Paskelbta
3 metai prieš-
By
Raminta V.Pirmasis šviežių lietuviškų pomidorų derlius jau pasiekė parduotuvių lentynas. Kaip ir kasmet, pirmieji sunoko smulkiavaisiai lietuviški pomidorai, tačiau netrukus šviežio derliaus daržovių lentynas papildys ir kitos rūšies pomidorai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pomidorai rikiuojasi perkamiausių daržovių sąraše, o populiarumu ši daržovė nusileidžia tik bulvėms.
„Norėdami pirkėjams kuo anksčiau pasiūlyti pirmojo derliaus šviežių lietuviškų daržovių, glaudžiai bendradarbiaujame su vietos augintojais. Šviežio derliaus lietuviškų agurkų pirkėjams pasiūlėme dar vasario pradžioje, o įpusėjus kovui – siūlome ir pirmųjų šviežio derliaus pomidorų. Jų kol kas rasti galima tik Vilniuje, didžiosiose parduotuvėse, vėliau jie atsiras ir mažesnėse prekybos vietose. Jų kaina – 1,99 Eur už pakuotę“, – teigia V. Budrienė.
Nepaisant iššūkių, tikisi gero derliaus
Įvairiausių rūšių pomidorus, agurkus ir salotas „Iki“ tiekiančios, didžiausios Baltijos šalyse šiltnamių komplekso įmonės UAB „Kietaviškių gausa“ direktorius Mindaugas Pupienis sako, kad pirmajam derliui įtakos turėjo kaip niekad tamsūs žiemos mėnesiai, nemažai iššūkių iškėlė ir išaugusios elektros bei šildymo kainos. Visgi, pasak augintojo, nepaisant iššūkių jis tikisi gero derliaus.
„Šiemet turėjome kaip niekada tamsią žiemą. Lyginant su praėjusiais metais, šiuo laikotarpiu natūralios šviesos surinkome kokius tris kartus mažiau. Natūralu, kad tuomet sunaudojama daugiau elektros bei šilumos energijos. Jau nekalbu apie apskritai išaugusias šių kaštų kainas. Visgi, matome, kad vietoje užaugintų daržovių paklausa auga, lietuviai vietinę produkciją itin vertina ir šviežių daržovių kasmet labai laukia“, – sako M. Pupienis.
Norint, kad sunoktų iki galo – palaikykite kambario temperatūroje
M. Pupienio valdomuose šiltnamiuose daržovės auginamos dviem būdais: po natūraliu apšvietimu ir naudojant šviesos technologijas. Pasak jo, pasitelkiant modernius įrenginius ir šviesos kultūrą, šiltnamiuose išauginama 15 rūšių pomidorų. Pilnas pomidorų asortimentas „Iki“ parduotuvėse pasirodyti turėtų balandžio mėnesį.
Jis pasakoja, kad per pirmą mėnesį planuojama nuskinti apie 10 tonų pomidorų. Pasak M. Pupienio, šios daržovės augimo pikas prasideda balandžio mėnesį ir trunka iki pat rugsėjo pabaigos. Šiuo laikotarpiu nuskintų pomidorų kiekiai yra žymiai gausesni nei kovo mėnesį.
Lietuviško derliaus pomidorai, anot M. Pupienio, turi svarų privalumą prieš atvežtinius: jų transportavimo laikas gerokai trumpesnis, todėl pomidorų augintojai gali rinktis veisles, prioritetą teikdami būtent skoninėms, o ne pomidorų atsparumo savybėms. Dėl šios priežasties lietuviški pomidorai įprastai turi plonesnę odelę ir ryškesnį skonį bei kvapą.
„Jei norite, kad pomidoro skoninės savybės maksimaliai atsiskleistų, nusipirkę juos parduotuvėje, kelias dienas palaikykite ne šaldytuve, o kambario temperatūroje ir šviesoje – taip pomidoras pilnai subręs“, – pataria M. Pupienis.
Atsakas realiems šiuolaikinio darbuotojo poreikiams – „Iki“ pradėjo naują kampaniją „Visus mylime vienodai“
Nijolė Kvietkauskaitė: klausimas, kurį privalo užduoti kiekvienas vadovas
Vėl atidaryta išskirtinė, viena didžiausių „Iki“ parduotuvių Vilniuje – ketvirtadienio rytą plūdo minios
5 svarbūs patarimai, kaip gabenti šunį automobilyje be streso – išvengsite ir netvarkos, ir baudos
Vos vienas šaukštas – ir kasdieniai patiekalai įgaus visiškai naują skonį: kaip kūrybiškai virtuvėje panaudoti riešutų kremą
Vėl atidaroma atsinaujinusi didžiausia „Iki“ parduotuvė Šiauliuose – pirkėjams pradėta siūlyti nauja paslauga
Svarbu prisiminti tvarkantis namus: nevalykite šių daiktų su actu – galite negrįžtamai sugadinti
Net 7 spalvingi, švieži ir lengvi receptai: savaitgalio patiekalams „Iki“ išleisite mažiau
Šviežutėlis rudeniškas derlius jau džiugina: „Iki“ jo kokybę tikrina išskirtinėmis priemonėmis, o nuolaidą „įjungti“ gali kiekvienas
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Jau 5 kartą organizuotas „Spiečiaus“ verslo bendruomenės renginys „Spiečiamės“ šiemet subūrė rekordinį dalyvių skaičių. Rugsėjo 26 d. vykusiame susitikime iš...
Kelionės į kaimynines šalis bei populiariausius Europos miestus yra dažnas Lietuvos gyventojų pasirinkimas. Naujausiais kelionių technologijų bendrovės „FlixBus“ duomenimis, šią vasarą...
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ tęsia plėtrą Lietuvoje ir atidaro naują restoraną Garliavoje, Kauno rajone,...
Pasaulinės korporacijos jau atvirai kalba apie tai, kiek darbo vietų bus panaikinta dėl dirbtinio intelekto (DI). Skaičiuojama, kad jei „Microsoft“...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...
Kiekvieną rugsėjį gatvėse išaugantis moksleivių skaičius atneša ir papildomų iššūkių eismo saugumui. Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas tyrimas, penktadalis...
Dar prieš kelis dešimtmečius žmonės Lietuvoje dažnai naudodavo vadinamuosius „majakus“ ar „švyturėlius“ – paskambindavo ir iškart nutraukdavo skambutį, taip perduodami...