, kad ji išties taps ypatinga ir suburs visą Lietuvą, nes ši sukaktis, deja, skirta ne džiaugsmui, o vargstantiems, kuriems reikia pagalbos“, – sako E. Regelskis.
Nauja MAGGI prieskonių linija – viena pirmųjų Baltijos šalyse: gaminti karšto oro gruzdintuvėje bus dar paprasčiau
Vytaras Radzevičius pavasarį siūlo negaišti laiko virtuvėje: receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Vytaras Radzevičius atskleidžia: kodėl turėtumėte įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų į savo mitybą?
Vytaro Radzevičiaus rekomenduojamas lęšių troškinys: ką iš indų galite išmokti apie augalinę mitybą?
Išbandykite augalinę mitybą jau šiandien! V. Radzevičius atskleidžia, kaip lengvai pradėti, ir siūlo receptą, kuris pakeis jūsų virtuvę
Po švenčių liko nesuvalgyto maisto? V. Radzevičius dalijasi patarimais, kaip jį panaudoti išradingai
Paskutinės minutės šventinis stalas: Vytaras Radzevičius dalinasi greitais receptais
Liežuvis ant šventinio stalo: Vytaro Radzevičiaus patarimai ir istorinis receptas
Jurga Šeduikytė: „Svarbu išmokti priimti save, o tai padaryti lengviau, kai skiri laiko suprasti, kaip jautiesi“

Būsto pirkimo kelionė dažniausiai baigiasi notarų biure – bene paskutiniame, bet ne visiems aiškiame etape. Nors atrodo, kad tai –...
Lietuvos gyventojai tampa vienais ryškiausių paštomatų naudojimo lyderių Europoje – naujausias tarptautinis „DPD“ „E. barometro“ tyrimas rodo, kad siuntų pristatymą...
Įdomu, kaip dažnai prabangos pasaulyje galioja taisyklės, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo absurdiškos. Pardavinėti mažiau, nors paklausa – milžiniška? Skamba...
Lapkričio 27 d. verslo bendruomenė kviečiama į nuotolinį renginį „Automatizacija 80/20: kasdienės verslo operacijos arba ką ir kaip automatizuoti?“. Tai...
Į Vilniaus oro uostą jau kitąmet atriedės nauji elektriniai autobusai. Lietuvos oro uostai su kompanija COBUS pasirašė sutartį dėl 12...
Gyvenimas verčia skubėti, o įsibėgėjus tamsiajam metų laikui pastebite, kad dienos emocinis fonas tampa dar labiau nepastovus? Psichoterapeutė teigia, kad...
Specialistai pabrėžia, kad žema lauko temperatūra neigiamai veikia beveik visas automobilio sistemas, todėl, termometro stulpeliui krentant, automobilį atšiaurioms žiemos sąlygoms...
Atsiradus galimybei įsigyti naują būstą kyla klausimas, ką daryti, jei senoji paskola vis dar nėra išmokėta. Apie reikalingus žingsnius ir...
Prekės ženklai, kurių komunikacijoje atsispindi 90-ųjų tematika, sulaukia apie 30 procentų didesnio auditorijos įsitraukimo, o nostalgija grįstas turinys sukelia net...
Skaitmeniniame amžiuje, kai socialiniai tinklai formuoja mūsų įpročius, nuomones ir net emocinę savijautą, prekių ženklams ar turinio kūrėjams sukurti „virusinį“...