Sekite naujienas

Gyvenimas

Žinomi žmonės rinkosi į kalėdinį ilgametės kulinarinės laidos vakarėlį: atvyko V. Benkunskienė, L. Suodaitis ir D. Meškauskas su nauja drauge

L

Paskelbta

-

Žiemišką pirmadienio vakarą bene ilgiausiai gyvuojančios kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ kūrybinė komanda, laidos partneriai bei gausus būrys žinomų šalies žmonių rinkosi į šventinę bei iškilmingą Kūčių ir Kalėdų repeticiją, kurioje buvo gausu dovanų, jaukių ir nuoširdžių pokalbių bei, žinoma, gardžių patiekalų.

Reklama

Ilgametė kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis! Artėjant gražiausioms metų šventėms kultinės TV3 kulinarinės laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus – įdomiausius ir žinomiausius Lietuvos veidus – į jaukų ir šiluma spinduliuojantį kalėdinį vakarą!

Į šventinį renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Erika ir Merūnas Vitulskiai, Vismantė Benkunskienė, Leonardas Pobedonoscevas, Jurijus Smoriginas, Laurynas Suodaitis, Deividas Meškauskas su nauja mylimąja Asta Andriukaityte, Kristina Rimienė su vyru Arvydu Rimu, Vaida Lisikaitė, Dileta Meškaitė, Tomas Grigaitis, Diana Dargienė su dukra Une, Urtė Šilagalytė, Dileta Meškaitė, Renata Norvilė ir daugybė kitų.


Atvykusius svečius pasitiko dvi neeilinės erdvės. Viena jų – šventinė Kalėdų vakarėlio erdvė, kurioje skambėjo nuotaikinga muzika, stovėjo didžiulė kalėdinė eglutė su gausybe dovanų ir buvo daug skanių vaišių bei kokteilių.

O štai antrojoje šventinėje erdvėje svečiai pasijuto tarsi Kūčių vakarienėje. Laidos vedėjai Ilona Juciūtė bei Robertas Svetlauskas ir indų bei interjero ekspertai „Žana“ surengė neeilinę Kūčių repeticiją ir sukūrė įspūdingą Kūčių stalą iš dvylikos gardžių patiekalų. Šešis patiekalus kūrė Ilona, kitus šešis – Robertas.

Patyrę kulinarai siūlė paragauti neeilinius patiekalus, kurie puikiai tinka Kūčių stalui: svečiai mėgavosi lęšiais su moliūgais ir silke, šaltai rūkytos lašišos karpačio, kukurūzų ir krevečių blyneliais, keptais baklažanais ir kitų šventiniam stalui puikiai tinkančiais patiekalais! Visi patiekalai buvo šventiškai serviruoti.

Pristatydama savo kurtus šešis Kūčių patiekalus I. Juciūtė pasakojo, kad maistas per šventes yra ypatingai svarbus, nes jis ne tik visus suvienija, bet ir suartina.

carvertical VIN patikra

„Šventinis maistas, skoniai ir dalinimasis su šeimos nariais ar draugais prisideda prie šventinės atmosferos ir sukuria vienybės jausmą. Mano Šv. Kūčių stalas visada yra išties kitoks. Paisau tradicijų, tačiau neaplenkiu ir naujovių – mėgstu visada sugalvoti kažką kito, kas dar yra neišbandyta. Yra beprotiškai daug įdomių ir skanių patiekalų receptų, kurie jūsų šventinį stalą paverstų išskirtiniu, tik reikia pabandyti. Tikiuosi, šiandien jus įkvėpsime į savo Kūčių stalą įnešti šiek tiek naujovių!“, – kalbėjo I. Juciūtė.


