Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Virtuvės šefas siūlo išbandyti šį receptą per šventes

L

Paskelbta

-

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Vilniaus kulinarijos studijoje „Čiop Čiop“ sužibo ypatinga nuotaika – čia rinkosi maisto ir gyvenimo būdo influenceriai. Juos vienam vakarui subūrė kulinarinės kūrybos ir bendrystės idėja. Į studiją susirinkę svečiai juokėsi, pasakojo savo virtuvės istorijas ir drąsiai stojo prie keptuvių, bandydami atkurti internete šiuo metu populiariausius receptus.

Reklama

Renginį vedė virtuvės šefas, vienintelio ir pirmojo Baltijos šalyse autobuso-restorano idėjos sumanytojas, laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjas Tadas Paplauskas. Inicijavo virtuvės ir namų ūkio įrankių gamintojas „Fiskars“.

„Žmonės dažnai galvoja, kad virtuvė yra taisyklės ir nuolatinis nerimas, ar tikrai viskas pavyks. O iš tiesų tai – žaidimas. Maistas turi teikti džiaugsmą. Net jei kažkas nepavyksta, visada galima pabandyti dar kartą. Būtent dėl to man patinka tokie vakarai – čia svarbiausia emocija, o ne tobulas rezultatas“, – sako T. Paplauskas.

Influenceriai kepimo indų dangose be plastiko gamino tikrus „Instagram“ ir „TikTok“ favoritų hitus – nuo traškių takos iki vištienos medaus padaže bei vegetariško rizoto. Virtuvėje sklandė česnako, medaus ir humoro kvapas.

T. Paplauskas priminė, kad kiekvieno recepto sėkmė prasideda ne nuo sudėtingų technikų, bet nuo geros keptuvės.

„Gera keptuvė – kaip scenos partneris. Ji niekada nepaves. Be šio ingrediento net ir populiariausi interneto receptai gali tapti iššūkiu. Aš visada sakau – neįkaitinkite keptuvės tuščios: pirmiau įpilkite truputį aliejaus arba įdėkite sviesto, o tada kaitinkite vidutine kaitra, kad keptuvė neperkaistų. Ir dar vienas dalykas, kurį žmonės pamiršta – po gaminimo leiskite keptuvei atvėsti, tik tada plaukite“, – teigia virtuvės šefas.

Staigmena, kuri nustelbė desertą

Reklama

Kai atrodė, kad vakaras jau pasiekė kulminaciją, T. Paplauskas paruošė ypatingą siurprizą – vietoj tradicinio deserto ant stalo atkeliavo jo firminis silkės sūrio tortas. Šis drąsus, netikėtas ir neabejotinai charakterį turintis derinys sukėlė tikrą emocijų bangą. Vieni žavėjosi netikėtu skonių deriniu, kiti žadėjo, kad tokį tortą būtinai gamins per šventes, o treti tiesiog negalėjo patikėti, kad silkė gali pavirsti spalvingu vakaro desertu. Išmanusis žiedas su ekranu

Kaip sakė pats virtuvės šefas, būtent tokie kulinariniai eksperimentai atskleidžia, kad virtuvė – tai nebijojimas eksperimentuoti ir stebinti.

Virtuvės šefas T. Paplauskas dalijasi savo firminio Silkės sūrio torto receptu ir kviečia jį patiekti ant šventinio stalo.

Receptas

Silkės sūrio tortas

Ingredientai:

Silpnai sūdyta silkė – 200g (Skandinaviška raudonesnė)

Burokėliai (virti, lupti) – 750g

Morkos – 400g

Bulvės – 400g

Putpelių kiaušiniai – 10 vnt.

Mėlynas svogūnas – 1 vnt.

Tepamas sūris neutralaus skonio 200 g

Želatina – 25g

Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį

Ryžių actas 9 proc. – 1 valgomas šaukštas

Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis

Majonezas „Hellmann‘s original“ – apie 100g (pagal skonį)

Gamyba:

Išvirkite daržoves ir kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Pigus ir greitai paruošiamas troškinys

Silkę supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, užmarinuokite cukraus, acto, druskos ir vandens mišinyje.

Torto surinkimui reikės 2 skirtingo diametro formų, 19 cm ir 21 cm. Dugną ir sieneles sutepkite aliejumi. Įdėkite mažesnio diametro žiedą, sieneles irgi sutepkite aliejumi.

Bulves stambiai sutarkuokite. Paskirstykite jas ant dugno, pasūdykite. Majonezą sumaišykite su tepamu sūriu (50g). Sutepkite bulvių sluoksnį. Toliau sluoksnis marinuotų svogūnų, paskui dedame supjaustytą silkę. Toliau trintų kiaušinių sluoksnis su sūrio – majonezo padažu.

Morką stambiai sutarkuokite, paskirstykite. Pasūdykite, berkite maltus juoduosius pipirus. Šio sluoksnio sutepti nereikia. Dėkite ruošinį į šaldytuvą. Kuo balto aukso žiedai skiriasi nuo kitų aukso spalvų žiedų?

Užpilkite želatiną šiltu vandeniu, palikite 10min. išbrinkti, pakaitinkite iki 60 laipsnių. Permaišykite kol ištirps. Nuluptus burokėlius stambiai sukapokite ir sudėkite į kombainą. Dėkite druskos. Sutrinkite elektriniu trintuvu. Į burokėlių tyrę dėkite tepamą sūrį (150 g) ir vėl sutrinkite trintuvu. Dėkite želatiną.

Iš šaldytuvo išimkite ruošinį, atsargiai nuimkite vidinį žiedą. Užpilkite sūrio – burokėlių mase tortuko šonus ir viršų, išlyginkite mentele. Dėkite į šaldytuvą 2 valandomis. Neskubėkite atsegti žiedo, iš pradžių apipjaustykite peiliu aplink sieneles, kad atskirtumėte tortą. Paskui nuimkite žiedą. Neeiliniai Kūčių patiekalai, kuriuos verta išbandyti

Skanaus!

Įspūdingas žinomo TV projekto vakarėlis

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naudingos nuorodos:

Padangos
Naudotos knygos
-->Čia gali būti Jūsų nuoroda <--

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |