Paskelbta
5 mėnesiai prieš-
Publikos numylėtinis aktorius ir režisierius Giedrius Savickas sako, kad Jonines vasarą švenčia ne kartą. Šilčiausiu metų sezonu žinomas vyras stengiasi išnaudoti ilgus vasaros vakarus, mėgaujasi lėtu laisvalaikiu ir akimirkomis su šeima bei draugais. Vienas iš mėgstamiausių Giedriaus užsiėmimų – gamtoje ruošti maistą. „Įkaitinu grilį, viską susipjaustau, iškepu. Vėliau labai patinka susitvarkyti, išsivalyti ir palikti įrankius kaip buvusius. Visa ta patirtis – nuo pradžios iki galo – mane taip atpalaiduoja“, – šypteli prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ reklaminės kampanijos veidas. Šmaikščios „Rimi“ kampanijos žvaigžde tapęs Giedrius Savickas papasakojo, be ko neapsieina per Velykas
Mėgstamiausias patiekalas – su japonišku prieskoniu
Giedrius Savickas neslepia, kad šeimoje prie grilio dažniau stoja jis. Nenuostabu, nes visas procesas aktoriui yra tarsi meditacija. Ypatingai žinomas vyras maisto ruoša mėgaujasi atšilus orams, tačiau neslepia, kad grilinti galėtų visus metus.
„Vasarą mažiau dirbu ir daugiau ilsiuosi. Norisi laiko skirti jūrai, ramybei ir žinoma… griliui“, – sako jis. Mėgstamiausias mano patiekalas – vištienos iešmeliai su „Yakitori“ padažu. Pastarąjį galima pasidaryti pačiam arba nusipirkti parduotuvėje. Aš vištienos kumpelius nukaulinu, nulupu, supjaustau. Dažniausiai kepu mažesniame griliuje ir aptepu „Yakitori“. Taip pat labai mėgstu šonkauliukus. Juos be jokio nuobodulio galiu ruošti šešias valandas. Tokiomis dienomis apie nieką negalvoju“, – atvirauja G. Savickas.
Geriausias restoranas – gamtoje
Giedrius pasakoja, kad mėgsta skaityti kulinarines knygas, iš kurių pasisemia įkvėpimo gaminimui. „Youtube video man nelabai patinka, o, va, paskaityti, pagalvoti, ką paruošti ir tada keliauti apsipirkti – mėgstu. Nors namie savo darželio neturime, tačiau neabejotinai geriausias garnyras prie mėsos mums yra švieži pomidorai ir agurkai. Juk vasarą reikia valgyti tai, kas šviežia… kiaulieną, vištieną ir daržoves“, – šypsosi aktorius. Taip pat prideda, kad kartais prie mėsos tinka netikėti ingredientai, tokie kaip mėlynės. 7-ojo „Lidl“ gimtadienio proga – trys superšeštadienio receptai šventiniam stalui
„Man labai patinka laukinė virtuvė – prie upės, prie vandens. Geriausias restoranas – gamta. Ir interjeras čia pats gražiausias. Gaminu ir namuose, bet labiausiai mėgstu tą daryti lauke – namie turiu neįtikėtinai daug technikos. Štai prieš kelias dienas iš kaulų viriau sultinį, o dabar skaitau knygą apie fermentaciją, gal kažkada norėsiu išbandyti. Be to, ja pasidomėti įpareigoja ir to paties pavadinimo spektaklis, kuriame vaidinu“, – pasakoja Giedrius Savickas.
Paklaustas, ar švenčia Jonines, aktorius atsako, kad jų vasarą būna labai daug. „Šaltas gegužis šiemet taip užsitęsė, bet tikėkimės, kad bus vasariškas ilgas ruduo. Tų joninių atšilus orams būna kiekvieną dieną. Tokią trumpą vasarą turime, kad norisi išnaudoti tiek gamtą, tiek šviesius vakarus“, – sako aktorius. „Baltic Amadeus“ stiprina informacijos saugumo paslaugas
Termometrų stulpeliams šoktelėjus aukštyn visiems, norintiems kaip Giedrius patirti grilinimo malonumus, „Rimi Lietuva“ siūlo nelaukti ir čiupti produktus su nuolaidomis. Atsižvelgdamas į lietuvių aistrą grilinti nuo gegužės 27 dienos iki birželio 2 dienos prekybos tinklas grilio produktams – dešrelėms, vištienai ir kiaulienoms šonkauliams – siūlo nuolaidas iki 50 proc. Garnyrui taip pat galioja akcijos: „Rimi“ rasite vyšninių pomidoriukų, marinuotų karnišonų, o desertui kepamų šviežių zefyrų”.
Pirkėjai ieško kokybės, paprastumo ir naujovių
Naujausios „Rimi Lietuva“ inicijuotos apklausos duomenys rodo, kad dauguma pirkėjų grilina bent kartą per savaitę, o aktyviausias apsipirkimo metas – penktadieniais ir šeštadieniais. Tuo metu daugiausia perkama šviežia mėsa, daržovės, įvairūs marinatai ir pusgaminiai, o pirkėjai vis dažniau ieško ne tik klasikos, bet ir naujų, įdomesnių skonių. Lietuviškas egzotinių vaisių penketukas
„Matome aiškias tendencijas – žmonės nori prieinamos kainos ir geros kokybės. Jiems svarbu, kad grilio gaminiai būtų ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami. Dėl to savo asortimente siūlome tiek tradicinių, tiek išskirtinių produktų – nuo klasikinės kiaulienos sprandinės iki vegetariškų alternatyvų ar švelniai egzotiškų prieskonių derinių“, – sako Dalia Čenkienė, „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių vadovė.
Pasak jos, vis didesnį susidomėjimą rodo ir sąmoningi vartotojai – ieškoma tvariau supakuotų prekių, lokalios kilmės produktų, atsigręžiama į augalinę mitybą. Tai atspindi ne tik individualius poreikius, bet ir gyvenimo būdo pokyčius. U. Savickas ir D. Lomsargis sujungia jėgas
Liucina Rimgailė dalijasi idėja, kaip nustebinti pedagogus per Mokytojų dieną: „Perduodu šilumą ir dėmesį“
Nuo spalio 1 d. keičiasi dalies „Rimi“ parduotuvių darbo laikas
„Spiečiamės’25“ – rekordinis regioninių verslų skaičius ir naujų mąstymo būdų paieškos
Pirmoji privataus prekių ženklo „Salling“ siunta pasiekė „Rimi“ – naujas asortimentas parduotuvėse jau netrukus
„Rimi Lietuva“ turi naują ryšių su visuomene vadovę
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
Kakavinis varškės pyragas, kuris papuoš Rugsėjo 1-osios stalą
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Lietuvos darbo rinka išgyvena transformaciją, kurią žymi du esminiai pokyčiai: didėjantis aukštos kvalifikacijos talentų poreikis ir dirbtinio intelekto (DI) proveržis,...
Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...