Paskelbta
1 metai prieš-
Populiarieji lietuviški agurkai tinka prie begalės patiekalų: vasarą šviežius pjaustome į šaltibarščius ir salotas, gardžiuojamės su medumi, o šviežiai paraugtus patiekiame prie kepsnių. Dabar metas raugintų ar marinuotų agurkų atsargų pasiruošti ir žiemai: juk be jų neapsieina nei balta mišrainė, nei užkandžiai su mėsa. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teikia pirmenybę rauginimui: natūralios fermentacijos metu tokiose daržovėse atsiranda probiotikų, kurie gerina žarnyno sveikatą. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria kokybiškų lietuviškų trumpavaisių agurkų įsigyti pigiau, su 54 proc. nuolaida – juos pasiraugsite per keletą minučių.
Probiotikų nauda – neginčijama
Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, rauginimo metu maistas įgauna papildomų maistinių savybių: „Jame atsiranda organinių rūgščių, kurios svarbios virškinimo procesui, taip pat ir probiotinių bakterijų, vadinamų gerosiomis bakterijomis. Virškinimo sistema yra vienas pagrindinių imunitetą formuojančių organų, be to, čia gyvenančios bakterijos gamina medžiagas, darančias įtaką kraujotakai, kepenų ir kitų organų bei sistemų veiklai, net mūsų emocijoms. Vartodami raugintus produktus rūpinamės savo virškinimo sistemos sveikata, nes juose esantys probiotikai gerina žarnyno sveikatą ir bendrą organizmo būklę. Rauginti produktai yra puikus pagrindinių maistinių medžiagų – skaidulų, mineralų šaltinis. Be to, raugintose daržovėse yra C ir B grupės vitaminų, geležies, cinko bei ląstelienos.“
Gydytoja dietologė teigia, kad marinuojant papildomų medžiagų ar naudų agurkuose neatsiranda. „Kitaip tariant, marinuojant agurkus tiesiog pakeičiama jų struktūra ir skonis, suteikiama galimybė agurkus ilgiau išlaikyti, kai sezonas baigsis“, – sako dr. E. Gavelienė.
Ji priduria, kad jokiu būdu negalima valgyti namie ar pramoniniu būdu konservuotų produktų, kurių pakuotė pažeista, nesandari, išsipūtusi arba surūdijusi. Be to, svarbu atkreipti dėmesį į gaminio skonį. Jei juntamas nemalonus kartumas – konservai sugedę. Kai kuriais atvejais tai gali išduoti ir pasikeitusi konservų spalva bei sklindantis nemalonus kvapas.
Namie konservuotas daržoves laikykite šaltai
Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pažymi, kad raugintos ir marinuotos daržovės yra puikus būdas išsaugoti sezoninį derliaus perteklių ir sutaupyti, tik svarbu jas laikyti ne aukštesnėje nei 6 laipsnių temperatūroje. Geriausia – šaldytuve. „Sezono įkarštyje trumpavaisiai lietuviški agurkai būna pigiausi, o iki liepos 22 d. galima pasinaudoti akcija ir jų įsigyti pigiau, su 54 proc. nuolaida: 1 kg kainuos tik 1,39 Eur, perkant su lojalumo kortele. Kiekviena šeima turi savo agurkų raugimo ar marinavimo receptą, bet jei trūksta laiko, visada galima nusipirkti ir atsargoms pasidėti marinuotų agurkų stiklainių – tikrai rasite, kam juos panaudoti. Tuo labiau, kad jų taip pat iki liepos 29 d.įsigysite pigiau: stiklainis (540 g / 330 g) marinuotų, pjaustytų agurkų „Rimi“ su 23 proc. nuolaida kainuos 2,45 Eur, perkant su lojalumo kortele.“
Ji informuoja, kad prekių įsigyti pigiau padės „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus arba papildomos nuolaidas. Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.
„Rimi“ siūlo pasigaminti korėjietiškų agurkų salotų – vos keli ingredientai, kelios minutės pasiruošimo ir skonis jus nustebins.
RECEPTAS
Korėjietiškos agurkų salotos
Patiekalui reikės:
500 g agurkų;
1 šaukštelio druskos;
1 ryšulėlio laiškinių česnakų;
1 vnt. šalotinio svogūno;
1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies;
1 šaukštelio cukraus;
1 šaukštelio šviesaus sojų padažo;
2 šaukštų sezamų aliejaus;
1 šaukšto vyno acto;
5 šaukštų siračos padažo;
2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų.
Gaminimo eiga:
1. Agurkus supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite druska. Palaikykite 5–10 min.
2. Supjaustykite svogūnus ir laiškinius česnakus.
3. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
4. Nupilkite ant agurkų susidariusias sultis.
5. Į agurkus supilkite padažą, sudėkite svogūnus ir laiškinį česnaką. Gerai išmaišykite.
Skanaus!
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Tarptautinei arbūzo dienai – netradiciniai receptai: marinuoti arbūzo gabalėliai ir šaldyti guminukai
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Viena lyderiaujančių Lietuvos alternatyvaus finansavimo lizingo bendrovių „Orion Leasing“ keičia savo pavadinimą į „Own Leasing“, o įmonės steigėjas Laimonas Belickas investuoja į akcijų dalies bendrovėje...
Įperkamo elektromobilio vertė Lietuvoje per metus padidėjo beveik 14 procentų – kone septintadaliu. Augantys atlyginimai ir mažėjančios palūkanos šiemet lėmė...
Lietuvos paštas pradeda paštomatų tinklo plėtrą Baltijos regione, siekdamas užtikrinti patogų siuntimą klientams visose trijose šalyse. Nuo rugsėjo vidurio iki...
Greta Ilekytė, „Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Išankstiniai Valstybės Duomenų Agentūros duomenys rodo, kad per metus kainų augimas kiek paspartėjo ir siekia...
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Vos po kelių mėnesių laukia ypač svarbus pokytis – galimybė pasitraukti iš antros pensijų pakopos ir atsiimti pensijų fonduose sukauptas...
Šiandien dauguma kasdien naudojasi išmaniaisiais telefonais, socialiniais tinklais ir kitomis skaitmeninėmis paslaugomis, o jaunesnėms kartoms tai įprasta nuo vaikystės. Tačiau...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...