Paskelbta
3 mėnesiai prieš-
Po intensyvaus žiemos švenčių etapo natūraliai norisi lengvesnio maisto, tad ne veltui augalinių iniciatyvų iššūkis „Augalinis sausis“ (angl. „Veganuary“) išpopuliarėjo daugelyje šalių. Augalinis maistas gardus, tvarus ir sveikatai palankus, tad tereikia šiek tiek pasidomėti receptais – padėsite ir sau, ir gamtai, be to, dar ir sutapysite. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad pirkėjų įpročiai keičiasi – vis daugiau jų ir žiemą dažniau perka šviežias daržoves, salotas ir žalumynus. Norint apsipirkti pigiau, verta pasinaudoti akcija: iki sausio 13 d. brokolis „Rimi“ (1 vnt.) su „Mano Rimi“ lojalumo kortele kainuos tik 0,99 Eur.
Brokoliai priskiriami prie superdaržovių
Visos tamsiai žalios spalvos daržovės pasižymi ypatinga nauda žmogaus organizmui: jos turtingos mikroelementais, pavyzdžiui, geležimi ir pačiais įvairiausiais vitaminais. Brokoliai dažnai minimi tarp supermaistu vadinamų produktų – tokią reputaciją jie užsitarnavo dėl vitaminų, mikroelementų, skaidulų gausos ir sveikatai palankaus poveikio. Tačiau norint, kad juose išsilaikytų daugiau maistinių medžiagų, reikėtų brokolių nepervirti. Geriausiai juos šiek tiek pagarinti arba, naudojant salotoms ar glotnučiams žalius, tik nuplikyti verdančiu vandeniu.
„Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako pastebinti, kad brokoliai itin populiarūs žiemos mėnesiais, kai prekybos centrų lentynose nėra daug šviežių vietinių daržovių. „Brokoliai labai universalūs, tad puikiai tiks gardinant sriubas, daržovių troškinius, salotas ar valgant kaip garnyrą prie mėsos, žuvies. Brokolius galima skanauti ir žalius – jie puikiai tinka glotnučiams ar tiesiog kaip traškus užkandis. Šviežios daržovės visuomet palankiausios sveikatai, todėl ir žiemą reikėtų nepamiršti valgyti jų daugiau“.
Kaip laikyti namuose ir sunaudoti įsigijus daugiau
Namuose brokolius geriausia laikyti šaldytuve, šalia galinės lentynos dalies, suvyniotus į sandarią pakuotę. Tinkamai laikomi brokoliai švieži išsilaikys apie savaitę, o jei nespėjate laiku jų sunaudoti – užšaldykite“, – rekomenduoja E. Krasauskienė.
Ji pataria neišmesti ir pageltusio brokolio žiedyno: „Geltonai pražydusį brokolį vis dar galima naudoti ir juo gardinti įvairias pigesnes sriubas: joms galima panaudoti ne tik žiedinę brokolių dalį, bet ir patį stiebą. Nors ši daržovės dalis yra kiek kietesnė, joje slypi dalis vertingų medžiagų. Brokolio stiebą puikiai panaudosite verdant daržovių sultinį, ruošiant pigesnį troškinį ar makaronus. Prekybos centre renkantis brokolį vertėtų atkreipti dėmesį, kad jo žiedynas būtų sodrios, tamsiai žalios spalvos, lapeliai – neapvytę, o stiebas – tvirtas, bet nesumedėjęs.“
Ekspertė primena, kad iki sausio 13 d. brokolis „Rimi“ (1 vnt.) su lojalumo kortele kainuos tik 0,99 Eur. Pigiau apsipirkti po švenčių ir sutaupyti padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos: „Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.“
„Rimi“ kviečia prisijungti prie „Augalinio sausio“ iššūkio ir pietums ar vakarienei pasigaminti gardaus troškinio su pupelėmis ir brokoliais.
Pupelių troškinys su brokoliais ir citrina
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
1 vnt. svogūno;
2 skiltelių česnako;
1 vnt. aitriosios paprikos;
200 g brokolio;
1 šaukšto aliejaus;
1 šaukšto rozmarinų;
1 vnt. sultinio kubelio;
250 ml vandens;
200 g špinatų;
400 g konservuotų baltųjų pupelių;
0,5 vnt. citrinos;
200 g grietinėlės;
druskos – pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
2. Susmulkinkite aitriąją papriką.
3. Svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir susmulkintus brokolius pakepinkite aliejuje ant vidutinės kaitros, kol svogūnas suminkštės.
4. Suberkite rozmariną, įdėkite sultinio kubelį ir suplkite vandenį, užvirinkite.
5. Sudėkite špinatus ir virkite 2 minutes.
6. Nupilkite pupelių skystį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite pupeles.
7. Sudėkite pupeles į apkeptas daržoves. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Įmaišykite citrinos žievelę ir sultis kartu su grietinėle ir užvirinkite.
8. Pagardinkite druska.
Skanaus!
Velykų pusryčiai kitaip: žymaus Vilniaus restorano šefė Goda Juknaitė pataria, kaip iškepti tobulą šakšuką
„Rimi“ skelbia, kaip per Velykas dirbs elektroninė parduotuvė
„Rimi“ kokteilis sužavėjo tarptautinę Europos komisiją: įvertino prestižiniu maisto inovacijų apdovanojimu
Šmaikščios „Rimi“ kampanijos žvaigžde tapęs Giedrius Savickas papasakojo, be ko neapsieina per Velykas
Nuo balandžio 1 d. keičiasi kai kurių „Rimi“ parduotuvių darbo laikas
Apklausa: lietuviai planuoja gausesnį Velykų stalą nei pernai, išryškėjo dvi tendencijos
Velykų sekmadienį keisis „Rimi“ darbo laikas: veiks budinčios parduotuvės
Mažiau maisto švaistymo, daugiau taupymo – pernai beveik trečdaliu išaugo vienos kategorijos populiarumas
Tyrimas: „Rimi“ – mažų kainų lyderė pieno produktų kategorijoje
„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...
Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....
Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...
Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...
Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...
Elektrinius paspirtukus ar dviračius šiandien turi kone kiekviena šeima. Tačiau kartu su jų populiarumu auga ir pavojai – vien per...
Tobulėjant sukčiams, tenka skirti vis daugiau laiko ir pastangų, kad atskirtume kenksmingus laiškus, skambučius ar žinutes nuo realiai egzistuojančių žmonių...
Nors Lietuvos darbo rinkoje šiuo metu dominuoja Y kartos, gimusių 1981–1996 m., darbuotojai, vyresnių kartų – demografinio sprogimo (gimę 1946–1964...
Atsinaujinanti energija tampa vis svarbesniu veiksniu, kalbant apie verslo tvarumą ir ilgalaikę sėkmę. Šiandien, kai pasaulis susiduria su klimato kaita...
Elektromobiliams vis labiau įsitvirtinant pasaulinėje rinkoje kaip aplinkai draugiškoms ir ekonomiškoms transporto priemonėms, jų populiarumas auga ir Lietuvoje. Vykstant sparčiai...