Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Naminiai kebabai ir sultingi mėsainiai – išbandykite išskirtinius „Lidl grilio talentų“ receptus

L

Paskelbta

-

Šį šeštadienį TV3 eteryje startavusi „Lidl grilio talentų“ laida žiūrovus kvietė stebėti įtemptą kovą prie griliaus. Pirmoje laidoje susitiko 30 metų grilinimo patirtį sukaupęs Nerijus Karbauskas bei iškalbingoji televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė–Jakovleva. Kiekvienas jų pristatė savo receptus ant grilio, kuriais bandė pavergti laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus širdį ir užsitarnauti pirmojo grilio meistro vardą.

Reklama

Laidų vedėja R. Šakalytė–Jakovleva, pasakojo, kad nors gaminti ji pamėgo dar vaikystėje, grilių atrado kelionėje motociklu, kur reikėjo dažnai pasukti galvą, ką pagaminti. „Reikėdavo iš kirvio išvirti sriubą. Vieną dieną šiaudelio formos, kitą dieną spagečiai, dar kitą kaspinėlio formos makaronai. Man būtent todėl ir patinka gaminti lauke, kadangi tuomet reikia sugalvoti, kaip paįvairinti savo racioną“, – teigė laidų vedėja.

R. Šakalytė–Jakovleva laidoje pasirinko gaminti daugelio pamėgtus kebabus su netikėtais rytietiškais prieskoniais, kurie vištienai suteikia ypatingą skonį ir kvapą.

Grilio entuziastas Nerijus pasakojo, kad visada mėgo daug ir skaniai pavalgyti. Grilių Nerijus prisijaukino keliaudamas Sakartvele, kuriame vyrą sužavėjo vietiniai maisto gamybos papročiai ir įtaigūs šašlykų kepimo profesionalai.

Kurį laiką Nerijus namuose negalėjo paruošti mėgstamų patiekalų, nes neturėjo reikiamos kepsninės. Tačiau pamačiusi didžiulę vyro meilę kepimui, šeima jam padarė ypatingą staigmeną: „Šeimos nariai, pastebėję, jog vis kalbu, kad reikia kepsninės, gimtadienio proga padovanojo kepsninę. Kadangi ją reikėjo susikonstruoti ir atsinešti į tinkamą vietą, pats sukonstravau ir atitempiau 110 kg sveriančią kepsninę. Galutinis rezultatas buvo didelė ekstazė“, – laidoje pasakojo Nerijus.

Renatos varžovas Nerijus, pasirinko ruošti sultingus vištienos ir šoninės mėsainius. Laidos pabaigoje garbė nuspręsti, kam atiteks grilio meistro vardas laidoje teko šmaikščiajam V. Radzevičiui. Laimėtoju tapo Nerijus, kuriam už tikrą profesionalumą atiteko 200 eurų vertės „Lidl“ čekis. Nenusivylė ir antrosios vietos nugalėtoja – R. Šakalytei–Jakovlevai padovanotas „Lidl“ prekių krepšelis.

Gardžius dalyvių ruoštus patiekalų receptus galite išbandyti ir jūs.

carvertical VIN patikra

Renatos rytietiško skonio naminiai kebabai

Mėsai paruošti jums reikės:

500 g vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

2 a. š. harisa pastos

Druskos ir pipirų pagal skonį

Lavašui paruošti reikės:

350 g miltų su kildinimo medžiagomis

30 ml alyvuogių aliejaus

Poros v. š. natūralaus jogurto „Pilos“

Druskos pagal skonį

Įdarui reikės:

Pusės raudongūžio kopūsto

2 v.š. grūdėtos varškės „Pilos“

Patiekalą gaminti pradėkite nuo mėsos paruošimo. Smulkiai sukapokite vištieną arba ją sumalkite. Į mėsos masę dėkite žiupsnelį druskos ir itin kvapnios harisos pastos. Suformuokite pailgus mėsos gabalėlius ir kepkite ant folijos grilyje.

Kol mėsa kepa, susmulkinkite kopūstą ir pasiruoškite lavašą. Miltus, alyvuogių aliejų, jogurtą sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos. Kuo plonesniam lavašui suformuoti, naudokite kočėlą. Paruoštą tešlos blynelį kelioms minutėms iš abiejų pusių pakepkite ant griliaus.

Pagrindiniams ingredientams iškepus prasideda kūrybinis procesas. Lavašą ištepkite jogurtu ir ant jo pirma išdėliokite kopūsto griežinėlius. Tuomet pagal skonį dėkite šaukštelį grūdėtos varškės, o ant jos – garuojančius vištienos maltinukus. Viską suvyniokite į kebabo formą ir štai – rytietiškais skoniais dvelkiantis patiekalas jau ant jūsų stalo.

Sultingų Nerijaus mėsainių receptas

5 vnt. sviestinių bandelių „Brioche“

1 vnt. vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

100 g šaltai rūkytos šoninės

5 riekelių čederio sūrio

1 v. š. dižono garstyčių

3 v. š. majonezo

1 v. š. kečupo

1 a. š. tabasko padažo

2 vnt. raudonųjų svogūnų

2 v. š. acto

1 pomidoro

2 vnt. konservuotų agurkų

1 saujos šviežių salotų

Marinuotų pipirų, druskos, cukraus ir juodųjų pipirų pagal skonį

Šį receptą pradėkite nuo teisingo mėsos paruošimo. Vištienos krūtinėlę supjaustykite horizontaliai, iš abiejų pusių patepkite dižono garstyčiomis, pabarstykite druska ir pipirais. Mėsą kepkite ant griliaus, vartydami iš abiejų pusių. Kepant ant vištienos galite uždėti griežinėlį pomidoro, kurio rūgštis suminkština mėsą. Šalia vištienos taip pat padėkite kepti ir pjaustytą šoninę.

Kol viskas kepa, metas bandelių paruošimui. Bandeles supjaustykite horizontaliai į tris dalis ir dėkite ant griliaus šiek tiek pasišildyti.

Tuo pat metu pasiruoškite ir prie mėsainio puikiai derantį padažą. Atskirame indelyje sumaišykite kečupą, majonezą, dižono garstyčias, aštrų padažą ir druską bei pipirus. Taip pat su actu, šlakeliu vandens ir cukraus pamarinuokite ir smulkiai pjaustytus svogūnus.

Mėsai iškepus, o bandelėms pašilus pradėkite mėsainio sluoksniavimą. Vieną po kito sudėkite visus paruoštus ingredientus, sūrį, griežinėliais supjaustytus agurkus, pipirus ir salotas.

Skanaus!

Naujienos

Verslas6 val prieš

Nauja „Vičiūnų grupės“ gamykla – naujos galimybės žmonėms ir regionui

„Vičiūnų grupė“ toliau nuosekliai plečia veiklą Lietuvoje – šalia jau veikiančių pajėgumų Plungėje pradėta naujos apie 100 mln. eurų vertės...

Verslas10 val prieš

Tyrimas: jau trečdalis Lietuvos vartotojų naudojasi dirbtiniu intelektu apsipirkdami, jų skaičius sparčiai auga

Trečdalis (32 proc.) lietuvių jau naudojasi dirbtinio intelekto įrankiais, kurie padeda jiems apsipirkimo metu. Maža to, fiksuojamas labai spartus gyventojų,...

Verslas1 d. prieš

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

Šiandienos parfumerijos pasaulyje kvapas neretai tampa produktu su aiškia instrukcija: turi patikti daugumai, atitikti sezono nuotaikas ir nekelti klausimų. Kvepalai...

Verslas1 d. prieš

Pelningai 2024-uosius metus baigę Vilniaus šilumos tinklai įgyvendino strateginius projektus ir didino investicijas

2024-ieji AB Vilniaus šilumos tinklams (VŠT) tapo strateginių projektų įgyvendinimo ir investicijų metais. Bendrovė dirbo pelningai – rodo nepriklausomų auditorių...

Verslas2 d. prieš

„Hero“ projektas žingsnis po žingsnio artėja link finišo: patalpos jau įrengiamos pagal nuomininkų poreikius, vyksta aplinkotvarkos darbai

Jau šį rugsėjį duris atversiančio verslo centro „Hero“ įrengimo darbai sparčiai juda į priekį. Baigiamos įrengti biurų erdvės, pastate jau...

Ekspertai

Ekspertai1 val prieš

Ekspertai pataria: renkantis būstą įvertinkite ir miesto plėtros planus

Svarstant apie naujo būsto įsigijimą, gyventojai dažnai daug dėmesio skiria būsto plotui, kainai ar vaizdui pro langą, tačiau pamiršta vieną...

Ekspertai2 d. prieš

Norintiems slysti „drifto“ trasose P. Petrauskas papasakojo apie lenktynininko kelią: „išėjimą į barą skaičiuodavau padangomis“

Automobilių sporto mėgėjams ir lenktynininkams atėjęs pavasaris žymi naujo sezono pradžią. Norinčių varžytis populiarumo viršūnėje Lietuvoje karaliaujančiame „drifte“ netrūksta, tačiau,...

Ekspertai2 d. prieš

Apklausa: lietuviai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos, latviai ir estai – dėl maisto kainų

„Citadele“ banko inicijuota Baltijos šalių gyventojų apklausa atskleidžia, kad Lietuvoje gyventojai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos (56 proc.) ir augančių...

Ekspertai3 d. prieš

Ekspertas apie sukčių įžūlumą: „Mobiliojo ryšio operatorius to jūsų niekada neprašys“

Telefoniniai sukčiai, prisidengdami institucijomis ar paslaugų tiekėjais, ir toliau vilioja pinigus iš gyventojų. Ekspertas atskleidžia, koks pagrindinis signalas, kad skambina...

Ekspertai1 savaitė prieš

Sukčiai internete kėsinasi ir į vaikus: ekspertas papasakojo, kaip apsisaugoti

Daugelis esame pratę saugoti savo pinigus nuo sukčių internete, tačiau ne kiekvienas susimąstome, kad apsaugos nuo apgavikų reikia ir mūsų...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |