Paskelbta
2 metai prieš-
Praėjusį penktadienį TV3 televizijos eteryje „Lidl grilio talentų“ laida persikėlė į nuostabiu kraštovaizdžiu ir gastronomijos atradimais garsėjančią Merkinę. Joje susirungė grilio entuziastas bei renginių vedėjas Evaldas Ragelis ir dainininkė Iglė Bernotaitytė. Jiems teko nelengvas iššūkis – paruošti vegetariškus patiekalus ant grilio ir taip nustebinti laidos vedėją Vytarą Radzevičių.
Renginių vedėjas Evaldas pasakoja, kad maistas jo gyvenime užima ypatingą vietą. Nuvykęs į kelionę jis ieško ne prabangių prekių ar pramogų, o skanių patiekalų ir neragautų skonių. Namuose Nerijus dažnai sukasi virtuvėje, ten su žmona jie yra pasiskirstę vaidmenimis.
„Virtuvėje praleidžiu daug laiko, gaminu įvairius, įmantresnius patiekalus: grilio ar skirtingų šalių virtuvių, o žmona – tradicinės lietuvių virtuvės maisto entuziastė. Vakarėliuose esu atsakingas už patiekalų paruošimą ant grilio, kadangi man tai neblogai sekasi. Ne paslaptis, kad šeimos draugai labiausiai laukia vakarėlių būtent mūsų namuose“, – sako Nerijus.
Tuo metu dainininkė Iglė maisto gamybą padėjo atrasti vegetarinė mityba, pagal kurią ji pradėjo maitintis prieš porą metų. Iglė kartais gamina labai daug, tačiau pasitaiko dienų, kai mieliau renkasi restoranus arba užsisako maisto į namus. Dainininkė turi ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti nuolat: „Mano firminis patiekalas – makaronai su paprikų padažu. Jį gaminu labai dažnai, jis man neatsibosta. Padažo dažniausiai pasidarau daugiau, jog galėčiau jį užšaldyti.“
Laidoje Nerijus gamino olandiškus, dviejų skonių – sūrius ir saldžius – blynus. Nors Iglė prisipažino, kad prie grilio stovės pirmą kartą, ji ruošė trijų rūšių sūriais įdarytus pievagrybius. „Lidl grilio talentų“ laidos dalyvių patiekalus galite išbandyti ir jūs.
Sotusis Iglės trimis sūriais įdarytų pievagrybių receptas
Jums reikės:
50 g rikotos sūrio
50 g mocarelos sūrio
50 g parmezano sūrio
12 didesnių pievagrybių
Dviejų pomidorų
50 g šviežio baziliko lapelių
4–5 skiltelių česnako
Druskos ir pipirų pagal skonį
Inde sumaišykite visų rūšių sūrius, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuplaukite grybus, jų stiebus nupjaukite ir išskaptuokite grybų kepurėles taip, kad jose tilptų įdaras. Užpildykite pievagrybių kepurėles sūrių mišiniu.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite juos ant įdarytų pievagrybių. Paruoštus grybus dėkite ant grilio ir kepkite 10 minučių. Svarbu jų neperkepti, jog nesudžiūtų. Kol kepa grybai, pasiruoškite bazilikų užtepėlę. Trintuvėje sutrinkite česnakų skilteles ir baziliko lapelius. Gautą užtepėlę užtepkite ant iškeptų įdarytų pievagrybių, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.
Dviejų skonių olandiški Evaldo blyneliai
Jums reikės
3 kiaušinių
100 g pasiflorų tyrės
200 ml pieno
100 g sviesto
250 g miltų
30 g cukraus
100 g pesto padažo
Mėgstamų uogų ar vaisių
Buratos sūrio kamuoliuko
Vanilinio cukraus pagal skonį
Balzamiko padažo papuošimui
Blynelius geriausia kepti mažose ketaus keptuvėlėse, kurios grilyje gerai įkaista ir ilgai išlaiko reikiamą temperatūrą. Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Iki virimo pakaitinkite pasiflorų tyrę ir sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Šią masę vėl kaitinkite iki virimo temperatūros. Po truputėlį dėkite sviestą, kad susidarytų kremas, paskui jį atvėsinkite.
