Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Šventiniai Speculoos sausainiai – įdomesnė imbierinių versija, kurią pagamins kiekvienas

L

Paskelbta

-

Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.

Reklama

Speculoos sausainiai, dažnai dar vadinami Biscoff, kilę ir itin mėgstami Belgijoje bei Nyderlanduose. Sausainiai ploni, trapūs ir su ypatingu akcentu – skonyje juntama karamelė. Šie sausainiai gali tapti smagiu užsiėmimu su šeima ar vaikais, skanėstu kalėdiniam laikotarpiui ar šventiniam stalui, o gražiai supakavus – ir skania dovana. Imbieriniai sausainiai kitaip

Ko prireiks?

1 kiaušinis

200 gr rudojo (muscovado) cukraus

120 gr sviesto

250 gr kvietinių miltų

Šaukštelis maltų prieskonių: cinamonas, kardamonas, imbieras, gvazdikėlis.

Reklama

Kaip gaminti?

  • Kambario temperatūros, pakankamai minkštą sviestą išplakti kartu su karamelizuotu cukrumi, kuris sausainiams ir suteikia ypatingą skonį. Sviestą ir cukrų plakti tol, kol masė tampa puri ir švelnios spalvos.
  • Į išplaktą masę įmušti kiaušinį ir dar kartą viską gerai išmaišyti, išplakti.
  • Kvietinius miltus, druską ir prieskonius kartu suberti į gerai išplaktą sviesto, cukraus ir kiaušinio masę, išmaišyti darkart. Tešla taps labai minkšta ir kvapni.
  • Paruoštą tešlą iškočioti reikia iškart. Dėti ją ant sviestinio popieriaus lakšto, iš viršaus uždengti kitu sviestinio popieriaus lakštu ir kočioti. Ypač plonai iškočioti nereikėtų, palikti ją kiek storesnę. Taip sausainiai bus traškūs, bet nebirūs. Sausainiai per 10 minučių
  • Iškočiotą tešlą dėti į šaldytuvą – geriausia šaldyti porą valandų, bet galima palikti ir per naktį.
  • Ant atvėsusios tešlos pabarstyti šiek tiek miltų. Papuošti sausainių paviršių galima specialiais kilimėliais su raštu, antspaudais, o jei tokių namuose neturite – raštą paviršiuje galima suformuoti lengvai į tešlą įspaudžiant nertą močiutės servetėlę.
  • Formuoti sausainius galima tiek apvalia, tiek bet kokia kita formele. Jei specialios formelės neturite, sausainius suformuokite išspaudžiant juos apversta stikline.
  • Suformuotus sausainius dėti ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus ir kepti apie 8 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepant stebėti – priklausomai nuo jūsų orkaitės, gali prireikti kepti minute ilgiau ar trumpiau – sausainiai turi švelniai paruduoti.

Gražaus švenčių laukimo ir skanaus! Kaip veikia E100?

„Macaroom“ – butikinė dviejų draugių Giedrės ir Jovitos desertų studija Vilniuje, Švitrigailos gatvė 1. Merginų kuriami desertai žinomi dėl kokybiškų ingredientų, kūrybiškų skonių derinių ir išskirtinio rūpesčio kiekvienam kuriamam skanėstui. Studijos vizitine kortelė – tortas „Medutis“ – čia galima rasti didžiausią Lietuvoje, bene dešimties skirtingų skonių, kultinio deserto kolekciją.

Lietuvių inovacija

„Topo Grupė” stiprina vadovų komandą

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naudingos nuorodos:

Padangos
Naudotos knygos
-->Čia gali būti Jūsų nuoroda <--

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |