Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Gaminkite, dalinkitės, mėgaukitės: gardžios Turkijos virtuvės savaitės (2025) idėjos Jūsų stalui

L

Paskelbta

-

Gegužės 21–27 dienomis vyksianti Turkijos virtuvės savaitė pakvies leistis į skonių kupiną kelionę po gilias tradicijas puoselėjančią Turkijos virtuvę. Šių metų tema – „Klasikiniai Turkijos virtuvės patiekalai“ – atiduos duoklę pamėgtiems ir laiko išbandymus atlaikiusiems patiekalams. Tai iš kartos į kartą perduodami receptai, kurie ir ruošiami, ir patiekiami su meile. Visuose žemynuose minimas savaitės trukmės renginys kviečia pažinti ilgaamžę Turkijos maisto kultūrą, kurios esmė – tvarumas, svetingumas ir didelė pagarba vietos produktams.

Reklama

Ketvirtus metus vykstanti Turkijos virtuvės savaitė paruošė turiningą renginių programą ir pasaulines kampanijas, kurias organizuoja Turkijos Respublikos atstovai tiek pačioje Turkijoje, tiek užsienyje. Šia iniciatyva siekiama atkreipti dėmesį į turtingą Turkijos kulinarinį paveldą, kurį formavo tūkstančius metų trukę kultūriniai mainai, tvari praktika ir giliai įsišaknijusios gastronomijos tradicijos. Šių metų savaitėje visas dėmesys skiriamas turkų virtuvės legendoms – klasikiniams patiekalams. Ši tema ir tradicinis turkiškas svetingumas atsikartos visuose savaitės renginiuose.

Turtingai Turkijos virtuvei pagrindą paklojo derlingas kraštovaizdis ir šimtmečius puoselėjamos tradicijos, todėl ši šalis yra tikras gastronomijos rojus. Klasikiniai patiekalai, kurie buvo ruošiami kiekvienoje virtuvėje, ir šiais laikais išlieka šios įvairialypės virtuvės pagrindu ir puošia modernius stalus. Nauji atostogų Turkijoje scenarijai

Kas įtraukta į meniu: turkiškos virtuvės klasika?

2025 m. Turkijos virtuvės savaitės meniu siūlomi ikoniški ir laiko išbandymus atlaikę patiekalai. Nors šventės vyks visoje Turkijoje ir pasirinktose pasaulio vietose, Jums nebūtina keliauti, kad galėtumėte švęsti kartu. Esate namų virtuvės virtuozas ar ieškote naujų skonių? Kviečiame visus susipažinti su šiais laikui nepavaldžiais receptais ir juos išbandyti. Apsilankykite oficialioje Turkijos virtuvės savaitės interneto svetainėje ir atraskite įkvepiančius patiekalus, maisto gaminimo patarimus ir istorijas apie puoselėjamą Turkijos virtuvės paveldą.

Klasikinių turkiškos virtuvės patiekalų meniu rasite gausybę legendinių patiekalų, įskaitant šilkinę lęšių sriubą ir Tarhana sriubą, İmambayıldı (baklažanus su svogūnų ir pomidorų įdaru), Mantı (turkiškus koldūnus) ir Börek (pikantiškus pyragėlius) su įvairiais įdarais (bulvių, sūrio, žolelių ar maltos mėsos). Aromatingi deriniai, tokie kaip Karnıyarık (baklažanų puselės su maltos mėsos įdaru) su ryžiais ir Cacık padažu, Kuru Fasulye (baltųjų pupelių troškinys) su ryžiais ir marinuotais agurkėliais ir Dolma (įvairios įdarytos daržovės) su jogurtu, nukels Jus į pačią turkiškos virtuvės širdį. Šią kulinarinę patirtį papildys gaivios Bostana ir Çoban salotos bei įvairių skonių Hoşaf (vairių kompotai), o puotą vainikuos – gausybė gardžių turkiškų desertų, tokių kaip Kazandibi (karamelizuoto pieno pudingas) ir Baklava. Citadele KMT finale metimą nuo vidurio linijos pataikęs sirgalius

carvertical VIN patikra

Pažinkite Turkiją per skonius ir tradicijas Vilniuje

Vilniuje Turkijos virtuvės savaitės renginiai truks net 10 dienų. Jų metu lankytojai bus kviečiami susipažinti su gyvybinga Turkijos kultūra, virtuve, menu ir tradicijomis. Turkijos ambasados Vilniuje kartu su Vilniaus universitetu organizuojama šventė prasidės oficialia atidarymo ceremonija 2025 m. gegužės 20 d. 16 val. prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“. Gegužės 20–30 dienomis lankytojų laukia turininga kultūrinė ir kulinarinė programa. Svarbiausi šventės akcentai – tradicinių turkiškų patiekalų degustacijos, interaktyvios Ebru (dažų liejimo) dirbtuvės, stulbinančios Turkijos gamtos ir istorinių vietovių fotografijų paroda. Šventės metu taip pat vyks nuotaikingi turkų ir totorių liaudies šokių ir muzikos pasirodymai. Kviečiame vilniečius ir miesto svečius susipažinti su turtingu Turkijos paveldu. Vasarą būkite pasiekiami ir dalinkitės akimirkomis netrukdomai

Regionų skoniai: atraskite Turkijos kulinarinę įvairovę

Turkijos virtuvės savaitėje taip pat akcentuojama šalies regionų įvairovė. Kiekviena iš 81 Turkijos provincijos pristatys savas tradicinių receptų interpretacijas, kurias formavo vietos produktai, klimatas ir šimtmečius trukę kultūriniai mainai. Ši savaitė – tai kulinarinė kelionė po visą Turkiją. Nuo Egėjo jūros pakrantės virtuvės, kurioje dominuoja alyvuogių aliejus, ir prieskonių gausa pasižyminčio pietryčio regiono, iki Juodosios jūros patiekalų, kuriuose gausu jūros gėrybių. Kodėl Turkija galėtų tapti patrauklia Lietuvos eksporto kryptimi

Regionų renginiuose bus akcentuojami klasikiniai virtuvės patiekalai, o lankytojai galės mėgautis autentiškais skoniais ir iš arčiau susipažinti su kiekvieno regiono kasdienybe ir paveldu. Nesvarbu, ar esate smalsus keliautojas, ar aistringas gurmanas, Turkijos virtuvės savaitė yra puiki proga susipažinti su autentiškais regiono skoniais – prisijunkite prie šventės Turkijoje ir pažinkite istoriją per skonį. Atvėsus orams savaitgalį gaminkite šildantį vištienos troškinį

Daugiau informacijos: https://turkishcuisineweek.com/

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Skaitykite

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |