Paskelbta
1 metai prieš-
Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu su artimųjų palaikymu įkūrė įmonę „Kontena“. Šiandien įmonė sėkmingai vykdo veiklą visoje Lietuvoje – pagal išsaugotus autentiškus receptus kepa skaniausius naminius šakočius, žemaitišką kastinį ir duonos girą bei įvairius saldėsius. Verslą pradėjus dar prieš gerą dešimtmetį, Sandra Riepšienė prisipažįsta – buvo visko.
– Papasakokite apie savo verslą, nuo ko viskas prasidėjo? Kaip kilo mintis įkurti Kontėna?
Nuo mažumės mėgau gaminti bei mokėjau mėgautis maistu. Taip nutiko, kad po daugelio metų dirbant samdomą darbą visai kitoje sferoje, jaučiant stiprų artimųjų palaikymą, nusprendžiau, kad atėjo laikas žengti žingsnį ir pradėti kurti verslą pagal tuo metu kilusias idėjas. Pastebėjau, kad šiuolaikinėje visuomenėje lietuviška produkcija yra vertinama, tačiau tokie gaminiai parduotuvėse yra sunkiai randami. Taip ir kilo idėja prikelti močiučių paliktus autentiškus receptus naujam gyvenimui ir pritaikyti juos šiuolaikiniam vartotojui.
– Kodėl pasirinkote gaminti būtent kepinius ir šakočius?
Gaminame ne tik kepinius ir šakočius, nors mūsų įmonės veidu jau senai spėjo tapti šakotis, tačiau viskas prasidėjo nuo giros gaminimo. Kad ir kaip tai skambėtų iš verslo pusės, savo verslą pradėjome su vienu produktu – autentiška ir natūrali duonos gira, gaminama pagal seną mūsų giminės receptą. Tai iki šiol yra vienas populiariausių mūsų produktų.
Kaip šiandien atsimenu pirmuosius metus – turėdami sąlyginai didelius namus, įsirengėme nedideles gamybines patalpas namo rūsyje ir trise su vyru ir sūnumi pradėjome užsiimti giros gamyba. Procesas iš pradžių būdavo labai paprastas – pasigamindavome partiją giros ir savaitgalį važiuodavome į turgų prekiauti. Su laiku, didėjo ne tik paklausa, bet vis dažniau girdėdavome teigiamus klientų atsiliepimus, kurie vertino giros skonį ir natūralumą.
Kadangi gira yra sezoninis produktas, kuris populiariausias yra šiltuoju laiku, susidūrėme su problema dėl nuolatinės apyvartos ir veiklos užtikrinimo. Ilgainiui, prie asortimento prijungėme kepinius ir kitus saldėsius. Visus receptus ėmiau iš vaikystės prisiminimų arba senų močiučių užrašų. Taip mūsų asortimente atsirado ne tik sausainiai ir pyragai, bet ir kastinys, morkų cukierkos, obuolių sūriai ir galiausiai šakočiai. Visi šie produktai yra sertifikuoti tautinio paveldo ženklu ir šiai dienai susilaukia didelio susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Išskirtinę vietą mūsų asortimente šiandien užima šakočiai – tai yra vienas iš tradiciškiausių produktų Lietuvos tautiniame pavelde. Turėdami senolių receptą ir išragavę beveik visus tuo metu buvusius šakočius rinkoje, greitai supratome, kad galime Lietuvai pasiūlyti išskirtinio skonio gaminį. Šiandien Kontėna daugumai ir asocijuojasi su labai skaniais šakočiais.
– Papasakokite, kuo ypatinga jūsų produkcija? Dirbate pagal paveldo saugomą receptūrą, kodėl jums tai svarbu?
Didelį dėmesį teikiame kokybei ir nuosekliai laikomės savo vertybių – dauguma mūsų gaminių yra natūralūs, naudojame aukščiausios kokybės žaliavas. Nenaudojame pridėtinių skonio stipriklių, o tai padeda užtikrinti, kad klientus aprūpiname itin geros sudėties ir išskirtinio skonio produktais. Mes tikime, kad natūralūs ir tradicijas išlaikantys skoniai kuria aukštą pridėtinę vertę, teikia džiaugsmą kokybę vertinantiems žmonėms ir puikiai papildo kasdienį ar šventinį stalą.
Mūsų naudojami receptai – seni, daugybę metų ištestuoti ir perduoti iš kartos į kartą. Siekiame išsaugoti tradicijas ir autentiškumą bei tokiais, jau šiai dienai vis rečiau sutinkamais skoniais, pasidalinti su klientais.
– Įkūrėte el. parduotuvę, kaip stengiatės išsiskirti rinkoje? Ar žmonės jau turi įprotį saldėsius pirkti internetu, o ne čia ir dabar?
Elektroninę parduotuvę atidarėme tik šių metų vasarį, todėl dar tik žengiame pirmuosius žingsnius šioje rinkoje. Siekiame įnešti jaunatviškumo, norime, kad sveiki, natūralūs ir autentiški produktai taptų šių laikų mada. Laikysimės šios idėjos ir komunikacijoje, reklaminėse kampanijos, kuri pritrauktų tiek jaunimą, tiek vyresnio amžiaus vartotojus.
Pagal dabartines Lietuvos tendencijas matome, kad saldėsių ir kitų gardėsių (arba ne pirmo būtinumo maisto prekių asortimento) pirkimas internetu įprastomis darbo dienomis, ne šventiniu laikotarpiu yra vis dar neįprastas. Tačiau el. parduotuve ir siekiame išsiskirti bei suteikti galimybę mūsų gaminių paragauti bet kurio Lietuvos miesto gyventojams. Šiuo metu el. parduotuvės asortimente turime beveik 40 skirtingų produktų, ateityje tikimės, kad jų tik daugės, o ir turime jau sugalvoję kelias naujas idėjas savo prekės ženklui, kuriass šiuo metu vis dar paliksime paslaptyje, bet pažadame nustebinti ir pradžiuginti savo klientus.
– Kas buvo sunkiausia verslo pradžioje? Kokias klaidas darėte, ką šiandien darytumėte kitaip?
Kai pradėjome veiklą prieš trylika metų, nusprendėme, kad gamybą vykdysime savo turimose patalpose, namų teritorijoje. Nors tuo metu tai atrodė gera idėja, visgi dabar galvojame, kad to nebe kartotume dėl trapios ribos tarp darbo ir asmeninio gyvenimo. Be viso to, versle turime daug iššūkių kiekvieną dieną ir daug dalykų šiandien, jau turėdami patirtį, darytume kitaip. Visada stengiamės išlikti pozityvūs ir kiekvieną dieną būti stipresni ir išmintingesni priimdami sprendimus versle.
– Ko palinkėtumėte jaunam verslininkui, tik pradedančiam savo veiklą?
Verslo kūrimas yra laiko, kompetencijų, kantrybės ir pastangų reikalaujantis procesas. Iš savo patirties, norėčiau paskatinti visus – ir jaunus, ir vyresnius, kurie turi idėjų neatidėlioti ir pradėti jas įgyvendinti kiek įmanoma anksčiau, nedvejojant. Versle galima suklysti, galima pridaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.
Daugiau informacijos apie įmonę ir jos gardėsius rasite čia: https://kontena.lt
Soc. tinkluose išgarsėjusi Mokytoja Veronika: „Mokytojo darbas – tai ne tik profesija, bet ir gyvenimo būdas“
Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis
NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?
„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje
Naujausios baldų tendencijos: ką verta įsigyti?
3 geriausi telefonai iki 250 EUR
Kaip veikia E100?
NT agentūrą Ispanijoje įkūrusi lietuvė: „Svajokite, planuokite, veikite ir jums pavyks. Po saule vietos yra visiems”
Klasikinės ir modernios – vyriškos marškinės kiekvienai progai
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...
Artėjant vienai didžiausių metų švenčių, kone visos šeimos stengiasi paruošti įvairesnį stalą ir primarginti kiaušinių. Prekybos tinklo „Rimi“ duomenimis, šiemet...
Nors daugelis gyventojų puikiai žino, kad tapus sukčiavimo auka reikia informuoti savo banką ir policiją, kas dešimtas bandytų susitvarkyti savarankiškai...
Gera derliaus kokybė, kenkėjams ir kitoms negandoms atsparūs pasėliai – kiekvieno ūkininko siekiamybė, kurią stiprina susidomėjimas biostimuliatoriais. Tačiau tinkamas jų...
Pastaruoju metu vis garsiau kalbama apie būtinybę visiškai drausti mobiliuosius telefonus ne tik pamokų, bet ir pertraukų metu. Dažnai tėvai...