Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Ledai dera ne tik su šiltu pyragu: šis receptas sužavės ir jus, ir mažuosius

L

Paskelbta

-

Nesvarbu, ar karšta, ar lietinga – vasarą desertui dažniausiai renkamės ledus. Kiekvienas turime mėgstamiausius, bet smalsiai ragaujame vis kitokius ir lyginame jų skonius. Kasmet trečiąjį liepos sekmadienį švenčiama Tarptautinė ledų diena. Šia proga prekybos tinklas „Rimi“ siūlo išbandyti originalų desertą – ant grotelių keptus vaisius su ledais.

Reklama

Pirkėjų įpročiai: perka ateičiai, atsižvelgia į nuolaidas

Kasmet trečiąjį liepos sekmadienį minima Tarptautinė ledų diena, kurios tradicija 1984 metais kilo JAV – tuomet liepos mėnuo buvo paskelbtas Nacionaliniu ledų mėnesiu, o trečiasis sekmadienis – Nacionaline ledų diena.

Prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ apklausa rodo, kad dauguma lietuvių ledais mėgaujasi bent kartą per savaitę, aktyviai pasinaudodami ir specialiomis nuolaidomis. Pasak „Rimi“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, kasmet ledų asortimentas papildomas naujienomis, tad pirkėjai šalia mėgstamiausių savo ledų į krepšelius dažnai įsideda ir naujovių – ledų su Dubajaus šokoladu ar Mochi stiliaus ledų. „Ledus su uogiene, šokolado gabaliukais, riešutais ar dražė renkiasi 28 proc. apklaustųjų, ragaujama ir ledų su spragėsių, kramtomosios gumos, sūrio pyrago, rikotos skoniais. Kiek mažiau populiarūs nei anksčiau tapo šokoladiniai ledai – juos renkasi 14 proc. apklaustųjų.“ Jau senovės civilizacijose skanautas desertas – ledai

Jei vėsesnėmis vasaros dienomis dažniau vilioja grietininiai ledai ar plombyras su įvairiais priedais, tai karštymečiu ne vienas ieško vaisių sulčių arba tyrės pagrindu pagamintų ledų – sorbeto ar šerbeto. Visgi, apklausos apie ledų vartojimą duomenimis, kaip ir keletą metų iš eilės, pirkėjų favoritai – plombyro ledai, kuriuos renkasi 31 proc. smaližių.

Galima numanyti, kad vaikai ar paaugliai perka ledus, kad iškart juos suvalgytų, o šeimos, sulaukusios nuolaidų, įsigija daugiau porcijų. Net 70 proc. apklaustųjų nurodo, kad populiariausią vasaros desertą perka šeimai ir dažnai atsargomis papildo šaldiklį. Ledų gamyba – paprasta kaip du kart du

Daugiau dėmesio sudėčiai

„Vis dažniau pirkėjai renkasi sveikatai palankesnius, savo sudėtyje mažiau cukraus turinčius ledus (31 proc. apklaustųjų nurodė, kad atkreipia dėmesį į cukraus kiekį). Tačiau daugiausia įtakos pirkimo sprendimams turi ne konkretaus prekės ženklo pasirinkimas, o ledų kaina ir taikomos nuolaidos“, – pastebi D. Čenkienė ir priduria, kad iki liepos 21 d. „Rimi“ prekybos centruose vyksta Ledinis festivalis – įvairių rūšių ir skonių ledams taikomos 20 – 51 proc. nuolaidos. Augalinis maistas gali būti jaukus ir sušildantis

Ji taip pat atkreipia dėmesį, kad elektroninėje parduotuvėje www.rimi.lt valgomiesiems ledams su lojalumo kortele taikoma 50 proc. nuolaida. Ši akcija negalioja ledo kubeliams, „Vikis“ prekės ženklui bei ledams, kuriems taikomos kitos akcijos ar išpardavimai, fizinėse parduotuvėse taip pat kiekvieną savaitę rasite didelių nuolaidų valgomiesiems ledams.

Reklama

„Rimi“ siūlo išbandyti ledus su keptais ant grotelių vaisiais.

 

Kepti ant grotelių persikų gabalėliai su vaniliniais ledais

RECEPTAS

Reikės:

  • 6 vnt. persikų
  • 500 g „Rimi“ vanilinių ledų
  • alyvuogių aliejaus (vaisiams patepti)
  • čiobrelių lapelių (papuošimui)

Kaip gaminti:

  1. Persikus perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus. Stabdo senėjimą ir uždegimus – šie vaisiai privalo atsidurti ant jūsų grilio
  2. Persikų paviršių patepkite alyvuogių aliejumi. Tam naudokite konditerinį teptuką.
  3. Vaisius kepkite ant įkaitintų grotelių apie 5–8 minutes, kol gražiai apskrus.
  4. Keptus vaisius patiekite su vaniliniais ledais.
  5. Papuoškite čiobrelių lapeliais ir patiekite iškart.

Skanaus! Tikras skonių fejerverkas

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Ekspertai

Ekspertai1 d. prieš

Jums atostogos – sukčiams darbymetis: kokių klaidų nedaryti renkantis paskutinės minutės kelionę?

Norint dar suspėti susiorganizuoti rudens atostogas, pats metas ieškoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Tačiau specialistai įspėja, kad šia situacija pasinaudoja...

Ekspertai2 d. prieš

Kiek dar „gūglinsim“? Ekspertas paaiškino, kaip dirbtinis intelektas keičia informacijos paieškos įpročius

Dirbtinis intelektas (DI) vis labiau įsigali kasdieniame gyvenime, taip pat – ir vykdant informacijos paiešką. Ekspertų teigimu, informacijos paieška pasitelkus...

Ekspertai4 d. prieš

Finansiniai sukčiai taiko naują apgavystę: kviečia užsidirbti socialiniuose tinkluose

SEB bankas įspėja, kad finansiniai sukčiai Lietuvoje taiko naują apgavystę – „Telegram“ ir kitose susirašinėjimo platformose kviečia gyventojus greitai užsidirbti,...

Ekspertai5 d. prieš

Technologijos neturi širdies: kodėl emocinis intelektas tampa organizacijų išlikimo įrankiu?

Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...

Ekspertai6 d. prieš

Policijos operacija Vilniuje atskleidė SIM „fermų” mastą: ekspertas įspėja – sukčiavimas nesustos, kol išliks pelno motyvas

Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |