Paskelbta
1 metai prieš-
Per šventes visi norime susikurti ypatingą ir jaukią atmosferą namuose bei pasidžiaugti laiku su šeima. Gerą šventinę nuotaiką neabejotinai padeda palaikyti ir skanus bei kokybiškas maistas, tačiau dažnai šią užduotį pasiliekame paskutinėms dienoms. Prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ prekybininkai atskleidžia, koks maistas per šventes lietuviams išlieka mėgstamiausiu ir kokios dar naujovės randa vietos ant vaišių stalo. Pastebima, kad pirkėjai per šventes daug netaupo, tačiau įsigyti nori kokybiškų, sveikatai palankesnių ir ekologiškų produktų. Ekspertai pataria, ką skanaus padovanoti artimiesiems ir ko nepamiršti artėjančių švenčių stalui.
Nukonkuruoti silkės nepavyksta jokiai kitai žuviai
Jau ne vienerius metus rinkoje veikiančios, šviežia ir šaldyta žuvimi bei jūrų gėrybės „Panoramoje“ prekiaujančios parduotuvės „Šiaurės jūra“ vadovas Žilvinas Pupkus pastebi, kad Kūčių stalas dažno lietuvio namuose išlieka gana konservatyvus, o nukonkuruoti silkės kol kas negali jokia kita žuvies rūšis. „Maxima“ pristato naujieną – teminius mėnesius
„Puoselėjant tradicijas ir prisimenant autentiškus senolių receptus, vienu pagrindinių ingredientų ant lietuvių vaišių stalo išlieka silkė. Turime platų asortimentą tiek šaldytos, tiek konservuotos Matjes silkės su įvairiais prieskoniais (cinamonu, svogūnais, prancūziškais padažais), o klientų prašymu šiemet prekiaujame ir šviežia Matjes silke: jos filė bei skrostomis žuvimis su galvomis. Žinoma, populiari išlieka ir kita balta bei raudona žuvis. Daugiausiai įsigyjama menkių ir lašišų filė, bet prekių krepšeliuose atsiduria ir kitokios žuvies rūšys: jūrų velnias, paltusas“, – pasakoja Ž. Pupkus.
Tačiau lyginant su ankstesniaisiais metais, Kūčių vakarienei prekybininkai pastebi mažėjantį jūrų gėrybių poreikį, jos dažniau dominuoja ant Naujųjų metų vaišių stalo.
Panetonės, Niurnbergo meduoliai ir pyragai su aguonomis
Prieš šventes pastebimas ir įvairių tortų, pyragų bei kitų saldumynų pardavimų augimas. Anot „Assorti“ asortimento vadovės Guodos Azguridienės, ypatingi desertai puikiai tinka tiek vaišių stalui, tiek dovanoms, tad be jų šventes tiesiog sunku įsivaizduoti. Apklausa parodė – ko lietuviai patys Kūčių ir Kalėdų stalui gaminti nesiruošia
„Šokoladas, šokoladiniai saldainiai, triufeliai, įvairūs šokolado ir saldainių bei sausainių rinkiniai – kiekvienais metais gerai parduodami. Šventės daugeliui taip pat jau neįsivaizduojamos be tradicinio itališko kalėdinio pyrago – panetonės. Galima sakyti, kad jis tokiu jau tapo ir lietuviams. Turime įvairių panetonių: nuo klasikinių su cukatomis, razinomis ar šokoladu, iki skirtingais įdarais gardintų, pavyzdžiui, rožių kremu, balzaminiu actu ir pistacijomis. Dar viena šių metų naujiena – šimtmečių receptu kepami Niurnbergo meduoliai. Jie išskirtiniai tuo, kad į meduolių tešlą įmaišoma riešutų, kurie kartu su prieskoniais meduolius pakelia visai į kitą skonių lygį“, – populiariausius šventinius saldumynus ir jų naujienas vardija G. Azguridienė.
Prekybos centre „Panorama“ įsikūrusios kepyklėlės „Pinavija“ vadovas Jevgenij Zanev pastebi, kad švenčių stalui lietuviai įsigyja ir daugiau kepinių su aguonomis bei medumi: „Tai – klasikiniai ingredientai, kurie Kūčių bei Kalėdų kepiniams Lietuvoje buvo naudoti nuo senovės. Žmonės išties vertina tradicijas ir išlieka ištikimi vaikystėje ragautiems skoniams. Todėl rankų darbo aguonų pyragas, aguonų „Napoleonas“ ir pyragėliai su aguonomis prieš šventes – vieni greičiausiai mūsų išperkamų desertų. Kaip ir daugelio pamėgtas medaus tortas.“
Prekybininkai pastebi, kad saldumynus žmonės perka ir sau, ir dovanoms, todėl labai svarbus yra ne tik geras jų skonis, bet ir įpakavimas. Popieriuje įsuktas panetones, spalvingose dėžutėse sudėtus saldainius ir sausainius galima dėti tiesiai po Kalėdų eglute ar vežtis į svečius be jokio papildomo įpakavimo. Silkės rūšis, stulbinanti skonių receptorius
Šventiniam stalui ar valgomų dovanų idėjoms pirkėjai dairosi ne tik saldumynų, bet ir skirtingų gurmaniškų užkandžių: užtepėlių, alyvuogių, sūrių, trumų, riešutų, džiovintų vaisių, prieskonių, paštetų ar krekerių, kuriuos galima susikomplektuoti arba įsigyti jau paruoštuose dovanų rinkiniuose. Pirkėjai vis dažniau įsigyja ir kokybiško alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, o gėrimų segmente populiari išlieka kava, skirtingų rūšių arbatos, kombučia bei įvairūs nealkoholiniai gėrimai.
