Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!

L

Paskelbta

-

Velykos jau visai čia pat, tad dabar – puikus metas ne tik planuoti šventinį stalą, bet ir iš anksto išbandyti pasirinktus receptus. „Lidl“ kviečia šią savaitę paskirti Velykų repeticijai ir pasigaminti tris nesudėtingus, bet išskirtinio skonio patiekalus, kurie pradžiugins tiek sūrių skonių mėgėjus, tiek smaližius.

Reklama

Kol margučiai dar tik laukia būti nudažyti, pats metas surengti generalinę Velykų repeticiją. Blyneliai su ikrais, tuno kepsnys ir šakočio tinginys – pagrindiniai šios savaitės receptai, kuriems reikalingus produktus už itin žemas kainas galima rasti visose „Lidl“ parduotuvėse. Augalinis maistas gali būti jaukus ir sušildantis

Blyneliai su ikrais – šventė nuo pat ryto

Velykų rytas – puiki proga nustebinti artimuosius šventiškais pusryčiais. Tam visai nereikia sudėtingų receptų – pakanka šiek tiek idėjų, šilumos ir noro dalintis. Juk jei švęsti, tai švęsti!

„Lidl“ siūlo pradėti dieną gardžiais blyneliais su ikrais – galite juos kepti tiek įprastoje, tiek ir „čirvinių“ blynų keptuvėje. Širdelės formos blynai suteiks itin šventišką nuotaiką! V. Poderytė ir L. Suodaitis dalinasi išskirtiniais receptais

Tam jums reikės:

carvertical VIN patikra

400 ml „Pilos“ pieno

250 g kvietinių miltų

3 vnt. kiaušinių

3 v. š. aliejaus

1 a. š. druskos ir cukraus

„Pilos“ natūralaus jogurto arba grietinės

„Deluxe“ vaivorykštinių upėtakių ikrų

Šviežių krapų papuošimui

Pirmiausia, išplakite kiaušinius, tuomet supilkite pieną, įberkite žiupsnelį druskos, cukraus ir dar kartą išplakite. Į tešlą įpilkite aliejų, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.

Jei kepate paprastoje keptuvėje, ją gerai įkaitinkite, įpilkite truputį aliejaus ir kepkite nedidelius blynelius. Jei turite „čirvinių“ blynų keptuvę, pilkite po mažą samtelį tešlos į formą – tešla turi pasiskirstyti tolygiai.

Blynai kepa labai greitai, tad nepamirškite jų apversti, vos tik gražiai paruduos.

Iškeptus blynelius dailiai išdėliokite vieną ant kito, ant viršaus uždėkite po šaukštelį jogurto ar grietinės, šaukštelį ikrų ir papuoškite šviežiais krapais.

Pavasariu kvepiantys šventiniai pietūs su tuno kepsniais

Tiems, kurie net ir per šventes vertina ne tik tradicinius, bet ir egzotinius skonius, verta išbandyti gelsvauodegio tuno kepsnius su keptomis cukinijomis. Tai patiekalas, dvelkiantis vandenyno gaiva, pavasariškomis žolelėmis ir primenantis saulėtą pavasario popietę. Elegantiškos šventinės vakarienės žvaigždė – ikrai

Jums reikės:

4 „Deluxe“ gelsvauodegio tuno kepsnių

2 vnt. cukinijų

2 skiltelių česnako

4 v. š. alyvuogių aliejaus

2 a. š. citrinos sulčių

2 a. š. raudonėlio

Druskos ir pipirų pagal skonį

Šviežių žolelių

Tuno kepsnius patepkite alyvuogių aliejumi ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis 10–15 minučių.

Kol tunas marinuojasi, griežinėliais supjaustykite cukinijas ir susmulkinkite česnaką.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite česnaką ir trumpai pakepinkite, kol paskleis aromatą.

Sudėkite pjaustytas cukinijas, pabarstykite raudonėliu, druska ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškepus, atidėkite į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę dėkite tuno kepsnius ir kepkite po maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės. Išorė turi lengvai apskrusti, o vidus likti rožinis ir sultingas.

Lėkštėje gražiai sudėliokite cukinijų garnyrą. Ant viršaus uždėkite tuno kepsnį. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, užlašinkite citrinos sulčių.

Desertui – visų mylimas „Tinginio“ desertas kitaip

Žinoma, kokios gi šventės be deserto, o ypač – šakočio? Šįkart siūlome jį patiekti kiek kitaip – kaip „Tinginio“ deserto pagrindą. Toks šventinis saldėsis nustebins net ir visko ragavusius. Švelnus, saldus ir šiek tiek nostalgiškas desertas gaminamas labai paprastai. Šių metų šventinio stalo hitas – ikrai pataluose

Jums prireiks:

800 g šakočio

200 g „Pilos“ sviesto

1 skardinės saldinto sutirštinto pieno

1–2 v. š. kakavos miltelių

Dubenyje ištirpinkite sviestą. Tuomet supilkite kondensuotą pieną, suberkite kakavą ir viską gerai išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite, kol masė taps vientisa.

Visą šakotį susmulkinkite į mažus gabalėlius. Užpilkite karštą masę ant šakočio trupinių. Gerai išmaišykite, kad neliktų sausų vietų.

Masę sudėkite į norimą formą ir stipriai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą 4–6 valandoms arba per naktį, kol sustings.

Išimkite patiekalą iš formos ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Šventės metu desertą būtinai papuoškite valgomomis velykinėmis dekoracijomis, apibarstykite šakočio trupiniais.

Skanaus pasiruošimo!

Po Užgavėnių puotos lieka blynų? „Maximos“ kulinarijos meistrai pataria, kaip nebrangiai juos paversti gurmanišku užkandžiu

 

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Verslas7 val prieš

„Visa“ investavo į finansinių technologijų bendrovę „Mynt“, išplės perpardavėjų partnerystę visoje Europoje

„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...

Verslas11 val prieš

Atsinaujino vienintelė XXXX „Maxima“ parduotuvė Lietuvoje: esminiai pokyčiai asortimente ir naujame erdvių išdėstyme

Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....

Verslas1 d. prieš

Netingintiems dirbti: Kauno įmonė pradeda drąsią darbuotojų paieškos kampaniją

Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...

Statyba1 d. prieš

Populiarios, bet nepraktiškos: kokių statybų tendencijų vengti statant svajonių namus?

Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...

Verslas2 d. prieš

Oksana Kostogriz. Kaip pasiruošti sėkmingam ir sklandžiam įmonės pardavimui?

Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |