Paskelbta
12 mėnesių prieš-
By
LukasAtlikusi du sėkmingus valgomųjų ledų šaldymo vitrinų temperatūros padidinimo bandymus, „Unilever“ pranešė suteiksianti valgomųjų ledų pramonei nemokamą neišimtinę 12-os sudėties keitimo patentų licenciją.
Šie patentai suteiks galimybę pakeisti valgomųjų ledų sudėtį, kad šie išliktų stabilūs šaldiklyje esant –12 °C temperatūrai, o ne pramonėje vyraujančiai standartinei –18 °C temperatūrai. Tikimasi, kad pasidalijus šiais patentais su kitais valgomųjų ledų gamintojais, visame pasaulyje bus pradėta plačiau naudoti didesniu energijos vartojimo efektyvumu pasižyminčius šaldiklius.
Praeitais metais „Unilever“ paskelbė užmojį padidinti valgomųjų ledų šaldymo vitrinų temperatūrą, užtikrinant nepakitusią valgomųjų ledų kokybę ir klientų patirtį. Nuo tada „Unilever“ priklausančiame pasauliniame valgomųjų ledų mokslinių tyrimų ir plėtros centre „Colworth“ buvo vykdomi moksliniai tyrimai, o du Vokietijoje atlikti bandymai patvirtino, kad sumažinus temperatūrą iki –12 °C šaldymo vitrina suvartoja 25 proc. mažiau energijos, o tai mažiau kenkia aplinkai ir atpigina šaldiklių eksploataciją.
„Unilever“ vyriausiasis valgomųjų ledų mokslinių tyrimų ir plėtros pareigūnas Andy Sztehlo teigia: „Džiaugiamės galėdami žengti šį žingsnį ir padidinti savo valgomųjų ledų šaldymo vitrinų temperatūrą. Suteikdami nemokamą neišimtinę 12-os sudėties keitimo patentų licenciją, tikimės, kad ji bus naudinga mūsų kolegoms ir partneriams visame valgomųjų ledų sektoriuje bei paskatins juos mažinti pramonės emisijas. Tikime, kad bendradarbiaudami galime sumažinti šaldytų maisto produktų grandinės poveikį aplinkai ir toliau tiekti puikios kokybės valgomuosius ledus, kuriuos taip mėgsta mūsų vartotojai.“
Mažmeninėje prekyboje naudojamų valgomųjų ledų šaldiklių emisijos sudaro 10 proc. „Unilever“ vertės grandinės šiltnamio efektą sukeliančių dujų pėdsako. „Unilever“ su klimato kaita susijusios pertvarkos veiksmų plane numatytos bendrovės veiksmų gairės siekiant su klimatu susijusių tikslų, įskaitant neutralų poveikį klimatui visoje vertės grandinėje iki 2039 m. bei moksliškai pagrįstą tikslą iki 2030 m. perpus sumažinti dėl bendrovės produktų susidarančias emisijas pagal vartotojų įpročius, lyginant su 2010 m.
Kalbant apie valgomųjų ledų šaldiklius, siekiama sumažinti šaldymo vitrinų energijos suvartojimą tobulinant pagrindinius techninius komponentus (pvz., kompresorius), ieškant programų, kurios leistų šaldiklius eksploatuoti pasitelkiant atsinaujinančiąją energiją, ir diegiant „šiltesnes“ šaldymo vitrinas.
Siuntų siuntimo platformą siuskpigiau.lt ir kitus internetinės prekybos verslus vystanti „Masiva group“ įsigijo 100 proc. sutelktinio rėmimo platformos „Contribee“ akcijų....
„Tesonet“ investicijų komandos vadovė Eglė Eidimtaitė tapo pirmąja lietuve „PayPal“ klientų valdyboje (CAD). Ši valdyba buvo įkurta siekiant padėti bendrovei...
Naujoji technologija leidžia darbdaviams greičiau susitelkti į geriausiai pozicijai tinkančius darbo ieškančiuosius, supaprastindama pirminį atrankos etapą. Inovacija Lietuvos darbo rinkojeReklama...
„Tinder“, „Bumble“, „Hinge“, „Badoo“ ir panašios pažinčių programėlės neatsiejamos nuo šiuolaikinio pasaulio. „Mano draugė ištekėjo radusi puikų vaikiną tinderyje“, „Bumblėje...
Kalėdos – stebuklų ir dovanų metas, per kurį Lietuvoje ir į užsienį siunčiamų siuntų kiekiai išauga iki 50 proc. Tačiau,...
Iki Kalėdų likus visai nedaug laiko skubama pirkti dovanas artimiesiems. Kartais šalia kalėdinės eglutės atsiduria ir buitį gerinantys elektroniniai įrenginiai....
Kompanijai „Google“ pristačius kasmetinę „Year in Search“ apžvalgą, paaiškėjo, ko internete šiemet dažniausiai ieškojo Lietuvos gyventojai. O tarp labiausiai jiems...
Kalėdinė karštinė įgauna pagreitį – vis daugiau žmonių dovanų artimiesiems ieško tiek prekybos centruose, tiek internetinėse parduotuvėse, todėl siuntų pristatymo...