Taupymo ženklų nepastebi
Prekybininkai teigia, jog artėjant šventėms ryškių taupymo ženklų pirkėjų elgsenoje nepastebi. Nors dalis žmonių visuomet atkreipia dėmesį į akcijas ar ilgiau negendančių maisto produktų bei valgomų dovanų spėjo įsigyti dar lapkričio mėnesį, tačiau tai daroma ne kokybės sąskaita. Augančius maisto segmento pardavimų rezultatus stebi ir prekybos bei laisvalaikio centro „Panorama“ vadovė Birutė Kalanovaitė. Kai svečiai pasiskirsto į „už“ ir „prieš“ silkę stovyklas
„Pastaraisiais metais jaučiame, kad žmonių vartojimo poreikiai keičiasi ne taupymo prasme, o krepšelio turiniu ir, apskritai, pirkėjų lūkesčių išpildymu. Pirkėjai vertina kokybišką maistą, vis dažniau renkasi sveikatai palankesnius produktus. Be to, populiaresni yra ir ekologiški produktai. Tai atspindi bendrą pirkėjų tendenciją prisidėti prie tvaraus vartojimo, rūpintis aplinka ir savo sveikata bei gerove. Maisto segmento pardavimų rezultatai geri. Net ir mūsų prekybos centro atnaujinimo kontekste šis segmentas kilo. Todėl džiaugiamės, jog išpildome pirkėjų norą gyventi sveikiau, o šventiniam stalui kartu su nuomininkais galime pasiūlyti tik kokybiškus bei kruopščiai atrinktus produktus“, – sako B. Kalanovaitė.
Valgomų dovanų idėjų ir įkvėpimų švenčių stalui ji kviečia atrasti „Gourmet Panorama“ maisto erdvėje ir aplink įsikūrusiose krautuvėlėse: „Čia po vienu stogu subūrėme kokybę ir išskirtinį asortimentą siūlančius prekybininkus: nuo žuvies, jūrų gėrybių ir mėsos, iki prabangių gėrimų, desertų, ekologiško maisto ar gurmaniškų prekių. Turime platų maisto prekių spektrą, iš kurio pasiruošti nepamirštamą šventinį stalą kiekvienam bus paprasta.“
Nusibodo populiariausios Valentino dienos dovanos – gėlės ir šokoladas?
Vilniuje atidaryta nauja ekspozicijų ir renginių erdvė: galerijos atidarymo proga lankytojai rinkosi į įspūdingą patyriminę parodą
Išskirtinė galimybė prekybos centre: tapkite savanoriu ir prisidėkite prie svarbių pokyčių
„Dovanorama“ šiais metais kviečia tapti paskutinių minučių apsipirkimo čempionais
Nuo rugsėjo 1 d. keičiasi „Rimi Express“ darbo laikas – aktualu dirbantiems Vilniaus centre
Klientų patirties gerinimui pasitelkė naujovę: nuo šiol užsisakyti maistą „Gourmet Panoramoje“ galima greičiau
Nauji iššūkiai reikalauja naujų sprendimų: kaip sudominti, bet neapkrauti pirkėjų
Atnaujintas prekybos ir laisvalaikio centras „Panorama“: investicijos siekė beveik 15 mln. eurų
Apklausa atskleidė, kokių kalėdinių dovanų šiemet labiausiai laukia pirkėjai
Prieš šį šventinį desertą neatsilaikys nei vaikai, nei suaugę: išbandykite šokoladinį tortą pagal Neringą Zeleniūtę (receptas)
Pagaliau atėjusi vasariška šiluma įpūtė nemažai optimizmo ūkininkams. Nors praslenkančios liūtys nuskalbia tai vieną, tai kitą šalies regioną, žemės ūkio...
Prasidėjusi vasara žymi atostogų kelionių pradžią, kuomet nemaža gyventojų dalis planuoja vykti ilsėtis ar pramogauti į užsienio šalis. Keliautojai vis...
Lietuviai vis dažniau draudžia ne tik būstą ar automobilį, bet ir rečiau sutinkamus objektus – nuo greičio matuoklių, vėjo jėgainių...
Pirmasis darbas arba savanoriška praktika vasarą jaunimui gali ne tik padėti apsispręsti dėl ateities, bet ir tapti svarbia pamoka, kaip...
Pasiruošimas mokyklai gali tapti tikru iššūkiu ir tėvams, ir vaikams. Dažnas vaikas prieš eidamas į pirmąją klasę lanko vaikų darželį,...