Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams

L

Paskelbta

-

Kai Lietuvos rinktinė žengia į lemiamas „EuroBasket 2025“ kovas, sirgaliai ruošiasi ne tik garsiais šūkiais ar trispalve, bet ir palaikymo vakarėliais draugų rate. Jau šį šeštadienį aštuntfinalio rungtynėse Lietuva susitiks su Latvija. Palaikyti rinktinę simboliškiau – kai ant stalo puikuojasi teminės trispalvės vaišės. O svarbiausia, kaip teigia prekybos tinklo „Rimi“ atstovai, jos gali būti ne tik išradingos, bet ir labai pigios.

Reklama

Vienas paprasčiausių ir pigiausių būdų, papuošti vaišių stalą tautinėmis spalvomis – patiekti trispalvės mini iešmelius. Pavyzdžiui, ant mažų iešmelių suverti kubeliais supjaustytą sūrį, agurkus ar žaliąsias vynuoges  bei vyšninius pomidoriukus. Toks užkandis ne tik patogus paimti rankomis, bet ir tampa tikru vakarėlio akcentu – kiekvienas sirgalius jausis dalyvaujantis bendrame palaikymo rituale.

Kita paprasta ir nebrangi idėja – parinkti atskirus produktus pagal spalvas ir leisti jiems užimti visą stalą. Išdėlioti dubenėliuose, šie užkandžiai sukuria improvizuotą trispalvės stalą, prie kurio smagu burtis visai kompanijai.

„Tokių produktų, kurie leistų nudažyti vaišių stalą trispalve – platus asortimentas už gerą kainą. Šią savaitę taikome ypatingas nuolaidas kukurūzų burbuolėms, šviežioms apelsinų sultims, ananasams, agurkams, žaliosioms vynuogėms, žaliesiems smidrams, pomidorams, lašišai, šviežioms braškėms ar ridikėliams. Šie produktai puikiai tiks tiek patiekimui dubenėliuose, tiek nesudėtingų užkandžių gamybai“, – sako Dalia Čenkienė, „Rimi“ marketingo ir viešųjų ryšių vadovė.

Svarbiausia, kad Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėlis būtų lengvai suorganizuojamas. Draugų būrys, rinktinės rungtynių emocijos ir keli spalvingi užkandžiai sukurs tikrą šventę namuose.

„Rimi“ dalijasi ir TOP 3 nesudėtingais teminių vaišių receptais, kurių pagrindiniams ingredientams iki rugsėjo 8 d. taikomos ypatingos nuolaidos.

Geltona: ananasų ir abrikosų pagardas su garstyčiomis

Reikės:

200 g džiovintų abrikosų

Reklama

250 ml vandens

600 g ananasų

2 šaukštas (-ai) grūdėtų garstyčių

150 ml rausvųjų greipfrutų sulčių

300 g cukraus

Gaminimo eiga:

Puode užvirkite vandenį, suberkite susmulkintus abrikosus. Kaitrą sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 minučių, kol abrikosai suminkštės, o vanduo beveik išgaruos. Į puodą suberkite susmulkintus ananasus, cukrų, supilkite išspaustas iš greipfrutų sultis, sudėkite garstyčias. Viską pavirkite ant mažos kaitros apie 1 valandą, masę sutrinkite. Gautą pagardą galite patiekti prie sūrių arba ragauti su „Rimi“ kepykloje šviežiai kepta čiabata, bagete, lazdelėmis ar fokačija.

Žalia: gvakamolė

Reikės:

3 vnt. avokadų

1 šaukšto šviežiai išspaustos žaliųjų citrinų sulčių

1 vnt. svogūno

1 skiltelės česnako

0.5 vnt. pipirų RED CAYENNE

1 vnt. avietinio pomidoro

0.5 ryšulėlio kalendros

Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Avokadus perpjaukite, išimkite kauliukus ir išskobkite minkštimą. Supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais arba susmulkinkite iki lygios masės. Labai smulkiai sukapokite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką, pomidorą ir kalendrą. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Prieš patiekdami palikite šaldytuve trumpai atsiskleisti skoniui. Vasario 16-osios stalui – trispalvis meniu, kuris nustebins

Raudona: braškių limonadas, saldintas Stevija

Reikės:

350 g šviežiių braškių

2 l šalto negazuoto mineralinio vandens

1 vnt. citrinos

1.5 šaukšto biriis Stevijos

Ledo pagal skonį

Gaminimo eiga:

300g braškių sutrinkite iki vientisos masės (tyrelės konsistencijos). Apie 50 g braškių atidėkite patiekimui. Dideliame ąsotyje sumaišykite braškių masę, vandenį, pjaustytas braškes ir citrinos griežinėlius. Įmeskite ledo gabaliukų arba išpilstykite į stiklines, kuriose jau įdėta ledo. Kai (ne)darbo diena – kiekvieną dieną

Siekiant sutaupyti daugiau laiko ir dar patogiau apsipirkti, produktus šiems receptams ar savaitgalio pirkiniams galima užsisakyti „Rimi“ internetinėje parduotuvėje. „BIOVELA Group“ tęsia strateginę partnerystę su „Lietuvos krepšinio“ asociacija

Verslininko Andriaus Voišnio bendrovė „Dolas“ įsigijo nebaigtą statyti viešbutį sostinės Rinktinės gatvėje

Lietuviai planuoja gausesnį Velykų stalą nei pernai, išryškėjo dvi tendencijos 

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Ekspertai

Ekspertai2 d. prieš

Jums atostogos – sukčiams darbymetis: kokių klaidų nedaryti renkantis paskutinės minutės kelionę?

Norint dar suspėti susiorganizuoti rudens atostogas, pats metas ieškoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Tačiau specialistai įspėja, kad šia situacija pasinaudoja...

Ekspertai2 d. prieš

Kiek dar „gūglinsim“? Ekspertas paaiškino, kaip dirbtinis intelektas keičia informacijos paieškos įpročius

Dirbtinis intelektas (DI) vis labiau įsigali kasdieniame gyvenime, taip pat – ir vykdant informacijos paiešką. Ekspertų teigimu, informacijos paieška pasitelkus...

Ekspertai5 d. prieš

Finansiniai sukčiai taiko naują apgavystę: kviečia užsidirbti socialiniuose tinkluose

SEB bankas įspėja, kad finansiniai sukčiai Lietuvoje taiko naują apgavystę – „Telegram“ ir kitose susirašinėjimo platformose kviečia gyventojus greitai užsidirbti,...

Ekspertai6 d. prieš

Technologijos neturi širdies: kodėl emocinis intelektas tampa organizacijų išlikimo įrankiu?

Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...

Ekspertai6 d. prieš

Policijos operacija Vilniuje atskleidė SIM „fermų” mastą: ekspertas įspėja – sukčiavimas nesustos, kol išliks pelno motyvas

Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |