Paskelbta
4 mėnesiai prieš-
Kiekviena šeima turi patikrintų receptų, kurie gelbsti, kai laukia vakarienė su draugais, tačiau visuomet smagu išbandyti kažką naujo. Jei anksčiau grilinote mėsos kepsnius – verta paruošti žuvį ant grotelių: ji iškeps labai greitai, o skonis bus tikrai kitoks, nei gamintos keptuvėje ar orkaitėje. Taip pat vertėtų nepamiršti, kad dabar – pats trešnių pikas, tad prie pagrindinio patiekalo būtinai pasiruoškite ir gaivų desertą. Tuo labiau, kad iki liepos 7 d. „Rimi“ prekybos centruose taikoma nuolaida tiek doradoms, tiek visų mėgstamoms uogoms.
Geriausia ant grotelių kepti visą žuvį, o bulves apvirti
Retas laikomės mitybos rekomendacijų ir žuvį valgome porą kartų per savaitę, tad ja pasigardžiuoti vertėtų bent savaitgaliais. Mėsos technologas Vidas Nadzeika sako, kad ne taip seniai išpopuliarėjusi pusiau riebi Viduržemio jūros žuvis dorada laikoma viena iš rafinuotų žuvų. Tokią švelnaus skonio ir aromato žuvį reikėtų marinuoti kuo paprasčiau, kad aštrus marinatas neužgožtų subtilaus skonio.
„Doradai pamarinuoti tiks įprasti prieskoniai ir priedai: aliejus, druska, pipirai, citrinos sultys bei rozmarinai. Žuvį galima kepti su druska, ant grotelių bei troškinti garuose. Dorados garnyrui puikiai tinka šviežios salotos arba grilintos daržovės, prie jų galima naudoti švelnų jogurto pagrindo padažą su krapais ir šviežiais agurkais“, – rekomenduoja „Rimi“ atstovas.
Prieš dedant žuvį ant grilio jis pataria ją pusvalandžiui išimti iš šaldytuvo, nuvalyti ir nusausinti virtuviniu popieriumi. Taip ant žuvies liks mažiau skysčio ir ji neprilips prie grotelių. Be to, geriausia kepti visą žuvį su galva ir uodega – tai bene geriausias būdas mėgautis traškia, sūria oda ir sultinga, švelnia jos mėsa.
Dabar – pirmųjų šviežių lietuviškų bulvių sezonas, tad grilintos prie žuvies jos bus puikus garnyras. V. Nadzeika sako, kad bulves su visa plona odele galima supjaustyti ilgomis plonomis juostelėmis, patepti jas aliejumi, užberti prieskonių ir dėti ant grotelių. „Juosteles ar bulvių skilteles keliolika minučių reikėtų kepti ant vidutinės kaitros, kol taps minkštos. Galima kepti ir maždaug 10 minučių apvirtas bulves: taip jas paruošite dar greičiau. Apvirę jas nusausinkite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o jei įvyniosite į foliją, jau po 5–10 minučių mėgausitės skaniomis bulvėmis“, – pataria ekspertas.
Trešnės – ir desertams, ir salotoms
Atsivalgę žvilgančių tamsiai raudonų trešnių, galime pasitelkti fantaziją ir jas panaudoti patiems įvairiausiems patiekalams: keksiukų ir pyragų įdarams, desertams, vaisių salotoms – ir ne tik. Trešnės puikiai papildys bolivinės balandos salotas su riešutais ir raudonaisiais svogūnais, derės su žalialapėmis salotomis ir agurkais. Jos puikios su brandintais sūriais, taip pat paskanina padažus prie mėsos.
Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, birželio ir rugpjūčio mėnesiais – pats trešnių sezonas.
Ji primena, kad taip pat iki liepos 7 dienos neskrostoms auksaspalvėms doradoms su galvomis taikoma 36 proc. nuolaida, o šviežioms bulvėms „Spunta“ – 40 proc. nuolaida. Gerokai pigiau (su 32 proc. nuolaida) kainuos ir trešnės. Vis dar nepavyksta gardžiai ant grilio iškepti žuvies? Šie šefo patarimai kaip tik jums
Norint pigiau apsipirkti kasdien, padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas, akcijų sekimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa. Jos dalyviai kiekvieną savaitę gali naudotis įvairiais kuponais, „Mano šeimai“ skirtais pasiūlymais, o pirmadieniais senjorai gali apsipirkti pigiau. O visas liepos mėnuo skelbiamas „Laimės mėnesiu“, nes sukant laimės ratą kasdien galima laimėti dar vieną nuolaidą.
„Rimi“ siūlo savaitgalio vakarienei išsikepti doradą, o prie jų pasigaminti pyragą su trešnėmis ir maskarpone – toks vasariškas desertas patiks visiems – nuo mažiausio iki didžiausio. Vėliau trešnes galėsite keisti vyšniomis ar kitomis uogomis. Paskutinė Naujųjų metų stalo staigmena
Kepta dorada su daržovėmis ir petražolių padažu
RECEPTAS
Žuviai reikės:
2 vnt. auksaspalvės dorados
30 ml alyvuogių aliejaus
1 vnt. citrinos
1 skiltelės česnako
3 vnt. čiobrelių šakelių
Garnyrui reikės:
300 g mėgstamų daržovių (pvz., ridikėlių, briuselio kopūstų)
Petražolių padažui reikės:
125 ml alyvuogių aliejaus
30 g petražolių
½ vnt. raudono svogūno
30 g kaparėlių
1 skiltelės česnako
druskos ir šviežiai grūstų pipirų – pagal skonį
Kaip gaminti:
1. Nuplaukite doradas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įpjaukite žuvies odą keliose vietose.
2. Doradas iš vidaus ir išorės įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
3. Į žuvies vidų sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną, česnako skiltelę ir čiobrelių šakeles.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Dėkite doradas į skardą ir kepkite 20–25 minutes, kol žuvis taps lengvai atsiskirianti nuo kaulo.
5. Paruoškite daržoves: nuplaukite, supjaustykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje arba apkepkite keptuvėje, kol suminkštės.
6. Paruoškite petražolių padažą: smulkiai sukapokite petražoles, svogūną, kaparėlius ir česnaką. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais.
7. Iškeptą doradą patiekite su keptomis daržovėmis ir užpilkite petražolių padažu.
Pyragas su trešnėmis ir maskarpone
RECEPTAS
Pyragui reikės:
400 g bemielės tešlos;
4 vnt. kiaušinių;
500 g Maskarponės sūrio;
100 g rudojo cukraus;
500 g trešnių.
Kaip gaminti:
„Ant medinės lentelės“ dalijasi 9 Kūčių receptais ir pirkinių sąrašu
1. Iš šaldiklio išimtą tešlą palaikykite keliolika minučių kambario tempereratūroje, tada iškočiokite iki kepimo formos dydžio. Įdėkite tešlą į skardą ir šakute pradurkite joje skylutes.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros ir kepkite pagrindą 15 minučių.
3. Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite maskarponę.
4. Norėdami patikrinti, ar užtenka saldumo, kelias uogas pamirkykite į kremą ir paragaukite.
5. Jei kremas per saldus, įpilkite citrinos sulčių.
6. Sūrio mišinį supilkite ant iškepto pagrindo.
7. Perpjaukite trešnes per pusę, išimkite kauliukus ir suberkite ant kremo.
Dietologė ragina bulvių nebijoti
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 °C. Kepkite 40-50 min.
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Tarptautinei arbūzo dienai – netradiciniai receptai: marinuoti arbūzo gabalėliai ir šaldyti guminukai
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Lietuvos darbo rinka išgyvena transformaciją, kurią žymi du esminiai pokyčiai: didėjantis aukštos kvalifikacijos talentų poreikis ir dirbtinio intelekto (DI) proveržis,...
Inovatyvūs technologiniai sprendimai daugelyje verslo sektorių jau tapo neatsiejama kasdienių procesų dalimi. Tai seniai nebėra išskirtinis verslo bruožas – tikrąją...
Lietuvių dirbtinio intelekto (DI) platforma „nexos.ai“, sukurta „Nord Security“ įkūrėjų komandos, pritraukė 30 mln. eurų „A serijos“ investiciją. Pagrindiniais partneriais...
Į Lietuvos gamyklas kelią jau skinasi skaitmeniniai kolegos, kuriuos išbandė ir įvertino pasaulio gamybos gigantai. Įvairiose pramonės šakose taikomi skaitmeniniai...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...
Ar ryte sunkiai pakylate iš lovos, nuolat jaučiatės suirzę ir pavargę, o net menkiausia užduotis kelią didžiulį stresą? Tai perdegimo simptomai, su kuriais šiandien...