Paskelbta
2 d. prieš-
Velykos jau visai čia pat, tad dabar – puikus metas ne tik planuoti šventinį stalą, bet ir iš anksto išbandyti pasirinktus receptus. „Lidl“ kviečia šią savaitę paskirti Velykų repeticijai ir pasigaminti tris nesudėtingus, bet išskirtinio skonio patiekalus, kurie pradžiugins tiek sūrių skonių mėgėjus, tiek smaližius.
Kol margučiai dar tik laukia būti nudažyti, pats metas surengti generalinę Velykų repeticiją. Blyneliai su ikrais, tuno kepsnys ir šakočio tinginys – pagrindiniai šios savaitės receptai, kuriems reikalingus produktus už itin žemas kainas galima rasti visose „Lidl“ parduotuvėse. Augalinis maistas gali būti jaukus ir sušildantis
Blyneliai su ikrais – šventė nuo pat ryto
Velykų rytas – puiki proga nustebinti artimuosius šventiškais pusryčiais. Tam visai nereikia sudėtingų receptų – pakanka šiek tiek idėjų, šilumos ir noro dalintis. Juk jei švęsti, tai švęsti!
„Lidl“ siūlo pradėti dieną gardžiais blyneliais su ikrais – galite juos kepti tiek įprastoje, tiek ir „čirvinių“ blynų keptuvėje. Širdelės formos blynai suteiks itin šventišką nuotaiką! V. Poderytė ir L. Suodaitis dalinasi išskirtiniais receptais
Tam jums reikės:
400 ml „Pilos“ pieno
250 g kvietinių miltų
3 vnt. kiaušinių
3 v. š. aliejaus
1 a. š. druskos ir cukraus
„Pilos“ natūralaus jogurto arba grietinės
„Deluxe“ vaivorykštinių upėtakių ikrų
Šviežių krapų papuošimui
Pirmiausia, išplakite kiaušinius, tuomet supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, cukraus ir dar kartą išplakite. Į tešlą įpilkite aliejų, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Jei kepate paprastoje keptuvėje, ją gerai įkaitinkite, įpilkite truputį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius. Jei turite „čirvinių“ blynų keptuvę, pilkite po mažą samtelį tešlos į formą – tešla turi pasiskirstyti tolygiai.
Blynai kepa labai greitai, tad nepamirškite jų apversti, vos tik gražiai paruduos.
Iškeptus blynelius dailiai išdėliokite vieną ant kito, ant viršaus uždėkite po šaukštelį jogurto ar grietinės, šaukštelį ikrų ir papuoškite šviežiais krapais.
Pavasariu kvepiantys šventiniai pietūs su tuno kepsniais
Tiems, kurie net ir per šventes vertina ne tik tradicinius, bet ir egzotinius skonius, verta išbandyti gelsvauodegio tuno kepsnius su keptomis cukinijomis. Tai patiekalas, dvelkiantis vandenyno gaiva, pavasariškomis žolelėmis ir primenantis saulėtą pavasario popietę. Elegantiškos šventinės vakarienės žvaigždė – ikrai
Jums reikės:
4 „Deluxe“ gelsvauodegio tuno kepsnių
2 vnt. cukinijų
2 skiltelių česnako
4 v. š. alyvuogių aliejaus
2 a. š. citrinos sulčių
2 a. š. raudonėlio
Druskos ir pipirų pagal skonį
Šviežių žolelių
Tuno kepsnius patepkite alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis 10–15 minučių.
Kol tunas marinuojasi, griežinėliais supjaustykite cukinijas ir susmulkinkite česnaką.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite česnaką ir trumpai pakepinkite, kol paskleis aromatą.
Sudėkite pjaustytas cukinijas, pabarstykite raudonėliu, druska ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškepus, atidėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę dėkite tuno kepsnius ir kepkite po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės. Išorė turi lengvai apskrusti, o vidus likti rožinis ir sultingas.
Lėkštėje gražiai sudėliokite cukinijų garnyrą. Ant viršaus uždėkite tuno kepsnį. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, užlašinkite citrinos sulčių.
Desertui – visų mylimas „Tinginio“ desertas kitaip
Žinoma, kokios gi šventės be deserto, o ypač – šakočio? Šįkart siūlome jį patiekti kiek kitaip – kaip „Tinginio“ deserto pagrindą. Toks šventinis saldėsis nustebins net ir visko ragavusius. Švelnus, saldus ir šiek tiek nostalgiškas desertas gaminamas labai paprastai. Šių metų šventinio stalo hitas – ikrai pataluose
Jums prireiks:
800 g šakočio
200 g „Pilos“ sviesto
1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
1–2 v. š. kakavos miltelių
Dubenyje ištirpinkite sviestą. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, suberkite kakavą ir viską gerai išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite, kol masė taps vientisa.
Visą šakotį susmulkinkite į mažus gabalėlius. Užpilkite karštą masę ant šakočio trupinių. Gerai išmaišykite, kad neliktų sausų vietų.
Masę sudėkite į norimą formą ir stipriai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą 4–6 valandoms arba per naktį, kol sustings.
Išimkite patiekalą iš formos ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Šventės metu desertą būtinai papuoškite valgomomis velykinėmis dekoracijomis, apibarstykite šakočio trupiniais.
Skanaus pasiruošimo!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Kaune duris atvėrė nauja „Lidl“ parduotuvė: specialūs pasiūlymai, dovana bendruomenei ir prekė už 1 centą
Prisijunk prie „Lidl“ komandos: naujoje kampanijoje – komandiškumas, karjera ir konkurencingas atlygis
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Italijos virtuvės skoniai ant lietuviško stalo: makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata ir juoda duona su „Prosciutto“
Panevėžyje atidaryta ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė
„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...
Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....
Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...
Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...
Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...
Elektrinius paspirtukus ar dviračius šiandien turi kone kiekviena šeima. Tačiau kartu su jų populiarumu auga ir pavojai – vien per...
Tobulėjant sukčiams, tenka skirti vis daugiau laiko ir pastangų, kad atskirtume kenksmingus laiškus, skambučius ar žinutes nuo realiai egzistuojančių žmonių...
Nors Lietuvos darbo rinkoje šiuo metu dominuoja Y kartos, gimusių 1981–1996 m., darbuotojai, vyresnių kartų – demografinio sprogimo (gimę 1946–1964...
Atsinaujinanti energija tampa vis svarbesniu veiksniu, kalbant apie verslo tvarumą ir ilgalaikę sėkmę. Šiandien, kai pasaulis susiduria su klimato kaita...
Elektromobiliams vis labiau įsitvirtinant pasaulinėje rinkoje kaip aplinkai draugiškoms ir ekonomiškoms transporto priemonėms, jų populiarumas auga ir Lietuvoje. Vykstant sparčiai...