Paskelbta
32 minutės prieš-
By
LukasKad ir kokį patiekalą su mėsa pasirinktumėte savo valgiaraščiui – sultingą kepsnį, sumuštinį, picą ar troškinį, jo skonį lemia ne tik gaminimo būdas, bet ir tai, kokią mėsą ar jos produktus pasirenkate parduotuvėje. Apsiperkant svarbu ne tik atkreipti dėmesį į kainą, produkto galiojimo terminą ar išvaizdą, tačiau ir į jo kokybę. Svarbu žinoti, kad brangus produktas nebūtinai reiškia aukštą kokybę – ją galima įvertinti pagal produkto spalvą ar net paviršiaus struktūrą. „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas Karolis Lebednikas dalijasi patarimais, kurie padės išsirinkti kokybiškus mėsos ir jos produktų gaminius.
„Kokybiška mėsa ir jos gaminiai – ne tik skonio, bet ir mūsų sveikatos bei geros savijautos garantas. Šviežia mėsa turi būti natūralios spalvos, elastinga ir malonaus kvapo, o perdirbti mėsos gaminiai – pagaminti iš kokybiškų ingredientų, be perteklinių priedų. Siekiame, kad mūsų asortimente esantys produktai atitiktų aukščiausius standartus, todėl atliekame auditus pas mėsos perdirbėjus, tikriname gamybos procesus ir sudėtį. Nesvarbu, ar tai dešrelės šeimos pusryčiams, ar brandintas kumpelis ypatingai progai“, – sako K. Lebednikas.
Nors daugelis vis dar mano, kad aukšta kokybė ir prieinama kaina nesuderinami, tačiau „Lidl Lietuva“ įrodo, jog tai įmanoma. Nauja įvaizdžio kampanija „Legenda apie aukštą kokybę ir žemą kainą“ dar kartą pabrėžia, kad geras produktas nebūtinai turi būti brangus – kokybė ir patraukli kaina gali eiti išvien.
Tad kaip išsirinkti aukščiausios kokybės mėsą bei jos gaminius?
Įvertinkite produkto išvaizdą
Renkantis mėsą ir jos gaminius, pirmasis įspūdis yra itin svarbus – kokybė dažnai matoma plika akimi. Šviežia mėsa turėtų būti natūralios, tolygios spalvos: jautiena – sodriai raudona, kiauliena – švelniai rausva, o vištiena – šviesi, be tamsių dėmių.
Perdirbti mėsos produktai, tokie kaip dešros, kumpeliai ar dešrelės, taip pat turėtų atrodyti natūraliai, be ryškių ar blizgių atspalvių, kurie gali reikšti perteklinius priedus. Taip pat svarbu įvertinti tekstūrą – mėsa turėtų būti ne per daug drėgna ar lipni, o jos paviršius – vientisas ir elastingas.
Venkite mechaniškai atskirtos mėsos (MAM) gaminiuose
MAM – pigesnė mėsos versija, kuri gaunama žemo ar aukšto slėgio presais nuėmus ją nuo kaulų ar išpjausčius skerdenas. Šio proceso metu suardoma skaidulų struktūra, aptinkama smulkių kaulų dalelių, jungiamojo audinio. Jų maistinė vertė yra žemesnė – tokioje mėsoje mažiau nepakeičiamų amino rūgščių, didesnis riebalų ir kolageno kiekis, todėl iš jos pagaminti arba jos sudėtyje turintys produktai yra laikomi prastesnės kokybės.
„MAM yra tai, kas lieka po įprasto mėsos išpjaustymo: gyvūnų kaulai, kremzlės, riebalai, oda ir dalis mėsos likučių. Šie likučiai paprastai būna sumalami ir perspaudžiami per sietus, kol lieka tik mechaniškai atskirtos mėsos, dažniausiai paukštienos, masė. Iš jos įprastai gaminami antros rūšies mėsos produktai: virtos dešros, dešrelės, paštetai, kepsneliai. MAM negalima naudoti aukščiausios rūšies produktuose, todėl dar 2022 metais atsisakėme savo privačių prekės ženklų produktuose naudoti MAM, taip siekiant pirkėjams pasiūlyti tik aukščiausios kokybės produktus“, – teigia „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Atkreipkite dėmesį į kokybės ženklinimą
Kokybę žymintys ženklai ant pakuotės nėra tiesiog gamintojo dizaino sprendimas, išryškinantis konkrečią produkto savybę. Produktų ženklinimas yra griežtai reglamentuotas, o jais žymimi tik tie produktai, kurie atitinka itin aukštus reikalavimus.
„Visa mūsų privačių prekės ženklų šviežia mėsa, taip pat mėsos gaminiai „Baroni“ bei „Pikok“ turi „Eurofins“ kokybės ženklą. Šis spaudas yra įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėmės, taip suteikiant pridėtinę vertę vartotojams. Tai užtikrina, jog kiekvienam produktui yra sudaromi specialūs tik jam skirti išsamūs tyrimų planai. Šių analizių metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, taip pat stebimi ir kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai, atsižvelgiant į produkto specifiką“, – tvirtina K. Lebednikas.
Rinkitės supakuotus šviežios mėsos gaminius
Norint išsirinkti kokybiškus mėsos gaminius, taip pat svarbu atkreipti dėmesį į jų pakuotę. Ji turėtų būti neišsipūtusi, nepažeista ar kitaip mechaniškai sugadinta. Taip pat, siekiant įsigyti išskirtinio šviežumo mėsą, rekomenduojama rinktis supakuotus gaminius.
„Supakuoti produktai yra apsaugoti nuo tiesioginio kontakto su oru, šviesa ir drėgme, kurie skatina gedimą. Pakuotė padeda išlaikyti mėsą šviežią ilgiau, nes riboja sąlytį su išorine aplinka, todėl sulėtėja oksidacija ir bakterijų dauginimasis. Mūsų asortimente šviežia mėsa parduodama tik supakuota į vakuumines arba atmosferines pakuotes, taip užtikrinant išskirtinį šviežumą“, – akcentuoja „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento vadovas.
Į „Lidl“ parduotuvių lentynas grįžta jau legendiniu tapęs ir pirkėjų širdis užkariavęs Dubajaus šokolado stiliaus varškės sūrelis
Nuo privačių prekės ženklų iki išsamių produktų tyrimų: kaip „Lidl“ užtikrina aukštą kokybę už žemą kainą?
„Lidl“ atidarys 80-ąją parduotuvę Lietuvoje – išskirtinis architektūrinis sprendimas nustebins
„Lidl Lietuva“ pelnė dar du apdovanojimus: įmonė pripažinta viena geriausių darboviečių Lietuvoje
Duona ir kepiniai pigiau: „Lidl“ siūlo praėjusios dienos gaminius už mažesnę kainą!
Naujoje „Lidl“ įvaizdžio kampanijoje – humoras bei viduramžių legenda apie kainą ir kokybę
„Lidl Lietuva“ išlaiko lyderystę: atlyginimai didėja 5–10 proc.
Nuo individualizuotų ugdymo programų iki ramybės kambarių: ką siūlo geriausi darbdaviai Lietuvoje?
Ne tik šviežios ir kokybiškos, bet ir tvaresnės: kaip „Lidl“ užtikrina aplinkai draugišką pavasario derlių?
Vienos didžiausių šalies NT bendrovės „Darnu Group“ ant Neries kranto vystomu rajonu „Sakai“ aktyviai domisi ne tik potencialūs būstų pirkėjai...
Antradienį Vokietijoje įvykusiame „World of Samsung“ renginyje pristatytos pažangiausios dirbtinio intelekto (DI) technologijos. Renginys subūrė žiniasklaidos atstovus ir partnerius, suteikdamas...
Bandyti, testuoti ir mokytis iš tų, kurie jau skina pergales tarptautinėse startuolių arenose – tokią žinutę technologijų hakatono „Tech_Champ” dalyviams...
Balkanų brangakmeniu vadinama Juodkalnija – idealus pasirinkimas išsiilgusiems saulėtų dienų pripildyto kerinčio gamtos grožio, persipinančio su turtinga istorija, lydinčia kone...
„Lidl“ pristato naują darbdavio įvaizdžio kampaniją, kurioje akcentuojama palaikanti komanda, plačios karjeros galimybės ir konkurencingas atlyginimas. Kampanijoje darbo „Lidl“ privalumai...
Kad ir kokį patiekalą su mėsa pasirinktumėte savo valgiaraščiui – sultingą kepsnį, sumuštinį, picą ar troškinį, jo skonį lemia ne...
Pastaraisiais metais augant vartotojų energetiniam raštingumui ir tobulėjant buities prietaisams su energijos vartojimą efektyvinti leidžiančiomis išmaniosiomis funkcijomis, didėja ir gyventojų...
Nuo šių metų pradžios mažmeninė dyzelino kaina gerokai šoktelėjo į viršų. Brangimo priežastis akivaizdi – reikšmingai padidėję akcizai. Tačiau viešoje...
Tvarumas – ne vien emisijų mažinimas, plastikinio maišelio atsisakymas ar gamtai draugiškesnių įpročių kūrimas kasdienybėje. Kartu tai dėmesys žmonėms, užtikrinant...
Į sukčių pinkles patenkant net aukščiausio lygmens politikams, naujausi policijos duomenys rodo, kad Lietuvoje nuo apgavikų kasmet nukenčia vis daugiau...