Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Nauja MAGGI prieskonių linija – viena pirmųjų Baltijos šalyse: gaminti karšto oro gruzdintuvėje bus dar paprasčiau

L

Paskelbta

-

Magija virtuvėje prasideda tuomet, kai nebijoma eksperimentuoti ir pasitelkti kūrybą palengvinančių sprendimų – tokių kaip karšto oro gruzdintuvė. Per kelerius metus ji tapo vienu greičiausiai prigijusių virtuvės išradimų, kurį šiandien turi beveik trečdalis Europos namų ūkių. Tarp jų – ir Baltijos šalių gyventojai, norintys ruošti maistą greičiau, paprasčiau, bet vis tiek mėgautis puikiu skoniu. Nuo šiol tai daryti dar lengviau padės naujas MAGGI asortimentas – bene pirmieji rinkoje mišiniai, sukurti gaminti sparčiai populiarėjančiu būdu su mažiau riebalų.

Reklama

Norime vienodai mėgautis procesu ir rezultatu

Pasak žinomo kulinaro, vieno pirmųjų modernaus maisto dizaino pradininkų Lietuvoje Alfo Ivanausko, komfortas jau seniai tapo svarbia namų virtuvės dalimi, nes šiuolaikinis gyvenimo tempas reikalauja greitų sprendimų daugelyje kasdienių situacijų.

„Kultūra, kai išsiuntę elektroninį laišką atsakymo tikimės sulaukti per kelias minutes, o gauti siuntas – per dieną ar kelias, persikėlė ir į virtuvę. Nebenorime valandų valandas stovėti prie puodų, todėl ieškome būdų, kaip neinvestuojant daug laiko ir pastangų mėgautis kokybišku naminiu maistu“, – sako A. Ivanauskas.

Jam pačiam patogumas virtuvėje reiškia turėti čia viską, ko reikia: kokybiškus ingredientus, patikimus įrankius ir prietaisus, kurie leidžia dirbti be rūpesčių. Visa tai ne tik pagreitina procesą, bet ir suteikia kūrybinės laisvės bei malonumą mėgautis tiek rezultatu, tiek procesu.

„Be to, niekada nepavargsiu priminti žmonėms, kad sveikatai palankus maistas gali būti ir greitai paruošiamas, ir skanus. Tuo ypač pasižymi patiekalai, gaminami karšto oro gruzdintuvėje. Pavyzdžiui, vos su šaukštu aliejaus galima iškepti vištienos kepsnelius, lašišą, žiedinį kopūstą ar net varškės apkepą. Rezultatas – gardus, lengvesnis patiekalas, kuris dažnai nustebina net tuos, kurie iš pradžių į šį prietaisą žiūri skeptiškai“, – dalijasi gastronomijos ekspertas.

Prieskonių linija „MAGGI Air Fryer“: pirmoji tokio tipo Baltijos šalyse

„Nestlé Baltics“ maisto kategorijos vadovė Vilma Kapočienė savo ruožtu detalizuoja karšto oro gruzdintuvės naudojimo statistiką Baltijos šalių regione.

Anot jos, bendrovės užsakymu atliktas tyrimas „Kantar Europe Modern Meals & Top dish study 2024“ (liet. „Kantar“ modernių ir populiariausių patiekalų tyrimas Europoje, 2024 m.) kartu su „Omnibus“ apklausa parodė, kad Estijoje šis prietaisas populiariausias – jį naudoja net 43 proc gyventojų. Lietuvoje karšto oro gruzdintuvę turi apie 36 proc., o Latvijoje – 22 proc. apklaustųjų. Panašūs skaičiai vyrauja ir kitose Europos šalyse.

Reklama

„Pastebime, kad žmonės vis labiau vertina patogumą ir rinkdamiesi maisto produktus – tai antras svarbiausias kriterijus po skonio. Mums kuriant produktus vartotojų lūkesčiai ir rinkos tendencijos yra didžiausias prioritetas. Ne išimtis ir naujoji „MAGGI Air Fryer“ linija, kuri, tikimės, padės atrasti dar paprastesnį gaminimo būdą, neaukojant skonio“, – pasakoja V. Kapočienė.

Specialiai karšto oro gruzdintuvėje ruošiamam maistui skirtą asortimentą – žolelių ir tinkamai subalansuotų prieskonių mišinius – „Nestlé“ pristatė viena pirmųjų rinkoje. Baltijos šalyse tai visiška naujiena.

„Su bet kuriuo naujuoju mišiniu be vargo paruošite mėgstamus produktus: nuo vištienos filė iki žuvies ar daržovių. Užteks tik apvolioti, iškepti karšto oro gruzdintuvėje ir patiekalas bus pagamintas vos per keliolika minučių, – pasakoja ji. – Iki šiol susiruošus gaminti traškios tekstūros valgius, tai užtrukdavo ilgiau, nes tekdavo ingredientus mirkyti kiaušinių plakinyje, įprastuose prieskoniuose ir džiūvėsėliuose ar tešloje. Su naująja prieskonių linija linija šis procesas daug paprastesnis ir greitesnis.“

Sūrio skonio „Cheesy Crispy Chicken“, meksikietiškos virtuvės įkvėptas „Tex Mex Crispy Chicken“ ir „Mexican Style Fajita“ gardžiam fachitos įdarui – „MAGGI Air Fryer“ mišiniai, kurių jau galima rasti didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių lentynose Baltijos šalyse.

V. Kapočienės teigimu, ateityje asortimentas bus plečiamas, siekiant vartotojams suteikti kuo didesnę įvairovę patogiau gaminti sveikatai palankius, skanesnius patiekalus karšto oro gruzdintuvėje.

Eksperto patarimai ir firminiai receptai traškiems atradimams

Tuo tarpu A. Ivanauskas pateikia kelias paprastas gudrybes, kaip naudojantis karšto oro gruzdintuve kaskart džiaugtis nepriekaištingu rezultatu: „Jei naudojate aliejų, geriausia rinktis purškiamą arba tepti teptuku – patiekalai iškeps tolygiau. Dažniausiai pakanka 180 °C temperatūros – ji užtikrina tolygų iškepimą ir apskrudimą, nesvarbu, gaminate mėsą, žuvį, daržoves ar konditerinius gaminius.“ Naujos kartos karšto oro gruzdintuvės patiks besirūpinantiems sveikata

Svarbu atminti, kad dėl prietaise greitai judančio karšto oro technologijos patiekalai paruošiami greičiau nei orkaitėje. Jei gaminant šioje reikia 30 min., pasitelkus karšto oro gruzdintuvę užteks apie 20 min. Taip pat rekomenduojama neperkrauti krepšelio. Jei ingredientų bus per daug, jie neiškeps tolygiai – geriau kepti keliais etapais, bet mėgautis tikrai puikiu rezultatu.

„Naudokite kepimo popierių arba silikonines formas – taip įrenginį bus lengviau išvalyti“, – pataria gastronomijos ekspertas ir galiausiai primena, kad apetitą žadinantys atradimai virtuvėje gimsta nebijant eksperimentuoti.

„Būtent tam idealiai tinka naujasis „MAGGI Air Fryer“ asortimentas, kurį jau išbandžiau. Traškūs žiediniai kopūstai bei lašišos ir cukinijų iešmeliai su pomidorų salsa – kelios idėjos, kurių ryškus skonis ir maloni tekstūra tikrai nenuvils. Skanaus!“ – išbandyti savo firminius receptus su naujaisiais mišiniais siūlo A. Ivanauskas.

Traškus žiediniai kopūstai

2–3 asm. | Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės:

1 žiedinio kopūsto

2 šaukštų majonezo

70 g mišinio „MAGGI Air Fryer Cheesy Crispy Chicken“

Gaminimo eiga:

  1. Žiedinį kopūstą supjaustykite nedideliais žiedynais.
  2. Suberkite į dubenį ir išmaišykite su majonezu.
  3. Paruoštus žiedynus tolygiai (vienu sluoksniu) išdėliokite ant lėkštės ar padėklo. Kiekvieną žiedyną atskirai apvoliokite MAGGI mišinyje traškiai vištienai „Cheesy Crispy Chicken“, kad prieskoniai padengtų visą paviršių.
  4. Kepkite karšto oro gruzdintuvėje, nustatę 190 °C apie 12 min., kol paviršius taps auksinis ir traškus.
  5. Patiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui: grietinės ar jogurto. Ilgai laukiate, kol iš čiaupo „atbėgs“ šiltas vanduo?

Lašišos ir cukinijų iešmeliai su salsa

2 asm. | Gaminimo laikas: 25 min. Ir namie, ir gamtoje greičiausiai pagaminamas patiekalas, prie kurio išsirikiuos eilė

Reikės:

Iešmeliams:
400 g lašišos filė (be odos)
1 nedidelės cukinijos

2–3 papurškimų purškiamo alyvuogių aliejaus

27 g mišinio „MAGGI Air Fryer Mexican Style Fajita“

Pomidorų padažui:

2 prinokusių pomidorų

1 skiltelės smulkinto česnako

Žiupsnelio maltų raudonėlių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

1 šaukštelio aštraus padažo

Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

„Xiaomi” pristato naują karšto oro gruzdintuvės modelį

Gaminimo eiga:

  1. Lašišą ir cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
  2. Sudėkite į dubenį ir plonu sluoksniu apipurkškite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite.
  3. Apibarstykite MAGGI prieskonių mišiniu. Švelniai įtrinkite, kad skonis pasiskirstytų tolygiai (norint intensyvesnio skonio, rekomenduojama pamarinuoti apie 1 valandą). Lašišos ir cukinijos gabaliukus suverkite ant medinių iešmelių.
  4. Kepkite karšto oro gruzdintuvėje, nustatę 200 °C apie 8–10 min., kol lašiša taps sultinga, o cukinija – lengvai apskrudusi.
  5. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę ir sutrinkite šakute.
  6. Įmaišykite česnaką, raudonėlius, druską, pipirus, aštrų padažą ir citrinos žievelę.
  7. Iešmelius patiekite su paruošta namine salsa.

Per adventą ir Kalėdas pasigaminkite šį tą naujo

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Ekspertai

Ekspertai1 d. prieš

Jums atostogos – sukčiams darbymetis: kokių klaidų nedaryti renkantis paskutinės minutės kelionę?

Norint dar suspėti susiorganizuoti rudens atostogas, pats metas ieškoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Tačiau specialistai įspėja, kad šia situacija pasinaudoja...

Ekspertai2 d. prieš

Kiek dar „gūglinsim“? Ekspertas paaiškino, kaip dirbtinis intelektas keičia informacijos paieškos įpročius

Dirbtinis intelektas (DI) vis labiau įsigali kasdieniame gyvenime, taip pat – ir vykdant informacijos paiešką. Ekspertų teigimu, informacijos paieška pasitelkus...

Ekspertai4 d. prieš

Finansiniai sukčiai taiko naują apgavystę: kviečia užsidirbti socialiniuose tinkluose

SEB bankas įspėja, kad finansiniai sukčiai Lietuvoje taiko naują apgavystę – „Telegram“ ir kitose susirašinėjimo platformose kviečia gyventojus greitai užsidirbti,...

Ekspertai5 d. prieš

Technologijos neturi širdies: kodėl emocinis intelektas tampa organizacijų išlikimo įrankiu?

Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...

Ekspertai5 d. prieš

Policijos operacija Vilniuje atskleidė SIM „fermų” mastą: ekspertas įspėja – sukčiavimas nesustos, kol išliks pelno motyvas

Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |