Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Krevečių užkandis Naujųjų metų stalui kaip iš šefo rankų – lengva paruošti, gardu skanauti (receptas)

L

Paskelbta

-

Jūros gėrybės priskiriamos prie didelės biologinės vertės produktų, jos populiarios ne tik Viduržemio jūros regiono virtuvėje – vis dažniau midijos ir krevetės atsiduria ir ant mūsų stalo. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad verta šaldiklyje turėti ir virtų šaldytų krevečių – jas tikrai rasite kur panaudoti. Dabar jų įsigysite pigiau, nes gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuos 5,99 Eur.

Reklama

Krevetės naudingos, bet vartokite saikingai

Krevetėmis gardinami įvairių tautų patiekalai: indiški kariai, ispaniškos paelijos, tailandietiška sriuba, o keptos jos skanios vienos, pagardintos citrinos sultimis, sviesto, česnako ir žolelių padažu ir patiekiamos su šviesia skrudinta duona.

Jūrų gėrybės beveik nekaupia sunkiųjų metalų, tad jas, kaip ir žuvį, rekomenduojama įtraukti į sveikatai palankios mitybos racioną Jos itin vertinamos ir dėl santykinai mažo kaloringumo ir jose esančių didelės maistinės vertės baltymų, Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.

Kalbant apie jūros gėrybių teikiamą naudą nereikia pamiršti, kad šių delikatesų skanauti negali žmonės, kuriems pasireiškia alerginės reakcijos – apsunkėjęs kvėpavimas, odos bėrimai, virškinimo sistemos sutrikimai ar vėmimas. Be to, per didelis jūros gėrybių kiekis žmogaus organizme gali sukelti ir baltyminį šoką, tad jei jūros gėrybių nesate skanavę anksčiau, vertėtų jų paragauti tik šiek tiek ir stebėti, kaip reaguos organizmas.

Paruošti paprasta, svarbu neperkepti

Jei krevetes perkepsime, jos bus sausos ir kietokos, todėl jas ruošiant tikrai nereikia ilgai stovėti prie keptuvės ar grilio. „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad tinkamos vartoti krevetės turėtų būti nepakeitusios spalvos ir negleivėtos.

carvertical VIN patikra

„Nusipirkę šaldytų krevečių pakuotę ir pasidėję į šaldiklį, ilgam nepamirškite – išsitraukę pasižiūrėkite į galiojimo datą ir atšildykite krevetes tik šaldytuve. Šviežias pamarinuotas krevetes geriausia kepti stipresnėje kaitroje (pakaks 2-3 minučių iš abiejų pusių), o jei čirškinsite neluptas, procesas bus ilgesnis – kepkite silpesnėje kaitroje iki 7 minučių, taip krevetės išliks sultingesnės“, – pataria ji.

E. Krasauskienė taip pat primena, kad parduotuvėse geriausia rinktis „MSC“ ir „ASC“ sertifikavimo logotipais pažymėtas žuvis ir jūrų gėrybes, nes jos sužvejotos ar užaugintos laikantis sertifikuotos atsakingos žuvininkystės principų: „Apsipirkus, krevetes, kaip ir kitas jūrų gėrybes, reikėtų kuo greičiau įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten sandarioje talpoje. Jei iš krevečių neplanuojate gaminti patiekalo ilgesnį laiką, geriausia būtų jas užšaldyti. Norintiems apsipirkti pigiau, vertėtų ieškoti privačia „Rimi“ etikete pažymėtų šaldytų arba atitirpintų krevečių dėl itin palankaus pirkėjui kainos ir kokybės santykio. Be to, gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuoja vos 5,99 Eur.“

„Rimi“ siūlo pasiruošti puikų krevečių užkandį Naujųjų metų stalui: patiektas elegantiškose taurėse jis iškart sukurs šventišką nuotaiką.

Krevečių užkandis

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

400 g virtų krevečių;
10 g svogūnų laiškų;
3 vnt. agurkų;
100 g salotų mišinio;
5 šaukštų majonezo;
2 šaukštų pomidorų padažo;
1 vnt. citrinos;
„Tabasco“ padažo – pagal skonį;
paprikos miltelių – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Dubenyje sumaišykite pomidorų, „Tabasco“ padažus, majonezą ir paprikos miltelius.
Agurkus supjaustykite kubeliais, svogūno laiškus susmulkinkite ir sumaišykit su padažu.
Krevečių kiautus pašalinkite.
Imkite taures ir dėkite sluoksniais pasiruoštus produktus, t. y. salotas, agurkus su padažu, krevetes. Papuoškite citrinos griežinėliais.

Skanaus!

 

Naujienos

Verslas2 d. prieš

„Visa“ investavo į finansinių technologijų bendrovę „Mynt“, išplės perpardavėjų partnerystę visoje Europoje

„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...

Verslas2 d. prieš

Atsinaujino vienintelė XXXX „Maxima“ parduotuvė Lietuvoje: esminiai pokyčiai asortimente ir naujame erdvių išdėstyme

Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....

Verslas3 d. prieš

Netingintiems dirbti: Kauno įmonė pradeda drąsią darbuotojų paieškos kampaniją

Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...

Statyba3 d. prieš

Populiarios, bet nepraktiškos: kokių statybų tendencijų vengti statant svajonių namus?

Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...

Verslas4 d. prieš

Oksana Kostogriz. Kaip pasiruošti sėkmingam ir sklandžiam įmonės pardavimui?

Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |