Paskelbta
3 mėnesiai prieš-
Užgavėnės – pati geriausia proga sočiai pasimėgauti įvairiausiais blynais: nuo tradicinių mielinių ir čirvinių, iki sveikesnių jų alternatyvų su daržovėmis. Tačiau ką daryti, jei jų išsikepėte daugiau, nei pavyko suvalgyti? Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo praktišką išeitį – panaudoti likusius blynus naujiems patiekalams. Taip ne tik nešvaistysite maisto, bet ir sutaupysite laiko bei nebrangiai pasigaminsite naujų gardėsių.
„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pastebi, kad kasmet daugelis ieško vis įvairesnių būdų kaip paminėti Užgavėnės – pirkėjai renkasi ne tik iš anksto paruoštus mielinių bei lietinių blynų miltų mišinius, tačiau išbando ir sveikesnius šio valgio receptus.
„Būdų eksperimentams virtuvėje – visa gausybė: galima naudoti įvairius miltus, pavyzdžiui, speltų, avižų ar grikių, taip pat į blynų tešlą galima įmaišyti ir ispaninio šalavijo sėklų ar maltų linų sėmenų. Galiausiai, norintys visai naujų skonių gali išmėginti ir daržovių blynelius, kuriems gaminti pasirinkus morkas, cukinijas ar saldžias bulves, jie bus dar ir maistingi. Pavyzdžiui, blynų tešlai gaivumo suteiks ir visą šią savaitę ypač mažai kainuojantys švieži baltagūžiai kopūstai, kuriuos galima dėti tiesiog žalius arba trumpai apkepti, kol truputį suminkštės ir tik tada įmaišyti“, – pataria „Maximos“ atstovė.
Vakarykščiai blynai – naujiems gardiems patiekalams
Be to, skaniai panaudoti galima ir po Užgavėnių šventės šaldytuve užsilikusius blynus – jie gali tapti visiškai naujais maistingais patiekalais. Geriausia, kad neprireiks nei daug laiko, nei didelių pastangų, tik šiek tiek improvizacijos ir tinkamų pagardų.
„Gardžiausi receptai gimsta tada, kai galvojame, ką skanaus ir sveiko galime pagaminti iš produktų, kuriuos jau turime namuose. Tad tegul šis patarimas praverčia ne tik per Užgavėnes, bet ir bet kada, kai namuose lieka maisto likučių – su trupučiu kūrybos jie gali atgimti nauju, gardžiu patiekalu. Pavyzdžiui, pagardinus Užgavėnių blynelius ikrais, kuriais galima visą šią savaitę pasirūpinti pigiau, turėsite puikų patiekalą, kuris savo skoniu nustebins ir mažuosius, ir suaugusius“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė ir dalinasi dviem „Maximos“ kulinarijos meistrų siūlomais blynelių receptais.
Blyneliai su kopūstais
Lengvai ir nebrangiai pagaminamiems pikantiškiems blyneliams su šviežiais baltagūžiais kopūstais reikės:
· 225 g šviežių baltagūžių kopūstų;
· 3 vnt. kiaušinių;
· 0,25 puodelio universalių miltų;
· 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
· 0,5 a. š. česnako miltelių;
· 0,5 a. š. svogūno miltelių;
· 0,33 puodelio svogūnų laiškų;
· 0,5 puodelio tarkuoto sūrio;
· druskos (pagal skonį).
Gaminimas. Kopūstą supjaustykite labai plonai (geriausia – su mandolina), sudėkite į dubenį ir sumaišykite su visais kitais ingredientais, išskyrus aliejų. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suformuokite blynus – pilkite po mažą samtelį tešlos ir šią lengvai paspauskite. Viską kepkite apie 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Jei blyneliai per greitai ruduoja, sumažinkite ugnį arba įpilkite daugiau aliejaus. Patiekite karštus su grietine.
Blyneliai su ikrais
Vienas įdomiausių būdų „prikelti“ Užgavėnių blynus – paversti juos savotiška užkandėle ar vėlyvais pusryčiais. Kadangi blynais šventės dieną jau pasirūpinote, jums tereikės šių papildomų ingredientų:
· lašišinių žuvų kuprių ikrų „Well Done“ (arba kitų mėgstamų);
· tepamo sūrio arba sviesto;
· mėgstamų šviežių žolelių papuošimui.
Gaminimas. Jei atlikusius blynelius laikėte šaldytuve, išimkite ir palikite atšilti bent 10 minučių kambario temperatūroje, arba pašildykite orkaitėje. Kiekvieną blynelį ištepkite tepamu sūriu arba sviestu. O jei norite lengvesnio patiekalo – puikiai tiks ir su jogurtu sumaišyta varškė. Ant viršaus uždėkite po šaukštelį ikrų ir viską papuoškite smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
Alytaus „Maxima“ atsinaujino: patogesnis išplanavimas bei gausesnis prekių pasirinkimas
Nebrangu, skanu ir itin naudinga: kaip lašiša gali padėti užkirsti kelią uždegiminiams procesams organizme?
Netrukus ilgės dalies „Maximos“ parduotuvių darbo laikas
Atsinaujino netrukus 22 veiklos metus minėsianti „Maxima“ Kretingoje
„Maximoje“ daugėja ankstyvų lietuviško derliaus gėrybių: pirmuosius šviežius vietinius smidrus ir braškes pirkėjai pasitiko su entuziazmu
„Maxima“ informuoja – apvalinant pirkinių krepšelio sumą, priims 1 ir 2 centų monetas, o atskirų prekių kainos liks tokios, kaip parašyta etiketėse
Kauno „Akropolio“ „Maximoje“ – išpardavimas: įvardijo, kam taikomos nuolaidos
Paskutinės minutės kiaušinių marginimo idėjos: kaip išgražinti net rudo lukšto kiaušinius?
Kauno „Akropolio“ „Maximos“ laukia atnaujinimas: pirkėjus kvies į išpardavimą
„Citus“ analizės skyriaus vadovė Eglė Savostė Lietuvoje vis dažniau svarstoma apie nekilnojamąjį turtą ne tik kaip apie vietą gyventi, bet...
„EIKA Development“ valdomas verslo centras „FLOW“ pasirašė sutartis su dar trimis būsimais nuomininkais. Čia įsikurs tarptautinė reklamos technologijų kompanija „Eskimi“,...
Įmonių grupei „TMV Capital“ priklausanti bendrovė „JPackaging“ simboliniu kapsulės įkasimu pradėjo naujos medinių padėklų ir padėklų apvadų gamyklos statybas Šeduvoje....
Pagaliau atėjusi vasariška šiluma įpūtė nemažai optimizmo ūkininkams. Nors praslenkančios liūtys nuskalbia tai vieną, tai kitą šalies regioną, žemės ūkio...
Prasidėjusi vasara žymi atostogų kelionių pradžią, kuomet nemaža gyventojų dalis planuoja vykti ilsėtis ar pramogauti į užsienio šalis. Keliautojai vis...
Lietuviai vis dažniau draudžia ne tik būstą ar automobilį, bet ir rečiau sutinkamus objektus – nuo greičio matuoklių, vėjo jėgainių...
Pirmasis darbas arba savanoriška praktika vasarą jaunimui gali ne tik padėti apsispręsti dėl ateities, bet ir tapti svarbia pamoka, kaip...
Pasiruošimas mokyklai gali tapti tikru iššūkiu ir tėvams, ir vaikams. Dažnas vaikas prieš eidamas į pirmąją klasę lanko vaikų darželį,...