Paskelbta
2 metai prieš-
Garsus, su Lietuvos įžymybėmis dirbantis treneris ir Europos fitneso čempionas Paulius Ratkevičius ne tik padeda žmonėms tobulinti savo kūnus, tačiau ir pataria mitybos klausimais. Paulius maisto gaminimu susidomėjo dar vaikystėje ir šio pomėgio neapleido iki šiol. Mitybos planų sudarymas dabar yra viena iš jo kasdienių užduočių, dirbant su klientais. Įvairių mitybos patarimų bei gardžių ir sveikų receptų gausu ir trenerio socialiniuose tinkluose.
„Stengiantis sureguliuoti savo mitybą, svarbiausia yra saikas ir supratimas, jog mažas kiekis net nesveiku vadinamo produkto nesugadins sveiko patiekalo. Tai, kad galiu griauti stereotipus, yra tikras gyvenimo džiaugsmas. Žmonės net iki šių dienų galvoja, kad siekiant užsibrėžtų tikslų, valgyti galima ne viską“, – TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ dalijasi Paulius.
Čia jis gavo užduotį pagaminti patiekalą iš jūros gėrybių. Paulius pasirinko gaminti Viduržemio jūros regiono virtuvės įkvėptą troškinį, kurį gali išbandyti kiekvienas.
Viduržemio jūros įkvėptas Pauliaus troškinys
Jums reikės:
1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
1 mažesnio dydžio cukinijos
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
1 baklažano
150 g žiedinio kopūsto
100 g petražolių
2-3 vidutinio dydžio morkų
150 g lašišos
Pusės kalmaro filė
100 g aštuonkojų
100 g karališkų krevečių
100 g midijų
250 ml 12 proc. riebumo grietinėlės
Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Susmulkinkite visas turimas daržoves, jas sudėkite į didesnį indą. Vidutinio dydžio gabalėliais supjaustykite lašišą, o kalmaro filė – juostelėmis. Tuomet nupjaukite aštuonkojo čiuptuvus ir juos susmulkinkite mažais gabalėliais. Sudėkite paruoštas gėrybes į indą su daržovėmis, ten pat įdėkite ir krevetes bei midijas.
Visą šį mišinį gerai sumaišykite ir sudėkite į foliją. Jos kraštus užlenkite taip, jog galėtumėte įpilti grietinėlę. Ją supylę, užsukite folijos viršų, uždėkite ant iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitinto grilio ir kepkite apie 10 minučių. Iškepę, patiekite lėkštėse su norimais papuošimais.
Laidoje „Lidl grilio talentai“ dvikovoje su Pauliumi susirungė barų vadybininkas ir griliaus entuziastas Dovydas. Jis gamino tailandietiškas jūros gėrybes kokosų pieno ir kario padaže. Jeigu mėgstate Azijos šalių virtuvę, nepraleiskite progos išbandyti šio recepto.
Dovydo tailandietiškos jūros gėrybės kokosų pieno ir kario padaže
Jums reikės:
150 g lašišos
1 kalmaro filė
150 g karališkų krevečių
300 g midijų su kiautu
400 ml kokosų pieno
4-5 pievagrybių
1 čili pipiro
Pusės raudonosios paprikos
3-4 skiltelių česnako
4-5 žaliosios citrinos lapelių
Poros morkų
1 vidutinio dydžio cukinijos
100 g porų
Kario pagal skonį
10 g cukraus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Žuvies prieskonių
Pusės prancūziško batono
Aliejaus kepimui
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite visas daržoves, jas apkepinkite keptuvėje su aliejumi porą minučių. Tuomet supjaustykite lašišą ir kalmaro filė. Ant krevečių užberkite žuviai skirtų prieskonių, apkepkite jas su midijomis ir kalmaro filė.
Į didesnį puodą supilkite kokosų pieną, sudėkite apkepintas daržoves ir jūros gėrybes bei žaliosios citrinos lapelius. Šį mišinį patroškinkite apie 5-7 minutes, o lašišą pasilikite pabaigai. Sudėję lašišą, viską patroškinkite dar 2-3 minutes, ir tuomet patiekite dubenėliuose, su pakepintu išilgai perpjautu prancūzišku batonu.
Skanaus!
Disciplina – raktas į sėkmę: žinomi Lietuvos vyrai apie tai, kodėl be jos neįmanomas nė vienas tikslas
Naktiniame „Mercedes-Benz“ renginyje – žymūs automobilių mylėtojai, plačiausia Lietuvoje elektromobilių modelių gama ir elektrinės ateities vizija
Tituluotas sportininkas pataria: sportuojantiems ryte pusryčiai – itin reikalingi, dalijasi receptais
I. Bernotaitytė prabilo apie savo mitybą: atskleidė receptą, kuris taps kiekvieno vegetaro svajone
Naminiai kebabai ir sultingi mėsainiai – išbandykite išskirtinius „Lidl grilio talentų“ receptus
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ tęsia plėtrą Lietuvoje ir atidaro naują restoraną Garliavoje, Kauno rajone,...
Pasaulinės korporacijos jau atvirai kalba apie tai, kiek darbo vietų bus panaikinta dėl dirbtinio intelekto (DI). Skaičiuojama, kad jei „Microsoft“...
Vakar Vilniuje, Ozo g. 10A, įvyko oficialus pirmojo Lietuvoje BYD automobilių salono atidarymas. Šis renginys neapsiribojo vien automobilių bei salono...
Komentuoja Justinas Muleika, „GF banko“ generalinis direktorius Lietuvos banko duomenimis, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius vartojimo paskolų buvo išduota...
Lietuvoje beveik trečdalis šeimų gyvena nuomojamame būste, o daugelis jų svajoja apie savo namus. Tačiau pirmas žingsnis link šios svajonės,...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...
Kiekvieną rugsėjį gatvėse išaugantis moksleivių skaičius atneša ir papildomų iššūkių eismo saugumui. Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas tyrimas, penktadalis...
Dar prieš kelis dešimtmečius žmonės Lietuvoje dažnai naudodavo vadinamuosius „majakus“ ar „švyturėlius“ – paskambindavo ir iškart nutraukdavo skambutį, taip perduodami...