Paskelbta
1 metai prieš-
Triušiena – viena liesiausių ir mažiausiai riebalų turinti mėsos rūšis. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dėl šios priežasties žmonėms, kurie valgo mėsą, vertėtų paragauti triušienos ir ja paįvairinti savo mitybos racioną. Triušiena puikiai tinka ir vaikams, o iš jos galima pasigaminti daugybę skirtingų patiekalų – nuo triušienos sultinio ar troškinio su daržovėmis, iki sultingų kepsnių ar mėsainių. Tad prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė rekomenduoja šią savaitę triušienos įsigyti pigiau – net su 31 proc. nuolaida ir dalinasi gardžiu triušienos mėsainių su „Buffalo“ padažu receptu, sukurtu „Rimi“ maisto technologų.
Triušiena – liesesnė mėsa
Triušiena, kaip ir vištiena ar kalakutiena, priskiriama liesos mėsos kategorijai. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šią mėsos rūšį reikėtų skanauti dažniau, o mitybos racione triušiena puikiai papildys tiek suaugusių, tiek vaikų valgiaraštį.
„Iš sveikatai palankios mitybos pusės, triušiena priskiriama baltos mėsos rūšiai ir, lyginant su raudona mėsa, galėtų būti skanaujama dažniau, maždaug 3–4 kartus per savaitę. Triušiena turi visas mėsai būdingas maistines medžiagas: baltymų, B grupės vitaminų, geležies ir kitų mikroelementų, tačiau kartu tai – pakankamai lengvai virškinama ir gerai įsisavinama mėsos rūšis. Dar vienas triušienos privalumas yra tas, kad ji turi labai nedaug riebalų“, – pasakoja E. Gavelienė.
Gydytoja priduria, kad į vaikų mitybos racioną triušiena galėtų būti įtrauka maždaug nuo 8 gyvenimo mėnesio: „Kūdikių ir mažų vaikų mitybos racione pirmiausia turėtų atsirasti liesos mėsos rūšys, tad triušiena būtų išties puikus pasirinkimas. Vengti triušienos turėtų tik tie, kurie jai alergiški. Visiems kitiems – vertinga paragauti triušienos ir šia mėsos rūšimi praturtinti tiek vaikų, tiek savo mitybos racioną.“
Kaip paruošti triušieną kepimui?
Jei įsigijote visą triušį, prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė pataria jį pjaustyti panašiai kaip vištą. „Pirmiausia atskirkite kojas, paskui išpjaukite šonkaulius ir pilvo dalį. Nugaros dalį galima palikti kaip vieną gabalą arba nuo kaulų atskirti išorinę filė. Jei ruošiate triušieną kepti ant grilio, supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, kuriuos patogu bus valgyti ir vaikams“, – pataria „Rimi“ atstovė.
Perkant triušieną ir norint įsigyti kuo kokybiškesnę mėsą visuomet vertėtų atkreipti dėmesį į keletą kokybės tikrinimo kriterijų. „Triušiena turi būti šviesiai rožinės, balsvos spalvos, negleivėta ir be pašalinių kvapų. Jei perkate triušieną vakuume – taip pat įvertinkite mėsos spalvą ir skysčio kiekį pakuotėje: jei kartu su mėsa yra daug skysčio, gali būti, jog triušiena buvo užšaldyta“, – sako E. Krasauskienė.