Tešlai paruošti supilkite pieną, miltus, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų miltai, paskui dar kartą išmaišykite. Mažas keptuvėles ištepkite sviestu taip, jog blynai nepriliptų. Supilkite pastovėjusią tešlą iki keptuvėlės viršaus. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad blynai neperkeptų.
Kol blyneliai kepa, galite pasiruošti uogas ar vaisius. Pirmiausia juos nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant iškepusių blynelių tepkite atvėsusią pasiflorų tyrę ir uždėkite mėgstamų vaisių ar uogų. Ant sūrių blynelių tepkite pesto padažą, uždėkite buratos kamuoliuką ir papuoškite balzamiko padažu.
Skanaus!
Vytaras Radzevičius pavasarį siūlo negaišti laiko virtuvėje: receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Vytaras Radzevičius atskleidžia: kodėl turėtumėte įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų į savo mitybą?
Vytaro Radzevičiaus rekomenduojamas lęšių troškinys: ką iš indų galite išmokti apie augalinę mitybą?
Išbandykite augalinę mitybą jau šiandien! V. Radzevičius atskleidžia, kaip lengvai pradėti, ir siūlo receptą, kuris pakeis jūsų virtuvę
Po švenčių liko nesuvalgyto maisto? V. Radzevičius dalijasi patarimais, kaip jį panaudoti išradingai
Paskutinės minutės šventinis stalas: Vytaras Radzevičius dalinasi greitais receptais
Liežuvis ant šventinio stalo: Vytaro Radzevičiaus patarimai ir istorinis receptas
Keliautojas V. Radzevičius: „Lietuvoje vairuoti elektromobilį labai patogu“
Ne tokios ir skirtingos: ką bendro turi Lietuvos ir Prancūzijos virtuvės?
Nuo šiol elektromobilių vairuotojai bendrovės „Enefit“ viešojo įkrovimo tinklo stotelėse gali dar patogiau atsiskaityti už paslaugas – naudojantis įprastomis banko...
Nuskaityti, bet nekaupti – būtent tokiu principu veikia dirbtiniu intelektu paremta technologija savitarnos kasoms, kuri nuskaito pirkėjo amžių. Julius Stulpinas,...
Lietuvoje moterų yra daugiau nei vyrų, tačiau vos trečdaliui verslų vadovauja moterys, o startuolius jos kuria dar rečiau – Inovacijų...
Kaune vykusi „Demo day”, skirta Tech-Park Kaunas vykdomų preakceleravimo programų dalyviams, tapo išbandymu perspektyviems jaunojo verslo kūrėjams. Medicinos ir skaitmeninių...
Vilniuje kylantis verslo centras „Hero“ siunčia aiškią žinutę rinkai – biurų administravimas gali būti modernus, skaidrus, patogus ir orientuotas į...
Daugelis esame girdėję patarimų, kaip apsisaugoti nuo įžūlių sukčių ir piktavalių internete, tačiau, nepaisant visų prevencinių priemonių, kibernetinių nusikaltėlių aukų...
Besikeičiantis klimatas ir ilgesni šiltojo sezono laikotarpiai Lietuvoje verčia permąstyti namų komforto standartus. Oro kondicionierius jau nebėra prabangos prekė –...
Vasara Lietuvoje neatsiejama nuo koncertų, šokių po atviru dangumi ir muzikos festivalių, pritraukiančių tūkstančius lankytojų. Tačiau už pakilios nuotaikos slypi...
Vasaros metu daugiau keliaujame, tačiau atostogų sezonui ruošiasi ne tik poilsiautojai, bet ir sukčiai. Į ką verta atkreipti dėmesį, kad...
Kaip jaučiamės darbe? Ką reiškia sveika savivertė, ir kodėl daugelis žmonių, atrodydami sėkmingi, iš tiesų kenčia tyliai? Naujausioje tinklalaidės „Emocinis...