Paskelbta
9 mėnesiai prieš-
Jei nemažai laiko ir pastangų plušėdami virtuvėje skyrėte Kalėdų stalui, pasitinkant Naujuosius metus, norisi greitai ir lengvai pagaminamų, bet efektingų patiekalų. Vienas tokių galėtų būti vaivorykštinio upėtakio kepsneliai, kurie lengvai pavyks ir virtuvės naujokams. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad tikrai spėsite pigiau jų pasiruošti šventei, nes gruodžio 27 – sausio 1 dienomis vaivorykštinio upėtakio filė parduodama su 37 proc. nuolaida: perkant su lojalumo kortele 1 kg kainuos 10,99 Eur.
Žuvies riebalai – itin naudingi
Jei šiltuoju metų laiku ne tik mėsą, bet ir žuvį paprasta išsikepti ant grotelių, tai žiemą lygiai taip pat greitai upėtakio filė galime tiesiog išsikepti keptuvėje, pasirinkti įdomesnį padažą ir patiekti su ryžiais, salotomis ar keptomis daržovėmis. Verta įsiklausyti į gydytojų dietologų patarimus žuvį valgyti kelis kartus per savaitę, taip pat per šventes vertėtų nepamiršti ne tik silkės, bet ir kitokios riebios žuvies.
Upėtakiuose gausu aukštos kokybės baltymų, kurie būtini organizmo veiklai: standartinė šios žuvies porcija paprastai būna nuo 100 iki 150 g, kuri suteikia 18–22 g baltymų, o tai patenkina apie ketvirtadalį paros baltymų poreikio. Be to, upėtakiai dar ir Omega-3 rūgščių, įvairių vitaminų ir mineralų šaltinis.
Nereikėtų upėtakio ar lašišos vengti ir reguliuojantiems kūno svorį: jose vyrauja sveikatai palankūs riebalai, žuvų maistingumas gali padėti reguliuoti svorį ir skatinti sotumo jausmą, tik, žinoma, vertėtų paisyti saiko.
Ir kasdienai, ir šventėms
Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad išsikepti upėtakį tikrai nesudėtinga, nes druska, pipirais ir žolelėmis pagardinta upėtakio filė dažniausiai dedama tiesiai ant įkaitinto keptuvės ar grilio ant vidutinio stiprumo ugnies ir kepama maždaug 4–6 min. iš kiekvienos pusės.
„Pirmiausia įsitikinkite, kad upėtakis tinkamai išvalytas ir išdarinėtas, tad jį iš pradžių reikėtų nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Jei kepate visą žuvį ar didesnį jos gabalą, aštriu peiliu iš abiejų jos pusių įpjaukite odą, kad karštis tolygiai skverbtųsi ir žuvis kepdama nesusisuktų. Upėtakius galite pagardinti druska, pipirais ar pasirinktomis žolelėmis. Dažniausiai pasirenkami krapai, čiobreliai, rozmarinai arba citrina su česnako prieskoniais“, – pasakoja E. Krasauskienė.
Ji priduria, kad tam, jog upėtakis būtų puikiai iškeptas, labai svarbu tinkamai įkaitinti kepsninę ar keptuvę: reikalingas vidutinis karštis bei visuomet verta įsitikinti, kad kepsninės grotelės švarios ir lengvai pateptos aliejumi, tuomet kepama žuvis neprilips.
„Žuvies per dažnai nevartykite, kad ji nesuplyštų. Įpusėjus kepimo laikui atsargiai apverskite upėtakį mentele ar žnyplėmis. Ar upėtakis tinkamai iškepęs, nustatyti padės jo mėsos išvaizda: jei ši nepermatoma, o užkabinus šakute, lengvai plėšiasi, reiškia, kad jau metas gardžią žuvį patiekti ant stalo“, – pataria E. Krasauskienė ir primena, kad gruodžio 27 – sausio 1 dienomis vaivorykštinio upėtakio filė parduodama su 37 proc. nuolaida: perkant su lojalumo kortele 1 kg kainuos 10,99 Eur.
„Rimi“ siūlo išsikepti upėtakių kepsnelių su vaisių padažu – jie tikrai papuoš jūsų Naujųjų metų stalą.
Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu
RECEPTAS (4 porcijoms)
Patiekalui reikės:
4 gabalėlių upėtakių filė;
2 vnt. bananų;
1 stiklinės apelsinų sulčių;
1 vnt. citrinos;
3 šaukštų smulkintų pistacijų arba lazdynų riešutų;
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
Prieskonių (gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, druskos,maltų juodųjų pipirų).
Kaip gaminti:
Skanaus!
Nuo spalio 1 d. keičiasi dalies „Rimi“ parduotuvių darbo laikas
„Spiečiamės’25“ – rekordinis regioninių verslų skaičius ir naujų mąstymo būdų paieškos
Pirmoji privataus prekių ženklo „Salling“ siunta pasiekė „Rimi“ – naujas asortimentas parduotuvėse jau netrukus
„Rimi Lietuva“ turi naują ryšių su visuomene vadovę
Kakavinis varškės pyragas, kuris papuoš Rugsėjo 1-osios stalą
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
„Rimi“ pradeda ilgalaikius „LeadPro“ mokymus, kurių dėmesio centre – parduotuvių vadovai
Nuspalvinkite savo meniu šilauogėmis: tiks gardžioms salotoms ir kokteiliams
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Viena lyderiaujančių Lietuvos alternatyvaus finansavimo lizingo bendrovių „Orion Leasing“ keičia savo pavadinimą į „Own Leasing“, o įmonės steigėjas Laimonas Belickas investuoja į akcijų dalies bendrovėje...
Įperkamo elektromobilio vertė Lietuvoje per metus padidėjo beveik 14 procentų – kone septintadaliu. Augantys atlyginimai ir mažėjančios palūkanos šiemet lėmė...
Lietuvos paštas pradeda paštomatų tinklo plėtrą Baltijos regione, siekdamas užtikrinti patogų siuntimą klientams visose trijose šalyse. Nuo rugsėjo vidurio iki...
Greta Ilekytė, „Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Išankstiniai Valstybės Duomenų Agentūros duomenys rodo, kad per metus kainų augimas kiek paspartėjo ir siekia...
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Vos po kelių mėnesių laukia ypač svarbus pokytis – galimybė pasitraukti iš antros pensijų pakopos ir atsiimti pensijų fonduose sukauptas...
Šiandien dauguma kasdien naudojasi išmaniaisiais telefonais, socialiniais tinklais ir kitomis skaitmeninėmis paslaugomis, o jaunesnėms kartoms tai įprasta nuo vaikystės. Tačiau...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...