Ilonai antrino ir „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo šešis Kūčių patiekalus kūrė su kepsninės pagalba. „Tele2“ didieji duomenys parodė, iš kur į Eurolygos varžybas atvyko daugiausiai sirgalių: aktyvumu išsiskyrė viena šalis

„Mano kepsninė pilnu pajėgumu visus metus veikia ne tik darbo metu, bet ir namuose, tad ir per didžiąsias metu šventes dažniausiai gaminu su ja, o tai padeda atrasti naujų skonių ir idėjų. Manau, šiandien man tikrai pavyko įrodyti, jog su „Kamado bono“ galima pagaminti nuostabius patiekalus net ir Kūčių stalui. Apskritai, maisto gaminimas, o po to – ir ragavimas, yra vienas maloniausių ritualų mano gyvenime. Ypač šventiniai patiekalai turi magiją – jie suvienija, suburia, artina. Linkiu, kad artėjančios gražiausios metų šventės būtų gurmaniškos, skanios, gausios ir nestokojančios grilio aromatų!“, – pasakojo R. Svetlauskas.

Paragavę Ilonos ir Roberto kurtų Kūčių patiekalų, svečiai buvo pakviesti išbandyti ir Kalėdinio stalo vaišių, kurias sukūrė renginių maitinimo ekspertai „Spoon to the moon“. Susirinkusieji mėgavosi tokiais skanėstais, kaip miško grybų ir trumų crostini, jūros dumblių ir keptų krevečių užkandžiais, bruschettomis su avietėse marinuota lašiša, artišokų, krabų mėsos ir ikrų užkandžiais bei kitomis gurmaniškomis gėrybėmis. Etnologė Gražina Kadžytė: „Nepamirškime, kad prie Kūčių stalo, laužiant kalėdaitį, būtina pasakyti du dalykus“

Kaip renginyje teigė „Spoon to the moon“ vadovė Judrė Antanaitė, maistas yra labai svarbi kiekvienos šventės dalis.

„Geras ir kokybiškas maistas yra svarbi ne tik kasdienybės, bet ir visų švenčių dalis, todėl mums labai malonu, kad šiandien turėjome galimybę vaišinti būtent šio renginio svečius. Visada stengiamės sukurti patiekalus, kurie ne tik pamalonintų gomurį, bet ir estetiškai bei dailiai atrodytų, nes juk valgome ir akimis. Patirtys, susijusios su skoniais, išlieka ilgam, tad tikiuosi, jog šis renginys jums ilgai išliks atmintyje!“, – sakė J. Antanaitė.
Šventinis „Virtuvės istorijų“ Kalėdų vakarėlis vyko virtuvės projektų „DOMDOM“ ir buitinės technikos ekspertų „Prenta“ sukurtoje studijoje, kur vyksta ir laidų filmavimai, tad ir laidos partneriai nepraleido progos susirinkusius svečius pasveikinti su artėjančiomis šventėmis.

„Esame laimingi būdami laidos „Virtuvės istorijos“ partneriais, kurie mūsų virtuves išpildo maisto kūryba ir įdomiais pašnekesiais. Šiandieną mūsų virtuvės baldų studija kvepia Šv. Kūčių ir Kalėdų nuotaikomis ir džiugiai pasitinkame šį laikotarpį drauge. Mūsų tikslas – sukurti klientams virtuves, kurios būtų namų jaukumo ir šilumos centras, tad ir mūsų gaminamų baldų studijoje visuomet stengiamės išlaikyti namų pojūtį, o tai padeda padaryti laidos komanda“, – kalbėjo „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė.

Prie sveikinimų prisijungė ir buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė. Pasak jos, norint pasiruošti žiemos šventėms, būtina pasirūpinti ir gera buitine technika, kuri leistų šventes pasitikti be galvos skausmo. L. Suodaičio ir V. Poderytės televiziniuose namuose – ypatingas kalėdinis vakarėlis: pristatyti niekur nerodyti intriguojantys kadrai

„Galime drąsiai sakyti, kad mūsų buitinė technika gyvenimą padaro žymiai lengvesniu. Kalėdiniu laikotarpiu, kai virtuvėje prabūname didžiąją savo laiko dalį ir viskas ten verda, kepa bei čirška, gera buitinė technika padeda viską paruošti ne tik greičiau, bet ir kur kas lengviau. Gera buitinė technika tampa neatsiejama šventinio pasiruošimo dalimi, nes leidžia mums sukurti nuostabius patiekalus itin lengvai ir be didelio vargo. Džiaugiamės, kad laida „Virtuvės istorijos“ leidžia mums tai atskleisti!“, – pasakojo S. Česnavičienė.

O štai „Virtuvės istorijų“ partneriai indų salonas „Žana“, kurie ir laidų filmavimo, ir vakar vykusio renginio metu rūpinosi estetišku patiekalų pateikimu ir dekoracijomis, susirinkusiems priminė, jog pakilią atmosferą kuria ne tik patiekalai, bet ir jų pateikimas, serviravimas bei šventinės dekoracijos. Būtent jie puošė renginio erdves, serviravo stalus ir užtikrino gražų patiekalų patiekimą.


„Esame labai laimingi draugaudami su „Virtuvės istorijomis“. Iš tris dešimtmečius kauptos patirties žinome, kaip svarbu tinkamai ir apgalvotai padengti stalą, kad mėgavimasis maistu būtų kuo malonesnis. Šiandien su „Žana“ komanda sukūrėme puošnią ir šventišką stalo serviruotę, kurioje subtiliai dera tradicijos ir naujovės. Pasirinkome subtilią baltą, šventiškais raštais puoštą staltiesę, naudojome klasikinius porceliano indus, modernias, šiais metais ypač madingas, vertikalaus rašto taures ir stalo įrankius. Serviruotę papildėme ir kruopščiai atrinktomis kalėdinėmis dekoracijomis, kurių šiuo metu gausu visuose mūsų salonuose. „Virtuvės istorijų“ šefai pasirūpino išskirtiniais patiekalais ir skoniais, o mes pasistengėme, kad šventės aplinka ir akimirkos prie stalo taptų dar ypatingesnės“, – kalbėjo „Arkietė“ komercijos direktorė Viltė Kačerauskaitė-Marmienė.

Vakarėlio metu savo sveikinimo žodį tarė ir laidos prodiuserė, „TV Topo“ įkūrėja ir vadovė Vaida Poderytė-Bernatavičė. L. Suodaitis ir V. Poderytė-Bernatavičė kviestinei publikai pristatė savo laidos televizinius namus

„Mano, kaip užkietėjusios mėgėjos kulinarės, širdis dainuoja, regint, kaip puikiai savo misiją vykdo „Virtuvės istorijos“ – TV3 žiūrovams nepamainomu šeštadienio ryto ritualu tapusi laida ne tik skatina gaminti, ragauti bei atrasti, bet ir suburia pačiam svarbiausiam dalykui – bendravimui bei laikui kartui. Šis renginys – dar vienas įrodymas, jog viską darome teisingai – kiek čia šiandien daug susirinko gero maisto gerbėjų ir mylėtojų! Labai tikimės, kad mūsų šiandienos kulinarinėmis idėjomis pasinaudosite, o jei jų norėsite dar daugiau – šeštadieniais nepraleiskite mūsų laidos! Skanių, jaukių, šiltų ir nepamirštamų visiems artėjančių švenčių!“, – kalbėjo prodiuserė V. Poderytė-Bernatavičė.


O kokios šventės be dovanų? Susirinkusieji buvo nudžiuginti ne tik išskirtinėmis vaišėmis, bet ir gausybe dovanų, kurias įsteigė laidos partneriai. Šventės dalyviai vakaro eigoje dalyvavo loterijoje ir buvo gausiai apdovanoti – svečiai iš renginio išvyko nešini „Grand Feu“ puodais, „Saudos“ prieskonių, „Feel the beef“ jautienos bei paštetų „Argeta“ rinkiniais, „Žana“ ir „DOMDOM“ aksesuarais namams, „Prenta“ smulkiąja buitine technika ir kitomis dovanomis! Laurynas Suodaitis atskleidžia, ką iš tiesų patyrė per savo gyvenimo kelionę

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – tik „Virtuvės istorijose“, šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Būrys žinomų veidų susirinko į ilgametės kulinarinės laidos naujojo sezono pristatymo vakarėlį

Naujienos

Verslas6 val prieš

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

Šiandienos parfumerijos pasaulyje kvapas neretai tampa produktu su aiškia instrukcija: turi patikti daugumai, atitikti sezono nuotaikas ir nekelti klausimų. Kvepalai...

Verslas11 val prieš

Pelningai 2024-uosius metus baigę Vilniaus šilumos tinklai įgyvendino strateginius projektus ir didino investicijas

2024-ieji AB Vilniaus šilumos tinklams (VŠT) tapo strateginių projektų įgyvendinimo ir investicijų metais. Bendrovė dirbo pelningai – rodo nepriklausomų auditorių...

Verslas1 d. prieš

„Hero“ projektas žingsnis po žingsnio artėja link finišo: patalpos jau įrengiamos pagal nuomininkų poreikius, vyksta aplinkotvarkos darbai

Jau šį rugsėjį duris atversiančio verslo centro „Hero“ įrengimo darbai sparčiai juda į priekį. Baigiamos įrengti biurų erdvės, pastate jau...

Startuoliai2 d. prieš

Kauno startuolių bendruomenė – investicijos į mokslinius tyrimus ir antreprenerystę

2024-ieji Kauno startuolių ekosistemoje įnešė pokyčių – nuo augančio mažų įmonių skaičiaus Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione, iki stiprėjančio įmonių...

Verslas2 d. prieš

Greta Ranonytė. 152 milijardai eurų – ne riba. Kiek dar gali augti „fintech“ Lietuvoje?

Prasidėjus bendrovių metinių finansinių rezultatų skelbimui, akivaizdu, jog Lietuvos „fintech“ sektorius didina pagreitį. Vien Lietuvos elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų...

Ekspertai

Ekspertai1 d. prieš

Norintiems slysti „drifto“ trasose P. Petrauskas papasakojo apie lenktynininko kelią: „išėjimą į barą skaičiuodavau padangomis“

Automobilių sporto mėgėjams ir lenktynininkams atėjęs pavasaris žymi naujo sezono pradžią. Norinčių varžytis populiarumo viršūnėje Lietuvoje karaliaujančiame „drifte“ netrūksta, tačiau,...

Ekspertai1 d. prieš

Apklausa: lietuviai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos, latviai ir estai – dėl maisto kainų

„Citadele“ banko inicijuota Baltijos šalių gyventojų apklausa atskleidžia, kad Lietuvoje gyventojai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos (56 proc.) ir augančių...

Ekspertai2 d. prieš

Ekspertas apie sukčių įžūlumą: „Mobiliojo ryšio operatorius to jūsų niekada neprašys“

Telefoniniai sukčiai, prisidengdami institucijomis ar paslaugų tiekėjais, ir toliau vilioja pinigus iš gyventojų. Ekspertas atskleidžia, koks pagrindinis signalas, kad skambina...

Ekspertai6 d. prieš

Sukčiai internete kėsinasi ir į vaikus: ekspertas papasakojo, kaip apsisaugoti

Daugelis esame pratę saugoti savo pinigus nuo sukčių internete, tačiau ne kiekvienas susimąstome, kad apsaugos nuo apgavikų reikia ir mūsų...

Ekspertai6 d. prieš

Motociklų sezonas įsibėgėja: kodėl svarbu vairuoti atidžiau?

Po žiemos pertraukos į eismą sugrįžę dviratininkai, paspirtukininkai ir motociklininkai sukuria visai kitokią dinamiką keliuose, išauga nelaimingų atsitikimų rizika. Todėl...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |