Paskelbta
6 mėnesiai prieš-
Kad ir kokį patiekalą su mėsa pasirinktumėte savo valgiaraščiui – sultingą kepsnį, sumuštinį, picą ar troškinį, jo skonį lemia ne tik gaminimo būdas, bet ir tai, kokią mėsą ar jos produktus pasirenkate parduotuvėje. Apsiperkant svarbu ne tik atkreipti dėmesį į kainą, produkto galiojimo terminą ar išvaizdą, tačiau ir į jo kokybę. Svarbu žinoti, kad brangus produktas nebūtinai reiškia aukštą kokybę – ją galima įvertinti pagal produkto spalvą ar net paviršiaus struktūrą. „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas Karolis Lebednikas dalijasi patarimais, kurie padės išsirinkti kokybiškus mėsos ir jos produktų gaminius. Kokybiški mėsos gaminiai
„Kokybiška mėsa ir jos gaminiai – ne tik skonio, bet ir mūsų sveikatos bei geros savijautos garantas. Šviežia mėsa turi būti natūralios spalvos, elastinga ir malonaus kvapo, o perdirbti mėsos gaminiai – pagaminti iš kokybiškų ingredientų, be perteklinių priedų. Siekiame, kad mūsų asortimente esantys produktai atitiktų aukščiausius standartus, todėl atliekame auditus pas mėsos perdirbėjus, tikriname gamybos procesus ir sudėtį. Nesvarbu, ar tai dešrelės šeimos pusryčiams, ar brandintas kumpelis ypatingai progai“, – sako K. Lebednikas.
Nors daugelis vis dar mano, kad aukšta kokybė ir prieinama kaina nesuderinami, tačiau „Lidl Lietuva“ įrodo, jog tai įmanoma. Nauja įvaizdžio kampanija „Legenda apie aukštą kokybę ir žemą kainą“ dar kartą pabrėžia, kad geras produktas nebūtinai turi būti brangus – kokybė ir patraukli kaina gali eiti išvien. Taip įdarytos kiaulienos nugarinės dar nebūsite ragavę
Tad kaip išsirinkti aukščiausios kokybės mėsą bei jos gaminius?
Įvertinkite produkto išvaizdą
Renkantis mėsą ir jos gaminius, pirmasis įspūdis yra itin svarbus – kokybė dažnai matoma plika akimi. Šviežia mėsa turėtų būti natūralios, tolygios spalvos: jautiena – sodriai raudona, kiauliena – švelniai rausva, o vištiena – šviesi, be tamsių dėmių.Šokiruojantys pokyčiai „Maxima“ parduotuvėse
Perdirbti mėsos produktai, tokie kaip dešros, kumpeliai ar dešrelės, taip pat turėtų atrodyti natūraliai, be ryškių ar blizgių atspalvių, kurie gali reikšti perteklinius priedus. Taip pat svarbu įvertinti tekstūrą – mėsa turėtų būti ne per daug drėgna ar lipni, o jos paviršius – vientisas ir elastingas.
Venkite mechaniškai atskirtos mėsos (MAM) gaminiuose
MAM – pigesnė mėsos versija, kuri gaunama žemo ar aukšto slėgio presais nuėmus ją nuo kaulų ar išpjausčius skerdenas. Šio proceso metu suardoma skaidulų struktūra, aptinkama smulkių kaulų dalelių, jungiamojo audinio. Jų maistinė vertė yra žemesnė – tokioje mėsoje mažiau nepakeičiamų amino rūgščių, didesnis riebalų ir kolageno kiekis, todėl iš jos pagaminti arba jos sudėtyje turintys produktai yra laikomi prastesnės kokybės.
„MAM yra tai, kas lieka po įprasto mėsos išpjaustymo: gyvūnų kaulai, kremzlės, riebalai, oda ir dalis mėsos likučių. Šie likučiai paprastai būna sumalami ir perspaudžiami per sietus, kol lieka tik mechaniškai atskirtos mėsos, dažniausiai paukštienos, masė. Iš jos įprastai gaminami antros rūšies mėsos produktai: virtos dešros, dešrelės, paštetai, kepsneliai. MAM negalima naudoti aukščiausios rūšies produktuose, todėl dar 2022 metais atsisakėme savo privačių prekės ženklų produktuose naudoti MAM, taip siekiant pirkėjams pasiūlyti tik aukščiausios kokybės produktus“, – teigia „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Atkreipkite dėmesį į kokybės ženklinimą
Kokybę žymintys ženklai ant pakuotės nėra tiesiog gamintojo dizaino sprendimas, išryškinantis konkrečią produkto savybę. Produktų ženklinimas yra griežtai reglamentuotas, o jais žymimi tik tie produktai, kurie atitinka itin aukštus reikalavimus. BALTTECHNIKA 2022 – Spalio 19-21 dienomis
„Visa mūsų privačių prekės ženklų šviežia mėsa, taip pat mėsos gaminiai „Baroni“ bei „Pikok“ turi „Eurofins“ kokybės ženklą. Šis spaudas yra įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėmės, taip suteikiant pridėtinę vertę vartotojams. Tai užtikrina, jog kiekvienam produktui yra sudaromi specialūs tik jam skirti išsamūs tyrimų planai. Šių analizių metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, taip pat stebimi ir kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai, atsižvelgiant į produkto specifiką“, – tvirtina K. Lebednikas.
Rinkitės supakuotus šviežios mėsos gaminius
Norint išsirinkti kokybiškus mėsos gaminius, taip pat svarbu atkreipti dėmesį į jų pakuotę. Ji turėtų būti neišsipūtusi, nepažeista ar kitaip mechaniškai sugadinta. Taip pat, siekiant įsigyti išskirtinio šviežumo mėsą, rekomenduojama rinktis supakuotus gaminius.
„Supakuoti produktai yra apsaugoti nuo tiesioginio kontakto su oru, šviesa ir drėgme, kurie skatina gedimą. Pakuotė padeda išlaikyti mėsą šviežią ilgiau, nes riboja sąlytį su išorine aplinka, todėl sulėtėja oksidacija ir bakterijų dauginimasis. Mūsų asortimente šviežia mėsa parduodama tik supakuota į vakuumines arba atmosferines pakuotes, taip užtikrinant išskirtinį šviežumą“, – akcentuoja „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Gyventi sveikiau gali padėti ir darbdavys: kaip „Lidl“ rūpinasi savo komandos narių fizine ir emocine sveikata?
Uoga, kuri nustebins: trys socialinių tinklų įkvėpti receptai su vynuogėmis
„Lidl“ tęsia plėtrą: kviečia prisijungti prie naujos parduotuvės komandos Vilniuje
Rudens derliaus sezonas įsibėgėja: ūkininkas įvardijo, kokia daržovė tarsi iš naujo užkariauja Lietuvos gyventojų virtuves
Rugsėjo 1-osios proga „Lidl Lietuva“ darbuotojų vaikams – dovanų rinkiniai naujiems mokslo metams
Naujoje darbdavio įvaizdžio kampanijoje – realūs rezultatai: per metus pareigose pakilo beveik 40 proc. „Lidl“ parduotuvės darbuotojų
Mokslo metams artėjant: sveikatai palankesnės priešpiečių dėžutės paslaptys – nuo greitų užkandžių iki subalansuotų pietų
„Lidl“ tęsia plėtrą Kaune: Šilainiuose duris atvers jau 17-oji parduotuvė mieste
Nebrangūs, bet išskirtiniai gurmaniški receptai – iš įprastos ir pamėgtos cukinijos
Įperkamo elektromobilio vertė Lietuvoje per metus padidėjo beveik 14 procentų – kone septintadaliu. Augantys atlyginimai ir mažėjančios palūkanos šiemet lėmė...
Lietuvos paštas pradeda paštomatų tinklo plėtrą Baltijos regione, siekdamas užtikrinti patogų siuntimą klientams visose trijose šalyse. Nuo rugsėjo vidurio iki...
Greta Ilekytė, „Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Išankstiniai Valstybės Duomenų Agentūros duomenys rodo, kad per metus kainų augimas kiek paspartėjo ir siekia...
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Jau 5 kartą organizuotas „Spiečiaus“ verslo bendruomenės renginys „Spiečiamės“ šiemet subūrė rekordinį dalyvių skaičių. Rugsėjo 26 d. vykusiame susitikime iš...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...
Kiekvieną rugsėjį gatvėse išaugantis moksleivių skaičius atneša ir papildomų iššūkių eismo saugumui. Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas tyrimas, penktadalis...
Dar prieš kelis dešimtmečius žmonės Lietuvoje dažnai naudodavo vadinamuosius „majakus“ ar „švyturėlius“ – paskambindavo ir iškart nutraukdavo skambutį, taip perduodami...