Paskelbta
1 metai prieš-
Vasara – neabejotinai ledų skanavimo sezonas. „Rimi“ apklausos duomenimis, daugiausiai dėmesio šio deserto sudėčiai skiria Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos gyventojai. Tą pataria daryti ir gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė: sveikatai palankiausi – mažiausiai priedų turintys ledai. Taip pat apklausos rezultatai parodė, kad pirkėjams svarbūs dar du kriterijai – tai prekės ženklas ir kaina. Atsižvelgiant į tai, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, jog visą vasarą el. parduotuvėje įvairių ledų galima įsigyti net 50 proc. pigiau.
Ledų daugiausiai suvalgo alytiškiai
Šiltuoju metų laiku dažnas lietuvis ledus valgo keletą kartų per savaitę – atskleidė „Rimi“ pirkėjų apklausos duomenys. Vien Vilniuje net 42 proc. apklaustųjų desertu mėgaujasi nuo 3 iki penkių kartų per savaitę, o Alytuje šių smaližių skaičius siekia net 62 proc.
Miestų rezultatai išsiskiria ir dėl ledų pirkimo priežasties. Vilniaus, Šiaulių ir Telšių gyventojai dažniau perka ledus siekdami juos suvalgyti iškart, kai Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio gyventojai juos perka ateičiai. Skirtumai matomi ir tarp besidominčių ledų sudėtimi – daugiausiai ją skaito Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos gyventojai, o mažiausiai – Alytaus, Šiaulių ir Telšių gyventojai. Dažniausiai gyventojai, tikrinantys sudėtį, atkreipia dėmesį į cukraus kiekį deserte.
Skirtinguose Lietuvos miestuose gyvenantys pirkėjai ledus renkasi atsižvelgdami į kitus papildomus kriterijus. Pavyzdžiui, Vilniaus gyventojai desertą renkasi pagal jiems patinkantį prekės ženklą ir ledų sudėtį, o Šiaulių gyventojams svarbiausias kriterijus išlieka kaina. Kitų miestų gyventojai ledus perka dėl jiems suteikiamos nuolaidos. Visgi, pastebima, kad perkamos porcijos dydis nėra veiksnys, kuris nulemtų sprendimą šį desertą įsigyti.
Platus maistinių medžiagų spektras
Nors vasarą atsigaivinti ledais norisi neretai, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jais piktnaudžiauti nederėtų. „Ledai turėtų atitikti jiems skirtą vaidmenį – į juos reikėtų žiūrėti kaip į desertą, emocinį malonumą suteikiantį maisto produktą. Tai reiškia, kad ledai neturėtų būti valgomi kasdien, o vartojimą reikėtų planuoti. Ledais patarčiau mėgautis saikingai, o atsigaivinti karštomis vasaros dienomis geriau vandeniu“, – sako dr. E. Gavelienė.
Gydytoja dietologė priduria, kad renkantis ledus svarbu atkreipti dėmesį ne tik į juose esantį cukraus kiekį, bet ir į kitus priedus. „Sveikatai palankiausia rinktis tuos ledus, kuriuose yra mažiausiai maisto priedų. Vadinasi, kuo daugiau juose įvairiausių dažiklių ir maisto sudėties ženklinime išvardintų sudėtinių dalių, tuo mažiau ledai bus sveikatai palankūs. Todėl rekomenduoju skaityti etiketes ir pasižiūrėti, kad jose būtų nurodyta kuo mažiau nežinomų cheminių pavadinimų. Tie ledai, kurie yra pagaminti iš vos kelių komponentų – sveikatai palankesni“, – teigia dr. E. Gavelienė.
Pikantiškiems patiekalams ir saldiems skanėstams
Karštą vasaros dieną išlaikyti ledus šaltus yra gana sudėtinga užduotis. Transportuojant iš prekybos centro, jie dažnai praranda savo konsistenciją ir pirminį skonį. Todėl prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi patarimais, kaip ledus reikėtų išlaikyti neištirpusius kelionės namo metu.
„Renkantis produktus prekybos centre pirmiausia derėtų išsirinkti tuos, kurių kokybei neturi įtakos temperatūros pokyčiai. Tik apsipirkimo pabaigoje reikėtų rinktis šaldytą produkciją ar ledus. Apsipirkus šiuos desertus rekomenduoju įdėti į šaltkrepšį arba specialius terminius maišelius, taip ledai neištirps kelionės namo metu. Grįžus ledus būtina iškart įdėti į šaldiklį, kad jie atgautų savo pirmąsias formas“, – pataria O. Suchočeva.
Ekspertė taip pat primena, kad visą vasarą el. parduotuvėje www.rimi.lt įvairių ledų galima įsigyti net 50 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele. „Jei įsigysite ledų internetinėje parduotuvėje, jie bus atgabenti transportuojant specialiame šaldytų produktų skyrelyje ir neištirps pakeliui į namus. Vis dėlto, minėta nuolaida netaikoma ledo kubeliams, „Vikis“ prekių ženklo ir akcinėms prekėms.“
Atėjusios vasaros proga „Rimi“ iš ledų ir pieno kviečia pasigaminti kokteilius, kurie atgaivins karštą vasarą dieną.
RECEPTAS
Klasikinis vanilinis pieno kokteilis
Kokteiliui reikės:
500 ml vanilinių ledų;
250 ml pieno;
cukraus (pagal skonį);
1 a. š. vanilės ekstrakto (nebūtina).
Gaminimo eiga:
1. Vanilinius ledus sudėkite į maišytuvą.
2. Supilkite pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą.
3. Viską sumaišykite iki vientisos kreminės masės.
4. Supilkite į stiklines ir iš karto patiekite.
Skanaus!
RECEPTAS
Šokoladinis bananų pieno kokteilis
Kokteiliui reikės:
2 vnt. prinokusių bananų, supjaustytų griežinėliais;
500 ml šokoladinių ledų;
250 ml pieno;
2 v. š. šokolado sirupo;
cukraus (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
1. Supjaustytus bananus sudėkite į trintuvą.
2. Sudėkite šokoladinius ledus, pieną, šokolado sirupą ir cukrų.
3. Sumaišykite iki vientisos masės.
4. Supilkite į stiklines ir, jei norite, papuoškite papildomu šokolado sirupu.
Skanaus!
RECEPTAS
Braškinis pieno kokteilis
Kokteiliui reikės:
250 g braškių, nuluptų;
500 ml vanilinių ledų;
250 ml pieno;
2 v. š. medaus (pagal skonį);
Ledo kubelių (nebūtina).
Gaminimo eiga:
1. Braškes, vanilinius ledus, pieną ir medų sudėkite į maišytuvą.
2. Jei norite tirštesnio kokteilio, įdėkite ledo kubelių.
3. Sumaišykite iki vientisos kreminės masės.
4. Supilkite į stiklines ir iš karto patiekite.
Skanaus!
Susipažinkite su vaisių karaliumi mangu: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje
Verslininkė L. Rimgailė įvardijo triukus, kurie padeda į sūnaus mitybą įtraukti daugiau daržovių
Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti ir taupūs receptai su čederiu
Paskutinės minutės idėjos Helovino šventei: susikurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais paprastai ir taupiai
Dėmesio centre moliūgas: šie negirdėti receptai leis atrasti daržovę iš naujo
Rudens sezonas: ką verta žinoti apie grožio rutiną ir makiažo tendencijas?
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams

Įsivaizduokite: 1980-aisiais Niujorko vargingame rajone augęs vaikinas, kuris gamtinių teisių nevykdo, bet vis tiek galiausiai susitinka su kavos puodeliu –...
NT plėtros bendrovė „Citus“ Žirmūnuose, Kareivių g. 5 pradėjo trečiąjį projekto „CITUS Mūnai“ etapą: ir pardavimai, ir statybos jau vyksta. Iš 73 pirmojo ir 116 antrojo etapo butų jau...
Ruošiasi Juodajam penktadieniui: tikisi pelningiausio metų laikotarpio Juodasis penktadienis Lietuvoje kasmet tampa svarbia proga augti net ir mažiesiems verslams. Šiuo laikotarpiu...
Kiekvienas, kas bent kartą jungėsi prie „Facebook“, vienaip ar kitaip pažįsta Marką Zuckerbergą. Ar bent tą jo versiją, kuri šypsosi...
Įmonės ruošiasi 2026-iesiems: projektuoja biudžetus, planuoja išlaidas, bet dažnai daro tą pačią klaidą – planuoja be revizijos. Pasak Aurimo Žlibino,...
„Mes visi turim 24 valandas, septynias dienas per savaitę. Neturim teisės sakyti, kad neturiu laiko. Mes galime sakyti tik tai,...
Per pastaruosius kelerius metus mokymasis gerokai pasikeitė – nuo tradicinių užrašų pereinama prie skaitmeninių priemonių, o žinios įtvirtinamos vis įvairesniais būdais: nuo...
Automobilio pardavimas – ne tik raktelių ir dokumentų perdavimas naujajam jo savininkui. Kartu su sandoriu vairuotojams reikia pasirūpinti ir kitais...
Nuo vagystės iš vieno garsiausių pasaulio muziejų Paryžiuje iki vis dar veikiančio telefoninio sukčiavimo – sukčių išradingumui ribų nėra. Europoje...
Atsilieptas sukčių skambutis gali baigtis dideliais finansiniais nuostoliais arba nutekintais asmens duomenimis. Startavo vieninga apgaulingų skambučių blokavimo sistema: mobiliojo ryšio...