Ji priduria, kad šalia grilintos triušienos puikiai tiks šviežių arba kepsninėje keptų daržovių garnyras, traškios bulvytės ir mėgstami pigesni padažai, o ją marinuojant – švelnūs pigesni prieskoniai: „Šalia triušienos puikiai dera truputis šviežių žolelių ir, žinoma, druska bei šviežiai malti pipirai. Prieskonius naudokite pagal skonį, o triušienos marinato pagrindui rekomenduoju išbandyti kefyrą, jogurtą, švelnias garstyčias ar pomidorų pastą. Nors mėsos minkštumas priklauso ne tik nuo marinavimo būdo, bet ir nuo triušio dalies, jo auginimo ar amžiaus, storesnius triušienos gabalėlius, pavyzdžiui, kumpelius patarčiau pamarinuoti apie porą valandų, o likusius – prieš pat kepimą. Marinatą į mėsą gerai įtrinkite rankomis.“
„Rimi“ mėsos technologai kviečia išbandyti naujus receptus ir namuose ant grilio išsikepti triušienos mėsainių su „Buffalo“ padažu. Be to, šią savaitę (iki rugpjūčio 20 d.) 1 kg triušio „Lapino puota“ galima įsigyti pigiau, su 31 proc. nuolaida, tad jis kainuos 8,99 Eur.
RECEPTAS
Triušienos mėsainiai su „Buffalo“ padažu
Patiekalui reikės:
750 g smulkintos triušienos;
2 šaukštų džiūvėsėlių;
2 šaukštų šviežios kapotos petražolės;
1 šaukštelio kapotų čiobrelių lapelių;
1 šaukštelio česnakų miltelių.
Druskos ir pipirų pagal skonį
„Buffalo“ padažui reikės:
50 g lydyto sviesto;
50 g aštraus padažo;
1 šaukšto obuolių acto;
1 šaukšto Vorčesterio padažo;
1 žiupsnelio česnakų miltelių.
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui reikės:
150 g majonezo;
2 šaukštelių citrinos sulčių;
0.25 šaukštelio druskos;
70 g pelėsinio sūrio.
Salotoms reikės:
2 vnt. morkų;
2 vnt. salierų stiebų;
2 šaukštų aliejaus;
2 šaukštų acto.
Gaminimas:
Skanaus!
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Tarptautinei arbūzo dienai – netradiciniai receptai: marinuoti arbūzo gabalėliai ir šaldyti guminukai
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Per pastaruosius metus influencerių rinkodara iš paprasto turinio kūrimo tapo vienu efektyviausių būdų pasiekti auditoriją. Tačiau „Black Friday“ laikotarpiu ši komunikacijos priemonė įgauna visai kitą prasmę. Tai...
Estijoje įsikūrusi tarptautinė viešbučių grupė „Legend Hotels“ žengia į Lietuvą ir tampa naujuoju žinomo viešbučio „Novotel Vilnius Centre“ operatoriumi. Tai...
Telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ toliau efektyvina veiklą ir keičia įmonės valdymo struktūrą. Nuo lapkričio 1 d. įmonė sujungs technologijų ir...
Perdegimas nėra tik madingas žodis – tai realybė, su kuria susiduria vis daugiau darbuotojų. Draudimo bendrovės BTA duomenimis, psichikos sveikatos...
Nekilnojamojo turto (NT) vystymo bendrovė „Formo“ susitarė su banku „Bigbank“ dėl 12 mln. eurų finansavimo, skirto moderniam gyvenamajam NT projektui „Astronomijos...
Ruduo įprastai asocijuojasi su jaukumu, ramybe ir gamtos grožiu, tačiau vairuotojams šis sezonas neretai tampa rimtu išbandymu. Kasdienėse kelionėse slypi...
Siekiant sumažinti kainų atotrūkį su Lenkija ir paskatinti vežėjus degalus vėl pirkti Lietuvoje, ekspertai siūlo nustatyti konkurencingą dyzelino akcizą, kuris galėtų...
Atrodo, stabdymas – paprastas veiksmas: pamatei kliūtį, paspaudei pedalą, automobilis sustojo. Tačiau realybėje viskas kur kas sudėtingiau. Reakcijos laikas, kelio...
Gyvūno auginimas visada palieka ekologinį pėdsaką, bet mes galime jį sumažinti savo sąmoningais pasirinkimais. Ne tik švaresnė aplinka, bet ir...
Antradienį, spalio 7 d., visoje Lietuvoje vyks Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas – nuo 11 val. 52 min....