Sekite naujienas

Gyvenimas

Žinomi žmonės rinkosi į kalėdinį ilgametės kulinarinės laidos vakarėlį: atvyko V. Benkunskienė, L. Suodaitis ir D. Meškauskas su nauja drauge

Paskelbta

-

Žiemišką pirmadienio vakarą bene ilgiausiai gyvuojančios kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ kūrybinė komanda, laidos partneriai bei gausus būrys žinomų šalies žmonių rinkosi į šventinę bei iškilmingą Kūčių ir Kalėdų repeticiją, kurioje buvo gausu dovanų, jaukių ir nuoširdžių pokalbių bei, žinoma, gardžių patiekalų.

Ilgametė kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis! Artėjant gražiausioms metų šventėms kultinės TV3 kulinarinės laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus – įdomiausius ir žinomiausius Lietuvos veidus – į jaukų ir šiluma spinduliuojantį kalėdinį vakarą!

Į šventinį renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Erika ir Merūnas Vitulskiai, Vismantė Benkunskienė, Leonardas Pobedonoscevas, Jurijus Smoriginas, Laurynas Suodaitis, Deividas Meškauskas su nauja mylimąja Asta Andriukaityte, Kristina Rimienė su vyru Arvydu Rimu, Vaida Lisikaitė, Dileta Meškaitė, Tomas Grigaitis, Diana Dargienė su dukra Une, Urtė Šilagalytė, Dileta Meškaitė, Renata Norvilė ir daugybė kitų.


Atvykusius svečius pasitiko dvi neeilinės erdvės. Viena jų – šventinė Kalėdų vakarėlio erdvė, kurioje skambėjo nuotaikinga muzika, stovėjo didžiulė kalėdinė eglutė su gausybe dovanų ir buvo daug skanių vaišių bei kokteilių.

O štai antrojoje šventinėje erdvėje svečiai pasijuto tarsi Kūčių vakarienėje. Laidos vedėjai Ilona Juciūtė bei Robertas Svetlauskas ir indų bei interjero ekspertai „Žana“ surengė neeilinę Kūčių repeticiją ir sukūrė įspūdingą Kūčių stalą iš dvylikos gardžių patiekalų. Šešis patiekalus kūrė Ilona, kitus šešis – Robertas.

Patyrę kulinarai siūlė paragauti neeilinius patiekalus, kurie puikiai tinka Kūčių stalui: svečiai mėgavosi lęšiais su moliūgais ir silke, šaltai rūkytos lašišos karpačio, kukurūzų ir krevečių blyneliais, keptais baklažanais ir kitų šventiniam stalui puikiai tinkančiais patiekalais! Visi patiekalai buvo šventiškai serviruoti.

Pristatydama savo kurtus šešis Kūčių patiekalus I. Juciūtė pasakojo, kad maistas per šventes yra ypatingai svarbus, nes jis ne tik visus suvienija, bet ir suartina.

„Šventinis maistas, skoniai ir dalinimasis su šeimos nariais ar draugais prisideda prie šventinės atmosferos ir sukuria vienybės jausmą. Mano Šv. Kūčių stalas visada yra išties kitoks. Paisau tradicijų, tačiau neaplenkiu ir naujovių – mėgstu visada sugalvoti kažką kito, kas dar yra neišbandyta. Yra beprotiškai daug įdomių ir skanių patiekalų receptų, kurie jūsų šventinį stalą paverstų išskirtiniu, tik reikia pabandyti. Tikiuosi, šiandien jus įkvėpsime į savo Kūčių stalą įnešti šiek tiek naujovių!“, – kalbėjo I. Juciūtė.


Ilonai antrino ir „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo šešis Kūčių patiekalus kūrė su kepsninės pagalba.

„Mano kepsninė pilnu pajėgumu visus metus veikia ne tik darbo metu, bet ir namuose, tad ir per didžiąsias metu šventes dažniausiai gaminu su ja, o tai padeda atrasti naujų skonių ir idėjų. Manau, šiandien man tikrai pavyko įrodyti, jog su „Kamado bono“ galima pagaminti nuostabius patiekalus net ir Kūčių stalui. Apskritai, maisto gaminimas, o po to – ir ragavimas, yra vienas maloniausių ritualų mano gyvenime. Ypač šventiniai patiekalai turi magiją – jie suvienija, suburia, artina. Linkiu, kad artėjančios gražiausios metų šventės būtų gurmaniškos, skanios, gausios ir nestokojančios grilio aromatų!“, – pasakojo R. Svetlauskas.

Paragavę Ilonos ir Roberto kurtų Kūčių patiekalų, svečiai buvo pakviesti išbandyti ir Kalėdinio stalo vaišių, kurias sukūrė renginių maitinimo ekspertai „Spoon to the moon“. Susirinkusieji mėgavosi tokiais skanėstais, kaip miško grybų ir trumų crostini, jūros dumblių ir keptų krevečių užkandžiais, bruschettomis su avietėse marinuota lašiša, artišokų, krabų mėsos ir ikrų užkandžiais bei kitomis gurmaniškomis gėrybėmis.

Kaip renginyje teigė „Spoon to the moon“ vadovė Judrė Antanaitė, maistas yra labai svarbi kiekvienos šventės dalis.

„Geras ir kokybiškas maistas yra svarbi ne tik kasdienybės, bet ir visų švenčių dalis, todėl mums labai malonu, kad šiandien turėjome galimybę vaišinti būtent šio renginio svečius. Visada stengiamės sukurti patiekalus, kurie ne tik pamalonintų gomurį, bet ir estetiškai bei dailiai atrodytų, nes juk valgome ir akimis. Patirtys, susijusios su skoniais, išlieka ilgam, tad tikiuosi, jog šis renginys jums ilgai išliks atmintyje!“, – sakė J. Antanaitė.
Šventinis „Virtuvės istorijų“ Kalėdų vakarėlis vyko virtuvės projektų „DOMDOM“ ir buitinės technikos ekspertų „Prenta“ sukurtoje studijoje, kur vyksta ir laidų filmavimai, tad ir laidos partneriai nepraleido progos susirinkusius svečius pasveikinti su artėjančiomis šventėmis.

„Esame laimingi būdami laidos „Virtuvės istorijos“ partneriais, kurie mūsų virtuves išpildo maisto kūryba ir įdomiais pašnekesiais. Šiandieną mūsų virtuvės baldų studija kvepia Šv. Kūčių ir Kalėdų nuotaikomis ir džiugiai pasitinkame šį laikotarpį drauge. Mūsų tikslas – sukurti klientams virtuves, kurios būtų namų jaukumo ir šilumos centras, tad ir mūsų gaminamų baldų studijoje visuomet stengiamės išlaikyti namų pojūtį, o tai padeda padaryti laidos komanda“, – kalbėjo „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė.

Prie sveikinimų prisijungė ir buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė. Pasak jos, norint pasiruošti žiemos šventėms, būtina pasirūpinti ir gera buitine technika, kuri leistų šventes pasitikti be galvos skausmo.

„Galime drąsiai sakyti, kad mūsų buitinė technika gyvenimą padaro žymiai lengvesniu. Kalėdiniu laikotarpiu, kai virtuvėje prabūname didžiąją savo laiko dalį ir viskas ten verda, kepa bei čirška, gera buitinė technika padeda viską paruošti ne tik greičiau, bet ir kur kas lengviau. Gera buitinė technika tampa neatsiejama šventinio pasiruošimo dalimi, nes leidžia mums sukurti nuostabius patiekalus itin lengvai ir be didelio vargo. Džiaugiamės, kad laida „Virtuvės istorijos“ leidžia mums tai atskleisti!“, – pasakojo S. Česnavičienė.

O štai „Virtuvės istorijų“ partneriai indų salonas „Žana“, kurie ir laidų filmavimo, ir vakar vykusio renginio metu rūpinosi estetišku patiekalų pateikimu ir dekoracijomis, susirinkusiems priminė, jog pakilią atmosferą kuria ne tik patiekalai, bet ir jų pateikimas, serviravimas bei šventinės dekoracijos. Būtent jie puošė renginio erdves, serviravo stalus ir užtikrino gražų patiekalų patiekimą.


„Esame labai laimingi draugaudami su „Virtuvės istorijomis“. Iš tris dešimtmečius kauptos patirties žinome, kaip svarbu tinkamai ir apgalvotai padengti stalą, kad mėgavimasis maistu būtų kuo malonesnis. Šiandien su „Žana“ komanda sukūrėme puošnią ir šventišką stalo serviruotę, kurioje subtiliai dera tradicijos ir naujovės. Pasirinkome subtilią baltą, šventiškais raštais puoštą staltiesę, naudojome klasikinius porceliano indus, modernias, šiais metais ypač madingas, vertikalaus rašto taures ir stalo įrankius. Serviruotę papildėme ir kruopščiai atrinktomis kalėdinėmis dekoracijomis, kurių šiuo metu gausu visuose mūsų salonuose. „Virtuvės istorijų“ šefai pasirūpino išskirtiniais patiekalais ir skoniais, o mes pasistengėme, kad šventės aplinka ir akimirkos prie stalo taptų dar ypatingesnės“, – kalbėjo „Arkietė“ komercijos direktorė Viltė Kačerauskaitė-Marmienė.

Vakarėlio metu savo sveikinimo žodį tarė ir laidos prodiuserė, „TV Topo“ įkūrėja ir vadovė Vaida Poderytė-Bernatavičė.

„Mano, kaip užkietėjusios mėgėjos kulinarės, širdis dainuoja, regint, kaip puikiai savo misiją vykdo „Virtuvės istorijos“ – TV3 žiūrovams nepamainomu šeštadienio ryto ritualu tapusi laida ne tik skatina gaminti, ragauti bei atrasti, bet ir suburia pačiam svarbiausiam dalykui – bendravimui bei laikui kartui. Šis renginys – dar vienas įrodymas, jog viską darome teisingai – kiek čia šiandien daug susirinko gero maisto gerbėjų ir mylėtojų! Labai tikimės, kad mūsų šiandienos kulinarinėmis idėjomis pasinaudosite, o jei jų norėsite dar daugiau – šeštadieniais nepraleiskite mūsų laidos! Skanių, jaukių, šiltų ir nepamirštamų visiems artėjančių švenčių!“, – kalbėjo prodiuserė V. Poderytė-Bernatavičė.


O kokios šventės be dovanų? Susirinkusieji buvo nudžiuginti ne tik išskirtinėmis vaišėmis, bet ir gausybe dovanų, kurias įsteigė laidos partneriai. Šventės dalyviai vakaro eigoje dalyvavo loterijoje ir buvo gausiai apdovanoti – svečiai iš renginio išvyko nešini „Grand Feu“ puodais, „Saudos“ prieskonių, „Feel the beef“ jautienos bei paštetų „Argeta“ rinkiniais, „Žana“ ir „DOMDOM“ aksesuarais namams, „Prenta“ smulkiąja buitine technika ir kitomis dovanomis!

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – tik „Virtuvės istorijose“, šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Naujienos

Verslas11 val prieš

Tvarią gamybą skatins naujos finansavimo galimybės atsinaujinantiems energijos ištekliams ir pramonės dekarbonizacijai

Inovacijų agentūros renginyje pristatytos finansavimo priemonės, kurios padės įmonėms pereiti prie tvaresnės gamybos bei taupyti energiją. Ekonomikos ir inovacijų ministerija...

Verslas1 d. prieš

Lietuvos oro uostai 10 metų kartu: įspūdingiausi dešimtmečio plėtros projektai

Prieš dešimtmetį įvykęs Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų sujungimas buvo tarsi Lietuvos aviacijos pakilimas naujam skrydžiui. Dešimtmetį skaičiuojanti Lietuvos...

Startuoliai1 d. prieš

TOP 7 didžiausios Lietuvos startuolių pritrauktos investicijos šiemet

Lietuvos startuoliai per pirmąjį šių metų pusmetį jau pritraukė 32 mln. eurų investicijų – vidutinė vienos investicijos suma siekia 1,87...

Verslas1 d. prieš

Inovacijų agentūra prisidės prie personalizuotos medicinos sektoriaus vystymo Europoje

Inovacijų agentūra kartu su 24 partneriais dešimtyje šalių skatins personalizuotos medicinos sektoriaus Europoje vystymąsi. Dalyvaudama PRECISEU (angl. Personalised Medicine Empowerment...

Dirbtinis intelektas2 d. prieš

„Telia“ – tarp pirmųjų išbandžiusiųjų „Microsoft 365 Copilot“: pirminį susižavėjimą DI asistentu keitė praktiškos išvados

Daugeliui organizacijų dar tik domintis „Microsoft“ dirbtinio intelekto (DI) įrankiais, „Telia“ jau spėjo juos pritaikyti savo veikloje ir įvertinti jų...

Verslo Vikingai

Technologijos3 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas4 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai5 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai6 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |