Sekite naujienas

Ekspertai

Šalta kava, karamelė ir grietinėlės kalnai: kokie lietuvių kavos vartojimo įpročiai?

L

Paskelbta

-

Prasidedant vasarai, keičiasi ne tik orai, bet ir vartotojų įpročiai. Kava vis dažniau tampa ne tik energijos šaltiniu, bet ir desertu – lietuviai drąsiau eksperimentuoja su skoniais, renkasi įvairesnius pagardus, o saldesni gėrimai tampa ypač populiarūs. Pastebima, kad sezoninės naujovės bei netradiciniai ingredientų deriniai vis labiau įsitvirtina tarp pirkėjų pasirinkimų, o šaltų kavos gėrimų populiarumas auga net ir ne sezono metu.

Reklama

Degalinių tinklo „Circle K“ duomenimis, trečdalis visų klientų Lietuvoje renkasi latte kavą – švelnų espreso ir kreminio pieno derinį. Juoda kava rikiuojasi antroje prioritetų vietoje, o itališkas cappuccino užima trečią poziciją tarp populiariausių kavos pasirinkimų. Šie rezultatai rodo, kad pieno pagrindu pagaminti gėrimai išlieka lietuvių favoritais. Verslo idėja: Savitarnos kavinė

Grietinėlė tampa desertiniu akcentu

„Circle K“ vyr. kategorijų vadovė Baltijos šalims Inga Galinienė atskleidžia, kad kavą lietuviai gardina ne tik pienu, bet ir kitais pagardais. Vienas populiariausių pasirinkimų – plakta grietinėlė.

„Plakta grietinėlė tapo daugelio klientų kavos ritualo dalimi – dažniausiai ja kavą gardina jaunesni pirkėjai, ieškantys saldesnių, desertą primenančių skonių. Grietinėlės vartojimas metai iš metų auga. Matydami paklausą investuojame į galingesnius grietinėlės plakimo aparatus“, – dalinasi I. Galinienė.

Šokoladas – neabejotinas favoritas

Degalinių tinklo atstovė pastebi, kad tarp barstomų priedų aiškiai pirmauja šokoladas – jo sunaudojama beveik dvigubai daugiau nei cinamono. Sirupų kategorijoje jau ne vienerius metus populiariausias išlieka klasikinis karamelės skonis, o jam iš paskos seka sūrioji karamelė ir airiškas sirupas. Namuose šalta? Specialistai primena, kad šildymo sezoną galite pradėti ir anksčiau

carvertical VIN patikra

„Pastebime, kad klientai noriai eksperimentuoja su skoniais ir išbando mūsų siūlomas sezonines naujienas – šiemet itin sėkmingai startavo skrudintų zefyrų bei bananų sirupai. Pastarasis, derinamas su karamele, sukuria itin išraiškingą desertinio gėrimo derinį“, – pastebi I. Galinienė.

Ieškoma naujovių ir alternatyvų

Ieškantiems naujų skonio potyrių degalinėse siūloma ne tik tradicinė kava – galima rinktis švelniai gazuotą vandenį su kofeinu arba autentišką japonišką matchą.

„Įsiklausę į klientų pageidavimus ir pastebėję augantį matchos entuziastų ratą, šį gėrimą įtraukėme į savo asortimentą. Matcha – tai pasaulinė tendencija: žmonės vis labiau vertina kokybę, gerą savijautą ir natūralumą, todėl matchos gerbėjų ratas nuolat plečiasi. O tiems, kurie dievina desertinius skonius, šaltą matcha latte siūlome derinti su mūsų braškių sirupu – jau dabar matome, kad tai taps populiariausiu vasaros pasirinkimu“, – pasakoja degalinių tinklo atstovė. Šalta kava – būdas atgauti jėgas per karščius

Šalta kava – ištisus metus

Dar visai neseniai Lietuvoje šaltos kavos sezonas apsiribodavo tik šiltaisiais metų mėnesiais. Tačiau šiemet „Circle K“ pirmą kartą nusprendė žiemą neišjungti ledukų gaminimo aparatų – rezultatai maloniai nustebino: kai kurie klientai renkasi šaltą kavą net ir spaudžiant šaltukui. Verslas stebi kintančią pirkėjų elgseną

„Vis dėlto orai daro didelę įtaką. Balandžio mėnesį, vos atšilus, šaltos kavos pardavimai išaugo keliolika kartų, tačiau lietingas ir šaltas šių metų gegužės mėnuo pristabdė augimą, nes mažėjo savaitgaliais keliaujančių klientų srautai. Visgi tikimės, kad netrukus prasidėsianti vasara į Lietuvą sugrąžins saulėtus orus, o kartu ir šaltos kavos bumą.“, – pastebi I. Galinienė. Lietuviai puola išbandyti naujas madas

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |