Paskelbta
3 mėnesiai prieš-
Tiems, kas nenori ilgai stovėti prie grilio, verta rinktis žuvį: ją greitai pamarinuosite, greitai iškepsite ir ilgai girdėsite svečių pagyras. Pasak sveikatos specialistų, mes, lietuviai, žuvies suvartojame gerokai per mažai, tad atsigriebkime savaitgaliais, pasigamindami aromatingų žuvies patiekalų grilyje ar orkaitėje – priklausomai nuo oro. Prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika rekomenduoja prisiminti, kad žuvis mėgsta aukštesnę kepimo temperatūrą ir trumpesnį kepimo laiką, nei mėsa, tad svarbu jos nesuskrudinti.
Mažiau yra geriau – gamindami žuvį, nepersistenkite
Sakoma, kad geriausi lašišos draugai yra druska, pipirai ir citrinos sultys – tiek užteks ją pamarinuoti, kad iškepus atsiskleistų subtilus žuvies skonis. Mėsos technologas ir grilio ekspertas Vidas Nadzeika siūlo grilinimui rinktis žuvį su oda: „Žuvies filė su oda yra tinkamiausia kepimui ant grilio, nes nepraranda sultingumo. Jei kepsite be odos, rekomenduojama ją įvynioti į foliją ir kepti ant grotelių. Prisiminkite ir tai, kad žuvis mėgsta aukštesnę temperatūrą ir trumpesnį kepimo laiką nei mėsa, todėl jos nereikėtų perkepti bei suskrudinti“, – atkreipia dėmesį V. Nadzeika ir priduria, kad šiomis rekomendacijomis reikėtų vadovautis ir kepsninėje gaminant jūrų gėrybes.
Su marinatais ekspertas taip pat rekomenduoja nepersistengti: „Žuvies marinato pagrindui galima pasirinkti aliejų, jogurtą ir tada dėti pasirinktus prieskonius. Tačiau rekomenduočiau rinktis kuo paprastesnius priedus: druską, penkių pipirų mišinį arba specialius žuviai skirtus prieskonių mišinius, taip pat įdėti šiek tiek smulkinto česnako, šviežių prieskoninių žolelių ir viską apšlakstyti citrinos sultimis. Tiesa, žuvies marinavimui netinka labai aštrūs ir saldūs prieskoniai. Pabrėžčiau ir tai, jog žuvies negalima marinuoti ilgai, todėl įsigijus šviežią, ją kepkite ilgai nedelsdami“.
Žuvies patiekalai – vasaros grilio žvaigždės
Nors ant grilio dažniausiai kepama lašiša, verta paįvairinti meniu ir išbandyti kitas žuvis – doradas, skumbres, vilkešerius ar plekšnes. Upėtakis ant grilio
„Žuvį galima troškinti ir puode su daržovėmis, virti garuose, kepti druskos patale, o jos filė gabalėliais pagardinti šviežias salotas. Kepimui ant grilio rekomenduočiau išbandyti skirtinguose marinatuose paruoštą plekšnių filė, pavyzdžiui, meškinio česnako ir petražolių, imbierų ir bazilikų, česnakų su žolelėmis ar pikantiškų prieskonių derinius“, – pataria V. Nadzeika.
Laikykite žuvį tinkamoje temperatūroje
Pasak „Rimi Lietuva“ mėsos technologo, svarbu nusipirktą žuvį laikyti žemoje temperatūroje. „Jei ketinate ją suvartoti per artimiausias 24 valandas, dėkite ją į šalčiausią šaldytuvo vietą, o jeigu žuvį norite namuose laikyti ilgiau, svarbu prieš užšaldant ją išdarinėti. Taip ji puikiai išsilaikys iki penkių mėnesių. Geriausia žuvį atšildyti iš šaldymo kameros perkėlus ją į šaldytuvą, uždengus ir palaikius, kol atsileis.“ Startuoliai Lietuvoje
Šiuo metu galima sutaupyti ir įsigyti žuvies pigiau: iki liepos 28 d. atlantinių lašišų filė (1 kg) „Rimi“ prekybos tinkle kainuos tik 12,99 euro, o ryklinio šamo filė „Rimi“ nusipirksite su 36 proc. nuolaida – 1 kg kainuos 6,99 euro. Dietologė pataria dažniau valgyti žuvį ir jūrų gėrybes
Norint pigiau apsipirkti kasdien, padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas, akcijų sekimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa.
„Rimi Lietuva“ siūlo išbandyti originalų keptos lašišos receptą. Mažai kalorijų ir itin daug maistingų medžiagų
Lašiša su ananasais – lengvas, gaivus patiekalas šiltam vakarui
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
Kaip gaminti:
Skanaus!
Liucina Rimgailė dalijasi idėja, kaip nustebinti pedagogus per Mokytojų dieną: „Perduodu šilumą ir dėmesį“
Nuo spalio 1 d. keičiasi dalies „Rimi“ parduotuvių darbo laikas
„Spiečiamės’25“ – rekordinis regioninių verslų skaičius ir naujų mąstymo būdų paieškos
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Pirmoji privataus prekių ženklo „Salling“ siunta pasiekė „Rimi“ – naujas asortimentas parduotuvėse jau netrukus
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
„Rimi Lietuva“ turi naują ryšių su visuomene vadovę
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
Kakavinis varškės pyragas, kuris papuoš Rugsėjo 1-osios stalą

Dar visai neseniai sutelktinis finansavimas Lietuvoje daugeliui asocijavosi su nišiniu sprendimu, buvo siejamas su mažesnio masto vystytojais – tais, kurie...
Ar kada nors susimąstei, ką reiškia prarasti viską, ką turi – ir vis tiek stotis iš naujo? Tai istorija, kurią...
Lietuvoje įkurta „Hostinger“ yra tarp didžiausią ilgalaikį augimą Europoje demonstruojančių kompanijų. Verslo leidinio „Financial Times“ kartu su statistinių duomenų platforma...
Airijoje registruota „Avia Solutions Group“, didžiausia pasaulyje ACMI paslaugas teikianti aviacijos įmonių grupė, praneša statanti naują biurų pastatą didžiausiame pasaulyje oro...
Kai „Google“ pristatė dirbtinio intelekto funkciją „AI Overviews“, pasikeitė internetinės paieškos taisyklės – prekių ženklų matomumo internete logika tapo visai...
Norint dar suspėti susiorganizuoti rudens atostogas, pats metas ieškoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Tačiau specialistai įspėja, kad šia situacija pasinaudoja...
Dirbtinis intelektas (DI) vis labiau įsigali kasdieniame gyvenime, taip pat – ir vykdant informacijos paiešką. Ekspertų teigimu, informacijos paieška pasitelkus...
SEB bankas įspėja, kad finansiniai sukčiai Lietuvoje taiko naują apgavystę – „Telegram“ ir kitose susirašinėjimo platformose kviečia gyventojus greitai užsidirbti,...
Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...
Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...